Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

George Ivașcu

Mama mă trata ca pe un bărbat, ca pe un om matur. De copil, mă ducea la teatrul dramatic, respectiv la Teatrul de Comedie, la Teatrul Bulandra. Așa m-am îndrăgostit de teatru. Lucrurile s-au petrecut într-una dintre duminici când am prins locuri la un matineu, la "Tartuffe" și "Cabala bigoților". Se juca la Bulandra, cu Octavian Cotescu, Florian Pittiș... numai nume mari. Aveam 14 ani. În perioada aia, te întreabă lumea "ce vrei să te faci?". Țin minte că m-am gândit: "Dar oare n-o fi o profesie în care să fac de toate?". Și răspunsul a venit la matineul acela, când Octavian Cotescu a avut un moment în care s-a uitat înspre public și i-a căzut privirea pe mine. Iar eu m-am făcut mic... Atât de tare m-a impresionat lucrul ăsta încât am ieșit afar㠖 era primăvară, era însorit – și mi-am zis: "Da, asta vreau să mă fac. Iată o meserie în care poți să fii de toate; poți să fii doctor, poți să fii bun, poți să fii rău... să-ți exersezi toate sentimentele".

în emisiunea "Ieri-Azi-Mâine” de la TVR (aprilie 2015)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Mircea Albulescu

Noi, actorii, nu alegem facem asta. E o meserie atât de grea și de nenorocită! Din când în când ne privește și spune: "Măi, ia vino tu aici și fă-te sluga mea pe viață! Să robești și să robotești pentru mine toată viața ta". Și așa se întâmplă. Așa că am fost la Teatrul Armatei – acum îi zice Teatrul Nottara, la Studioul Actorului de Film – acum îi zice Teatrul Mic, la Teatrul Tineretului – acum îi zice Teatrul de Comedie și am ajuns la Național, unde, în anul 3 sau 4 de facultate, m-am angajat. Am undeva și actele care dovedesc Albulescu V. Iorgu este angajat "artist corp ansamblu la Teatrul Național cu 205 lei pe lună".

în revista "Q Magazine" (octombrie 2009)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adela Popescu

Când ai o întâlnire te gândești la toate discuțiile pe care le poți avea, la toate responsabilitățile pe care le poți oferi. Dar de cele mai multe ori ești surprins și tu de răspunsul pe care îl dai și de reacția pe care poți să o ai într-o anumită situație. Așa că planurile, din punctul meu de vedere, de asta sunt inutile. Și de aia zic , cel mai tare pe lumea asta, bazez pe mine! Am încredere în reacția mea de moment!

în interviu
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Stela Popescu

Am jucat tot felul de roluri. Pe lângă Teatrul "Constantin Tănase", am jucat 18 ani la Teatrul de Comedie. Înseamnă foarte mult pentru public să vadă că poți să faci și asta, și cealaltă. Și trebuie să-i convingi pe oameni, nu numai așa de formă, altfel se uită imediat!

în Revista Unica (august 2014)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fii

De nu poți să fii un cer –
Fii un fulg, dar fii cuminte.
De nu poți fi un mister –
Fii ce-ai fost mai înainte.

De nu poți sa fii un an –
Fii o zi, o zi de vrajă.
De nu poți să fii un lan –
Fii un bob, dar plin sub coajă.

De nu poți să fii un lac –
Fii un strop, dar plin de soare.
De nu ești flori de liliac –
Iarbă fii, dar fii în floare.

Fii ce ești, fii om sub soare,
Ce-ai fost binecuvântat,
Căci luând altă cărare
Ai în spate un păcat!

poezie de
Adăugat de Diana EnachiiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Este foarte greu să fii actor la Teatrul "Constantin Tănase"- teatrul de revistă -, pentru îți trebuie calități vizibile, dansezi, arăți bine, să fii prezent pe scenă; îți trebuie ceva special, care să te facă să poți să cucerești publicul, treci rampa și vezi rezultatele tale la aplauze.

în Ziarul "Metropolis"
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Julio Cortazar

Cei mai mulți dintre colegii mei de clasă nu aveau simțul fantasticului. Luau lucrurile așa cum erau... Asta este o plantă, acela este un fotoliu. Dar, pentru mine, lucrurile nu erau atât de bine definite. Mama mea, care încă trăiește și care este o femeie plină de imaginație, m-a încurajat. În loc spună: "Nu, nu, ar trebui să fii serios!", era încântată aveam imaginație. Când m-am îndreptat către lumea fantasticului, m-a ajutat dându-mi cărți citesc. Am citit pentru prima oară Edgar Allan Poe când aveam doar nouă ani. Am furat cartea ca s-o citesc, pentru mama nu voia să o citesc; credea eram prea mic, și avea dreptate. Cartea m-a speriat și am fost bolnav timp de trei luni, pentru că am crezut în ea... dur comme fer, cum spun francezii. Pentru mine, fantasticul era perfect natural; nu aveam îndoieli deloc. Așa erau lucrurile. Când le dădeam prietenilor mei genul acesta de cărți, spuneau: Dar nu, noi preferăm citim povești despre cowboy. Cowboy-i erau extrem de populari în acea perioadă. Eu nu înțelegeam asta. Eu preferam lumea supranaturalului, a fantasticului.

în The Paris Review
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "62. Model de asamblare" de Julio Cortazar este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.00- 24.05 lei.

Când te concentrezi pe datorii, ai parte de datorii. Când te concentrezi pe prosperitate, ai parte de bani. Pentru asta ai nevoie în momentul acesta de un plan, care să te aducă pe zero și să te poți concentra pe prosperitate. Asta înseamnă să-ți faci planul cu absolut toate datoriile pe care le ai, le achiți ca să fii pe zero cu toată lumea și să poți să te bucuri de libertate și de ceea ce poți tu devii în continuare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Octavian Paler

Așa sunt vremurile, nu poți să fii moral, fără să fii în același timp imoral. Și nu poți să-ți satisfaci vanitățile, fără să te umilești din când în când. Cei care nu acceptă o jumătate din această pilulă, nu pot avea cealaltă jumătate. Căci totul e atins de duplicitate azi. N-a mai rămas nimic curat...

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Vremea intrebarilor" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.
Mircea Albulescu

Prin 1900... vasăzică... 69, a apărut moda mergem în fabrici cu Teatrul de Comedie, jucăm acolo, pe terenul dânșilor. Am hotărât mergem la schimbul doi, ei fie mai puțini, caște ochii la noi o vreme și noi bifăm o ieșire "la uzină". Era acolo o platformă și mai dincolo, între niște utilaje, schimbam. La un moment dat, a apărut lângă mine un om care cred că era cu un cap mai înalt decât mine. Arăta cam așa cum arăt eu acum. Cu un bumbac își ștergea uleiul de pe mâini. A venit cu o față foarte puțin prietenoasă la mine, s-a uitat foarte atent și a zis: "Ce cătați aici?". Mă gândeam unde dracu' fug! "Păi, știți, tovarășu', am venit cu teatrul, cu Teatrul de Comedie, e și tovarășu' Beligan, îl știți..." "Ce cătați aici?" "Păi..." "Ce cătați aici?" "Da' de ce mă-ntrebați așa?" "Măi, tovarășu', eu mă duc la teatru de două ori pe an. Îmi iau nevasta, ne cumpărăm bilet, mergem la teatru, nevastă-mea atunci îmi cumpără mie o cravată, o batistă, eu îi cumpăr ei un batic și mergem la teatru. După spectacol, ne oprim la o bodegă lângă casă, mâncăm o friptură, bem câte o bere amândoi, după care ne întoarcem acasă și o bună bucată de vreme, când povestim despre o întâmplare, spunem: «Când a fost asta? Înainte sau după ce am fost la teatru?» Ce cătați aici ne luați nouă bucuria asta?" Am rămas de piatră!

în ziarul Adevărul (5 aprilie 2012)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Teatrul de păpuși

Teatrul de păpuși va aduce vouă pe scenă
câte o piesă nouă.
Când veniți la teatru, sigur vă amuzați.
Dar și lucruri noi, aici învățați.
Piesa poate începe.
Gongul a bătut.
Păpușile aduc pe scenă un basm cunoscut.
Când suntem copii, adesea visăm
spiriduși și zâne, eroi din povești,
ce fac fapte bune.
Animăluțe, prinți, prințese și pitici
astăzi pentru voi au venit aici.
Toate sunt păpuși, care au prins viață.
Meșter, păpușarul a făcut magie
cu un fir de ață.
Timpul repede a trecut.
A căzut cortina și în sală,
s-a aprins lumina.
Dar anii vor trece, vom fi și noi mari.
Poate dintre noi, unii vor alege
fie pe scenă... artiști păpușari.

poezie pentru copii de din URSUL DE PLUȘ. Editura Emma. Cluj Napoca. 2015 (2015)
Adăugat de Iulia Popov-GiușcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Dinescu

Eram foarte timid când eram mic. Abia cu vremea am devenit mai dezinhibat. Agresivitatea asta e și o formă de apărare. Odată, în clasa a patra, eram un băiat destul de delicat pe atunci, mama mi-a dat cămașă albă călca­tă, iar podelele clasei erau unse cu păcură. În pauză, cineva m-a împins și-am căzut. Când m-am uitat pe cămașă, eram negru. M-am întors furibund și l-am bătut măr pe primul care mi-a ieșit în cale. Când mi-am dat seama ce am făcut, m-am îngrozit: era bătăușul cla­sei.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vino in rochia ta simpa de stamba" de Mircea Dinescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -38.44- 14.99 lei.

Fă tot binele pe care-l poți face, prin toate mijloacele prin care poți, în toate felurile în care poți, în toate locurile în care poți, de fiecare dată când poți, la toți oameni la care poți, atâta timp cât poți.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Last One Home" de Debbie Macomber este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -39.00- 12.99 lei.
Mircea Albulescu

Întâmplarea mi-a scos în cale o fată, eu m-am îndrăgostit de ea, fata era în echipa de teatru, eu, ducându- după ea, m-am apucat și eu de teatru. Apucându-mă de povestea asta, după un an și ceva, am intrat ca figurant în Corpul de ansamblu al câtorva teatre din București (adică făceam figurație) și, prin 1950 și-un pic, chiar m-a angajat Teatrul Național.

în ziarul Adevărul (5 aprilie 2012)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
John Wesley

faci cât de mult bine poți, prin toate mijloacele prin care poți, în toate modurile în care poți, în toate locurile unde poți, în orice moment poți, pentru cât de mulți oameni poți, cât de mult timp poți.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poți fi bun la tehnologie și să îți placă moda și arta. Poți fi bun la tehnologie și să fii un atlet. Poți fi foarte bun la tehnologie și să fii mamă. Poți face asta în felul tău, după termenii tăi.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Da și Nu

Da și nu, nu și da
nu se pot înmănunchea.
Nu poți fi
cum vrei tu:
nu poți fi și da și nu!

Când iubirea spune: hai!
Lenea-ți poruncește: stai!
Când Isus vrea lucrezi,
lenea-ți spune mai șezi.

Bun și rău, rău și bun
când se-adună se răpun.
Nu poți da brațul tău
Celui bun și celui rău.

Cerul vrea copii cuminți
însă lumea vrea minți.
Domnul vrea să fii în har,
iar Satan să fii murdar...

Iad și Rai, Rai și Iad
n-au același drum și vad.
Pe Isus dacă-L ai,
scapi de Iad și intri-n Rai.

Dacă-L ai pe Domnu-n gând,
nu poți fi și rău și blând.
Dacă-I dai iubirea ta,
spune-I totdeauna da!

poezie celebră de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit dar ai și alte probleme. Poate trebuie să te întreții singur dar cel puțin ai banii tăi. Probleme însă sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți să devii din ce în ce mai fericit. "Când o să am, și când o să fiu, am să fac" este păcatul pe care mulți oameni îl fac. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești să fii fericit chiar în clipa asta pentru privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare, nu poți să fii recunoscător și fericit, când crezi vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Știind acest lucru ce ai de gând să faci diferit începând din acest moment?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Rodica Popescu Bitănescu

Când l-am văzut pentru prima dată, m-am topit. Era blond cu ochii albaștri, arăta foarte bine. M-am îndrăgostit la prima vedere și am avut norocul ca și el să mă placă. Am fost doi ani împreună, timp în care l-am testat în toate felurile posibile pentru a mă asigura că fac cea mai bună alegere, apoi l-am luat de soț. Nu îmi pare rău, am făcut cel mai bun lucru.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Se spune e grozav să fii bărbat pentru că poți să umbli fără sutien pe plaja din Tunisia fără să fii omorât cu pietre, nu trebuie să-ți amintești unde ți-ai lăsat lucrurile, îți poți deschide singur borcanele și poți mânca o banană și în fața unor muncitori constructori.

în De ce bărbații se uită Ia meci și femeile se uită în oglindă
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fii bun

Fii bun în fiecare zi
Atîta timp cît pe pămînt tu vei trăi
Fii bun în fiecare clipă
Chiar dacă simți nu vei reuși

Fii bun cu cel ce te stimeaza
Învață -l respecți și tu pe el
Fii bun cu cel ce încurajeaza
Și tu mereu să faci la fel

Fii bun cînd soarele răsare
Învață mereu zîmbești
Fii bun cînd rău te doboară
Învață ca să poți să te ridici

Fii bun cu toți și fiecare
Prieteni buni încearcă ții faci
Fii bun cînd norocul îți surîde
Și nu uita de oamenii cei dragi

Fii bun la bine și la rau
Că nu știi ce-ți rezervă viitoru
Fii bun cu cel ce ajutorul îți cere
Ajută-l, vei fi și tu ajutat

Fii bun și nu judeca omul
Indiferent de-ți pare rău sau bun
Fii bun și ajută-ți aproapele
Că si el te va ajuta cîndva

Fii bun chiar dacă puțini te apreciază
Și nu ceda cînd cu rău ești răsplătit
Fii bun și lasă-ți sufletu vorbească
Că-n suflet oamenii mereu sunt buni

Fii bun și iartă-l pe cel ce greșește
Că doar așa îi arăți ești deosebit
Fii bun chiar daca timpu trece
Că timpu niciodată nu-l putem opri

Fii bun și nu uita de bine
Chiar dacă binele nu este observat
Fii bun și dăruiește bunătate
Cu bunătatea ta, poți schimba lumea.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook