Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Al Pacino

Oscarul era un soi de aură care a strălucit câteva săptămâni. N-am mai simțit așa ceva. A fost de parcă aș fi câștigat o medalie olimpică, numai că la jocurile olimpice o câștigi pentru că ești cel mai bun, pe când "Oscarul" nu e neapărat necesar. Îți vine rândul și atât.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Seneca

Ești un om mare. Dar de unde să știu asta dacă soarta nu ți-a dat prilejul să îți arăți meritele? Ai venit să concurezi la jocurile olimpice, dar nu mai este nimeni acolo în afară de tine: câștigi cununa, dar nu victoria. Ai felicitările mele, dar nu ca un om puternic, ci ca unul care a dobândit consulatul. Ai câștigat o funcție. La fel i- putea spune omului bun. Dacă nici o întâmplare mai dificilă nu i-a dat măcar o ocazie în care să-și poată arăta tăria de caracter: te consider nefericit pentru că nu ai fost niciodată nefericit: nimeni nu va ști de ce ai fost în stare, nici măcar tu însuți. Nimeni nu a aflat ce poate fi decât fiind pus la încercare: așa se face unii, ieșind singuri în întâmpinarea nenorocirilor, li s-au expus și au căutat un prilej prin care virtutea lor, altminteri menită să se piardă în obscuritate, să strălucească.

citat celebru din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.

Ești Deja un miliardar În Spirit! OBSERVĂ ASTA: Vrei neapărat să spui ceva, poate chiar e o bucurie să comunici sau să strălucească nițel "eu"-l MITITEL. Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Liniștea non-intențională a Conștiinței este deja Ananda! Poate te uiți la un meci, și de abia aștepți să câștige "pozitivul" - pentru că negativul oricum trebuie să piară, nu? - realizează instantaneu că nu e despre asta, și nu te interesează chiar deloc cine câștigă, deci: Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Poate sunt alegeri politice și mori de nerăbdare ca să iasă "ĂIA CARE MĂCAR FAC CEVA ȘI NU FURĂ". Pur și simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Poate te uiți la un film, o telenovelă și chiar acum e scena în care eroul o salvează pe Pațachină; Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Ești pe culmile amorului și urmează dulcele orgasm. Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Adu-ți aminte că și asta va trece! Ești pe cale să câștigi primul milion de euro și... Pur si simplu deconectează-te; ACUM E CEL MAI BUN MOMENT! Fie -i câștigi, fie că nu, tu oricum nu ai nimic de pierdut pentru că ești deja un Miliard în Spirit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jocurile Olimpice
Jocurile Olimpice sunt celebrarea o dată la patru ani a primăverii umanității.

definiție clasică de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Kathy Bates

Oscarul a schimbat totul: salariu mai bun, echipă de lucru cu oameni mai bine pregătiți pe plan profesional, proiecte mai bune, o expunere mai mare, mai puțină confidențialitate...

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Care sunt cele mai mari sărbători ale evreilor?

Sabatul și Oscarul.

întrebări și răspunsuri
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

După ce am câștigat Oscarul, salariul meu s-a dublat, numărul de prieteni s-a triplat, copiii mei au devenit mai populari la școală, măcelarul meu s-a dat la mine și menajera mea mi-a cerut o mărire salarială.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu ai niciun motiv să te plângi pentru insuccese pentru că ai avut numai de câștigat din ele. Ai învățat exact ce să nu mai faci. Ai învățat exact ce te duce la insucces. Cu cât ai mai multe insuccese, cu atât elimini din variantele greșite de acțiune. Problema enu încerci să repeți același drum când ai văzut te-a dus într-o prăpastie. Învață să schimbi ceva - orice mică schimbare poate să ducă la un efect uriaș peste câteva luni. Fă o schimbare legată de asumarea responsabilității. Dă-ți seama tu ești singura cauză a efectelor din viața ta. Doar atunci poți să îți asumi faptul doar tu ești singura persoană care poate cu adevărat să schimbe ceva în viața ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu vrea să câștig atât de mulți bani la Loto pentru că sunt bani... Banii pe care-i câștigi atât de ușor se duc la fel de ușor și-ți strică, în general, viața. Eu n-am auzit oameni care au câștigat bani foarte mulți la Loto și carefi fost fericiți. Ori li s-a întâmplat ceva, ori s-au găsit alții care să vrea să le ia acei bani.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ocazia pentru care voiam să fac drumul era foarte rară și cu atât mai frumoasă; dar parcă palpitația întârzierii îi dădea o încă și mai mare importanță. Parcă și semafoarele, cufundate într-un somn agitat, îmi resimțeau emoțiile, pentru că tresăreau, din când în când, parcă speriate. Căsuțele de la marginea orașului erau învelite într-un întuneric odihnitor, ca niște paturi de dormitor. Curbele străzilor își dezveleau genunchii de femeie, netezi și catifelați, ca într-un vis din care ar fi vrut să evadeze. Încă era noapte. Aerul de afară era proaspăt, pentru că lumea îl respira numai pe cel din case.

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.
Daniel Vișan-Dimitriu

Zodiacul

Era un fel de zodiac și el,
cu zodii multe, multe și hazlii,
de te-nchinai și nu puteai să știi
în care te-ai născut, de unde vii
și unde ești în vastul carusel,

Căci nu puteai să-l înțelegi defel:
avea un soi de spițe pentru ani,
cu umflături ca bâta la ciobani
sau ca turbanele la musulmani,
de îți părea anii-s toți la fel,

Iar pentru luni... cu sutele erau,
așa că aia de-o știai a ta,
chiar de-o fi fost pe-acolo, nu era
sau – cine știe! – o fi fost și ea,
dar pusă printre anii ce-o-mpărțeau.

De zile nu mai spun. Ce-oți crede voi,
că mai știai, de-acolo, ziua ta?
N-o mai știai și-oricum nu mai conta
când orice-ai fi ales te bucura
și te făcea să crezi că ești de soi.

Ce zodii, Doamne, vesele, pe plac,
cu vești de parcă-i Raiul pe Pământ,
cu bucurii în fiece cuvânt,
doar zile fără grijă ori spăimânt,
iar eu în toate. Ăsta zodiac!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dr. Meredith Grey: Un meci bun de baschet ne poate ține cu sufletul la gură. Jocurile sportive sunt încununate de glorie, dar necesită și foarte mult antrenament și sacrificiu. Mai sunt și jocurile solitare. Jocurile pe care le practicăm singuri. Jocurile sociale, jocurile de memorie. Cu ajutorul lor timpul trece mai repede, iar viața devine mult mai interesantă.

replică din filmul serial Anatomia lui Grey
Adăugat de Raluca PredaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Arthur C. Clarke

Să presupunem că ești un extraterestru inteligent, interesat numai de adevărurile verificabile. Descoperi o specie care s-a divizat în mii – ba nu, de acum trebuie să fie milioane – de mici grupări tribale care păstrează o incredibilă varietate de credințe despre originea Universului și a felului în care trebuie să se poarte în el. Deși multe dintre aceste grupări au idei în comun, chiar și atunci când părțile care coincid acoperă 99%, restul de 1% este suficient pentru a-i face să se ucidă și să se tortureze reciproc, din cauza câtorva chestiuni triviale legate de doctrină, total lipsite de sens pentru cineva din afară. Cum să caracterizezi un asemenea comportament irațional? Lucretius a pus punctul pe i atunci când a spus religia este produsul secundar al fricii – o reacție la un Univers misterios și adesea ostil. Pentru cea mai mare parte a preistoriei umane s-ar putea să fi fost un rău necesar, dar de ce a fost atât de mult rău, mai mult decât era necesar, și cum de a mai supraviețuit atunci când n-a mai fost necesar?... Oare a omorâ oameni în numele Domnului nu este o definiție destul de bună pentru nebunie?

în 3001: Odiseea Finală
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Collected Stories of Arthur C. Clarke Paperback" de Arthur C. Clarke este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -123.99- 69.74 lei.

Întotdeauna trebuie sa existe cineva sau ceva mai 'special': - cel care și-a depășit condiția, la care te uiți cu uimire și îi admiri rezultatele, e mai special, a avut oportunitățile, problemele și avantajele pe care tu nu le ai, 'a fost special conceput pentru succes'. - tu ești un caz mai special, problema ta nu e ca a celorlalți, de aceea tu nu poți să obții ceea ce îți dorești, problemele tale 'speciale' te împiedică. Dacă îți dorești atât de mult să crezi că ceva e atât de special în lume, renunță la problemele 'speciale' pe care ți le creezi și alege ca tu să fii acel cineva special care schimbă lumea!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Străduiește-te să fii cel mai bun în ceea ce faci. Excelează în profesia ta și excelează și în hobby-urile tale. Nu are niciun sens să faci ceva, dacă nu ai de gând să dai tot ce ai. Dezvoltă-ți o reputație a excelenței, fii un profesionist atât în fața ta, cât și în ochii celorlalți. Încrederea ta în tine, imaginea și stima ta de sine vor avea mult de câștigat dacă tu știi întotdeauna dai tot ce ai mai bun din tine. Automotivează-te, gândește-te produsele activității tale sunt cartea ta de vizită. Bucuria și împlinirea te vor însoți mereu, dacă percepi ca pe o provocare constantă activitățile în care alegi să-ți investești energia. Fii cel mai bun la ceea ce faci! Avem atât de multă nevoie de oameni care cred în ei și dau tot ce au mai bun atunci când fac ceva.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Debra Barone: Trebuie să îi invităm și pe părinții tăi. E ca atunci când rușii au boicotat Jocurile Olimpice. A luat din grandoarea evenimentului.
Raymond Barone: Mda, dar uiți un lucru. Când au boicotat rușii, noi am câștigat totul.

replici din filmul serial Dragul de Raymond
Adăugat de Nicoleta StroieSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Câtă vreme încă studiezi, călătorești pentru concursuri, ești norocos și câștigi unele dintre ele – ești într-un soi de curent și, dacă ai succes, nu îți pui întrebări cu privire la acțiunile tale. Îți pare faci bine orice faci. Felul în care cânți, cum vorbești, cum te îmbraci, modul în care îți petreci timpul liber. E important, îți oferă încrederea necesară pentru a risca și a câștiga.

în revista Dilema Veche, interviu
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Janey (vorbind despre mama ei decedată): Îmi aduc aminte de parcă a fost ieri, era decembrie 1989, tatăl meu tocmai fusese dat afară de la Fabrica Zippo, iar mama încă mai făcea tot felul de chestii pentru a se descurca, Daniel Day Lewis câștigase Oscarul pentru filmul "Piciorul meu stâng", iar tot ce îmi doream era o păpușă Betsy Wetsy.
Jake: Mi-aduc aminte de acele păpuși. Le apăsai pe buric și ele făceau pipi.
Janey: Spusese se duce să îi cumpere lui tata o sticlă de gin, dar știam se duce să-mi cumpere un cadou. Ploua foarte rău în seara aia, iar șoselele erau... alunecoase.
Jake: Janey... accident de mașină.
Janey: Nu. Cancer.

replici din filmul artistic Încă un film despre adolescenți?!
Adăugat de Dana Țugui MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Maria: Știi, Luci, cred că și tu ești un tip bun, chiar foarte bun...
Lucian: Bun, eu?! Bun la ce?! Mersi pentru apreciere, blondo, dar nu sunt nici pe departe ca Nick. Ești tare norocoasă te-a ales tocmai pe tine.
Maria: Ah, Lucian, întotdeauna te-am admirat atât de mult, de la bun început... Ești un tip grozav, deosebit, într-adevăr, cu totul deosebit! Știi, Luci... Ți- spune încă un lucru, dar mi-e teamă ai să te superi pe mine după aceea.
Lucian: Nu-ți fie teamă. N-am să mă supăr deloc. Poți să-mi spui orice. Sunt aici; te ascult!
Maria: Știi, de fapt, vreau să recunosc acum mi-a plăcut de tine de la bun început, de cum te-am văzut. Nu numai că te admiram, dar și simțeam ceva pentru tine, ceva puternic, special, nu pot să-mi explic ce anume, dar sigur era ceva, întotdeauna am simțit ceva pentru tine...
Lucian: Ce vrei să spui? Te rog, blondo, să nu mă dezamăgești! Ai grijă ce vorbești!
Maria: Nu, Luci, nu-ți fie teamă. N-am de gând să te dezamăgesc. Vreau doar să-ți spun adevărul. Cred pot fi sinceră față de tine acum. Cred pot să-mi dezvălui sentimentele pe care le-am avut pentru tine; repet: Le-am avut... Poate n-aș fi renunțat la tine atât de ușor, aș fi luptat, aș fi încercat să te cuceresc, Lucian, poate aveam totuși ceva șanse de câștig, iar tu ești de altfel atât de interesant, ești, după cum am mai spus, un tip deosebit și constitui o partidă bună pentru orice domnișoară. Dar tot de la bun început am observat și atenția deosebită pe care i-ai acordat-o mereu Liei, de aceea n-am insistat în privința ta, pentru că nu doream să par prea îndrăzneață, nici să mă pun între tine și Lia, să stric relația dintre voi. Iar Lia e și ea o persoană deosebită, îmi e o foarte bună prietenă, n-ar fi meritat să-i fac una ca asta. De aceea nu m-am amestecat niciodată între voi.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mihaela Rădulescu

Am trăit exclusiv pentru tine, de când te știu. Am venit după tine mereu, am ieșit cu toți prietenii tăi mereu, am fost acolo, lângă tine, de câte ori am simțit că ai reală nevoie. Am fost femeia ta cum nu știu câte femei au fost ale altui bărbat, refuzând și simplul gând de a fi cu altcineva. Am făcut lucruri pentru noi, am înfruntat oameni pentru noi, am plecat de-atâtea ori din lumea mea și... m-am trezit singură, nu numai după visul de azi noapte, ci așa, dintr-odată. E atât de aiurea să nu-l mai poți crede pe iubitul tău, să nu mai știi când îți spune adevărul și când te înșală, să nu poți avea măsura iubirii lui decât când îi ești în brațe.

în Întreabă-mă orice (2011)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum iubesc barbatii" de Mihaela Rădulescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.92- 20.99 lei.

Cu cât îmi ești mai dragă, cu atât îți sunt mai drag

Cu mult îmi ești mai dragă, în fiecare care zi,
Încât nu pot să stau, nevăzâdu-ți ochiim
Și atunci când îi revăd, privrea mea va ști
Subtil să-și țină pași, în prisma de-a zâmbi.

Cu mult îmi ești mai dragă, atunci când îmi vorbești,
Atunci când îți exprimi cuvintele trupești,
Atunci când îmi șoptești, la urechi, mă iubești,
Cu atât imi ești mai dragă, atunci când mă dorești.

Cu mult îmi ești mai dragă, cu mult îți sunt mai drag,
Și-n iubirea asta singur n-am ce să fac
Încerc s-o țin ascunsă, încerc să o complac.
Cu cât îmi ești mai dragă, cu atât îți sunt mai drag.

poezie de
Adăugat de PescărușulSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook