Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mulți dintre studenți, deși au învățat bine lecțiile, nu se duc să-și dea examenele, pentru că se tem că nu vor scrie bine. Și cu toate că ei ar putea face față cu ușurință examenelor, își creează ei înșiși, din pricina fricii, o stare de panică. Dar dacă ei ar spune cu smerenie: "Rugați-vă pentru mine ca să merg bine la examene, pentru că singur nu cred că o să reușesc. Dar cu rugăciunile voastre voi încerca", atunci, prin faptul că se smeresc, vor primi și harul Iui Dumnezeu și iluminarea dumnezeiască.

în Cuvinte duhovnicești, vol. IV - Viața de familie (2003)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata, slujba, paraclisul si acatistul Parintelui Paisie Aghioritul" de Paisie Aghioritul este disponibilă pentru comandă online la numai 6.00 lei.

Citate similare

Când veți curăța sufletele voastre, atunci vor străluci și se vor împărtăși de prezența lui Dumnezeu și de dumnezeiasca și cereasca Sa strălucire. Atunci, sufletele vor fi ca niște oglinzi curate, receptive la lumina dumnezeiască și vor putea primi și ele strălucire.

citat din
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vrei ca rugăciunea ta să se facă din inimă și să fie bine primită înaintea lui Dumnezeu? Să simți durerea semenului tău ca și cum ar fi a ta. Chiar și numai un suspin din inimă pentru aproapele tău aduce rezultate minunate. Semnul rugăciunea a fost bine primită este mângâierea dumnezeiască ce o simte omul după acea rugăciune.

în Părinți Aghioriți. Flori din Grădina Maicii Domnului (2004)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ascultați, atunci când celălalt este mânios, orice i-ai spune nu poți face nimic. Este mai bine ca în clipa aceea taci și să te rogi. Prin rugăciune acela se va calma, se va liniști și după aceea te vei putea înțelege cu el. Uită-te și la pescari! Ei nu merg la pescuit dacă marea nu este liniștită, ci fac răbdare până ce va îndrepta vremea.

în Viața de familie, Cuvinte duhovnicești vol. IV (2003)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ce pot să fac mai bine

Voi încerca să te protejez
Dacă nu sunt prea speriat
Nu te voi neglija niciodată
Dacă îmi împărtășești sentimentele
Voi fi chiar în spatele tău
Dacă nu te miști prea repede
Și voi încerca să-ți aduc aminte
Că unele lucruri pot dureze
Te voi iubi mereu
Sau cel puțin pentru mulți ani
Dacă știi niciodată nu voi putea
Să-ți alung toate temerile
Și nuvoi rătăci niciodată
Decât dacă trebuie
Însă mă voi întoarce mereu
Asta e tot ce pot fac mai bine
E tot ce pot fac mai bine

cântec interpretat de Joe Jackson
Adăugat de Oana- Manuela MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Constantin Stanislavski

Dacă nouăzeci și nouă la sută dintre oameni vor fi preocupați de libertatea generală și implicit și de libertatea mea, atunci eu, al o sutelea, voi trăi foarte bine. În schimb, dacă nouăzeci și nouă la sută dintre oameni se vor gândi doar la libertatea lor personală și pentru asta îi vor exploata pe ceilalți, iar, odată cu ei, și pe mine, atunci, pentru a-mi apăra propria libertate, ar trebui lupt singur cu toți cei nouăzeci și nouă la sută egoiști. Preocupându-se doar de propria libertate, ei ar atenta, fără vrea, la independența mea.

în Munca actorului cu sine însuși, vol. II
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "An Actor Prepares Paperback" de Constantin Stanislavski este disponibilă pentru comandă online la 139.99 lei.
Beatrice Vaisman

Deși nu sunt examene de admitere, mulți vor să intre în istorie, dar puțini reușesc.

aforism de
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Câtă vreme trăiește, omul are multă treabă de făcut pentru îmbunătățirea sufletului lui și are dreptul să dea examene duhovnicești. Dacă moare și nu trece, cade. Reexaminare nu există.

în Cu durere și dragoste pentru omul contemporan
Adăugat de CodySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Anatole France

Oamenii se cred nenorociți pentru că nu pot avea ceea ce cred ei că este un bine sau fiindcă se tem să piardă ceea ce au, sau pentru că îndură ceea ce își închipuie ei că este un rău. Înlăturați toate credințele de felul acesta și toate relele vor dispărea.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Thaisa - curtezana izbavita si pustnicuratacit" de Anatole France este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 20.99 lei.

Speranță...

Voi încerca să închid rima poeziilor mele într-un rucsac nou,
pe care-l va purta în spinare gândurile mele optimiste,
până când le voi găsi un mediu prielnic,
unde știu că se vor simți bine și vor fi admirate pentru sinceritatea lor.
le voi ascunde de ochii lumii moderne,
care le cred demodate și plictisitoare,
dar nu le voi îngropa ca pe morți,
cum mi s-a recomandat în nenumărate rânduri de binevoitori...
ci le voi ține în taină mare, pentru timpuri viitoare,
când oamenilor buni li se va face dor de versuri cu rimă,
de tot ce este decent, romantic,
și pe înțelesul tuturor.

poezie de
Adăugat de Valeria MahokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este dovedit faptul că cel care amână mereu căsătoria sa, după trecerea anilor caută și nu mai găsește. Atunci când este tânăr, alege el; apoi, însă, îl aleg alții pe el. De aceea spun în problema aceasta este trebuință uneori și de puțină nebunie. Este bine să treacă cu vederea unele cusururi care nu sunt esențiale, pentru că altfel niciodată nu-i vor veni toate așa cum le așteaptă el.

în Viața de familie, Cuvinte duhovnicești vol. IV (2003)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă voi fi ucis de asasini de rând, și în mod special de frații mei, țăranii ruși, tu, țarul Rusiei, nu trebuie te temi de nimic pentru copiii tăi, ei vor domni sute de ani în Rusia. Dar dacă voi fi omorât de boieri, nobili și dacă ei îmi vor vărsa sângele, mâinile lor vor rămâne mânjite cu sângele meu, pentru 25 de ani și ei nu-și vor spăla mâinile de sângele meu. Ei vor părăsi Rusia. Frații își vor ucide frații, și se vor ucide și se vor urî și pentru 25 de ani nu vor fi nobili în țară. Țar al pământului Rusiei, dacă vei auzi sunetul clopotului care îți va spune că Grigori a fost ucis, trebuie știi asta: dacă rudele tale mi-au provocat moartea, atunci nimeni din familia ta, adică nici unul dintre copii tăi sau dintre rudele tale, nu vor mai rămâne în viață pentru mai mult de doi ani. Vor fi uciși de poporul rus.

în scrisoare (1916)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Socrate

Da, răul mizeriei și răul aurului îl strică și-l înrăiește pe om deopotrivă. De vreme ce cred în schimbarea omului, cum aș putea să nu cred în schimbarea întregii colectivități? Nu știu din care parte trebuie stăruit pentru reușită, dar știu totul se va produce din nou numai prin intermediul omului. Eu am fost multă vreme singur împotriva hidrei răului, acum voi sunteți o mulțime... Primiți de la mine, voi tineri, cunoașterea mea, dobândită la sfârșitul vieții mele. Și porniți de la ultima mea cunoaștere spre o cunoaștere nouă. Așa cum s-a schimbat lumea înaintea noastră, așa se va schimba și după noi. Dar pentru asta nu-i îndeajuns o singură pereche de mâini și un singur creier. Iar voi fiți acei ce vor croi lumii drumul schimbării în bine. De vreme ce cred în schimbarea omului, cum aș putea să nu cred în schimbarea colectivității... Chinuiți-vă cu moștenirea pe care v-o las și nu-l părăsiți pe om.... Credeți în el așa cum cred și eu.

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întâmplarea face ca nu tot timpul primești ceea ce îți dorești... dar asta e bine. Vei primi exact ceea ce ai nevoie pentru a învăța dobândești singur ceea ce vrei, fără a-ți creea dependențe. E nevoie doar privești cu inima deschisă spre întâmplările din viața ta și îți vei da seama ea chiar îți oferă toate posibilitățile pentru a învăța ce înseamnă independența. Încetează te plângi și încearcă schimbi puțin perspectiva din care privești lucrurile. Toate vor primi un nou înțeles.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rolul părintelui este cel de a-și îndruma copilul, nu de a-i dicta viața. Dacă la început ești acolo pentru că știi ce e mai bine pentru el, mai apoi maturizarea își spune cuvântul, iar acela e momentul în care e nevoie -i oferi suport și încredere (!). Din păcate, mulți părinți – din dorința firească de a proteja – ajung facă mai mult rău decât bine. Delimitarea dintre protecție și control se poate estompa foarte ușor atunci când convingerea părintelui el "știe ce e mai bine" se hrănește din orgoliul propriu. Să fii conștient ce e cel mai bine pentru tine nu e neapărat și cel mai bine pentru ceilalți e primul pas spre acceptarea diferențelor naturale din cadrul unei relații (de ORICARE tip ar fi ea).

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum nu cred în hazard, ci într-o rânduială universală, socot , poate, tocmai ei vor citi aceste rânduri cu atenție, cu dragoste și cu nostalgie, pentru a-și readuce lângă ei pe Tante Alix, atunci când glasul ei va fi amuțit. Sper fiicele mele, Maricica, Flo, Marianna, Rory, ca și fiii mei trecuți de 40 ani, vor înțelege de ce nu le-am adresat aceste gânduri. Ei sunt formați. Ei sunt călăuzele celor tineri sub 40 de ani. Dar dacă mă scrutez bine, descopăr în mine un singur gest: iau pe toți în brațe și vă iubesc și cred în voi și în viitorul ce-l pregătiți.

în Scrisori către fiul și fiica mea, Motto (3 iunie 1955)
Adăugat de drcirsteaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnal" de Alice Voinescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -67.38- 50.99 lei.

Nu există Dumnezeu, declară ticălosul (fragment)

"Nu există Dumnezeu," spune tâlharul,
"Și, într-adevăr, mă bucur pentru asta;
N-aș vrea știu ce-ar putea să-mi facă. Mai bine
Să presupunem decât ne trăim năpasta."

"Nu există Dumnezeu," gândește-un tinerel
"Sau, dacă există, nu cred că-ar pretinde
Ca omul să se comporte întotdeauna
Ca un bebeluș, atâta de cuminte."

"Nu există Dumnezeu, dar dacă-ar exista,"
Își spune negustorul, "ar fi prea, prea de tot
Să fie supărat pe mine că scot frumos profit
Din marfa scoasă pe tarab㠖 așa socot."

"Dacă există sau nu," zice bogătanul,
"Contează foarte puțin sau chiar deloc
Pentru mine și ai mei, har astrelor,
Care nu ducem lipsă de hrană și de foc."

Mulți alții, de asemenea, cam la fel își spun,
Ei eludează evidența și nu au nici un crez,
Gândind -n cer nu-i nimeni, cât le este bine,
Sau că toate-s o poveste fără rost și miez.

Mai apoi, toți ajunși la vârsta senectuții,
Răpuși de boli, necazuri și altele la fel,
Ar accepta că Dumnezeu există
Sau, în fine, cineva aidoma cu el.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă te îndrepți pe tine însuți, imediat se îndreaptă o părticică din Biserică. Dacă aceasta ar fi făcut-o toți, Biserica s-ar fi îndreptat. Însă astăzi oamenii se preocupă de toate celelalte subiecte, dar nu se preocupă de ei înșiși. Pentru a te preocupa de alții este ușor.

în Cuvinte duhovnicești, vol. II - Trezire duhovnicească (2003)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când omul nu acceptă laudele oamenilor, ci lucrează numai pentru Dumnezeu, atunci este răsplătit de Dumnezeu în această viață cu Harul Său îmbelșugat, iar în cealaltă cu bunătățile Raiului.

în Patimi și virtuți, Cuvinte duhovnicești vol. V (2007)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când omul își recunoaște cu smerenie starea sa păcătoasă, atunci este recunoscut de oameni ca fiind un om al lui Dumnezeu.

în Cuvinte duhovnicești, vol. I - Cu durere și cu dragoste pentru omul contemporan (2003)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine va avea curajul -ți exprime gândurile tot timpul va fi pus la perete și arătat cu degetul. Cei mai mult sau mai puțin bătrâni vor spune că ești nesimțit pentru simplu fapt că nu ești de acord cu ei și îți vor aduce aminte de câte ori vor putea ei că pe vremea lor nu era așa și că e mai bine să taci pentru că asta e dovadă ești... respectuos. Cei de o vârstă cu tine te vor evita pentru că ai alte păreri față de ei și vor spune că îți dai aere de șef. Și uite așa, încet-încet, continuăm ne batem cu pumnul în piept avem nevoie de oameni (și mai ales tineri) responsabili și creativi pentru a ne scoate din impas, dar dacă e analizăm puțin ce se întâmplă cu tinerele minți ne dăm seama le "decupăm" după același șablon suprautilizat de respect impus, gânduri direcționate și o falsă încurajare a exprimării.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook