Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Democrit

Se pare că se poate promova mai bine virtutea prin folosirea încurajării și persuasiunii prin grai decât prin lege și necesitate. Pentru că este posibil ca cel care este împiedicat de lege va săvârși greșelile în secret, însă, cel care este îndemnat la ceea ce ar trebui prin persuasiune nu va face nimic greșit fie în secret, fie în mod deschis. Prin urmare cel care se comportă corect din înțelegere și cunoaștere dovedește că este în același timp curajos și moral.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Democrit

Cel care se comportă corect din înțelegere și cunoaștere dovedește că este în același timp curajos și moral.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra
lege
Legea este un proces prin care ceea ce este nemanifestat devine manifest, prin care observatorul devine obiectul observat, prin care cel care vede devine una cu ceea ce vede, prin care cel care visează devine una cu visul său.

definiție de în Cele Șapte Legi Spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

nu-ți fie teamă de dușmanul tău: cel mai rău lucru pe care ți l-ar putea face este să te ucidă. Să nu te temi nici de prietenul tău: cel mai rău lucru pe care ți l-ar putea face este să te trădeze. Teme-te însă de indiferență! Căci prin tăcerea ei, prin consințământul ei tacit, ea te ucide și te trădează în același timp.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

Se știe doar , în general, pasiunea nu poate fi făcută să cedeze prin rațiune, ci prin constrângere. Căci omul virtuos, adică cel ce trăiește pentru frumosul moral, se va supune rațiunii, pe când cel vicios, care nu aspiră decât spre plăcere, trebuie constrâns prin suferință, ca un animal la jug. De aceea se și spune pedepsele aplicate celor în cauză trebuie să fie cele care se opun cel mai mult plăcerilor preferate de ei.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Pentru români lucrurile nu se pot îndrepta decât prin lege. Fiecare dintre noi are ca supremă ambiție să facă cel puțin o lege. Activitatea sa proprie nu este unul să o știe dirija cum trebuie; dar fiecare totuși vrea să facă o lege prin care să dirijeze activitatea tuturor. Toți așteaptă mântuirea de la acțiunea poporului întreg. "Iată ce trebuie să facem noi, românii", "iată cum este mai bine pentru neamul nostru"; și niciodată: "iată ce trebuie să fac eu, Ion sau Gheorghe", "iată ce este bine pentru activitatea mea".

în Psihologia poporului român
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Puterea Sufleteasca. Editia definitiva" de Constantin Rădulescu-Motru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.14- 19.99 lei.
Immanuel Kant

Dacă deci există un principiu practic suveran și, în ce privește voința omenească, dacă există un imperativ categoric, el trebuie să fie un astfel de principiu încât din reprezentarea a ceea ce este în mod necesar scop pentru oricine, fiindcă este scop în sine, să constituie un principiu obiectiv al voinței, prin urmare care poate servi ca lege practică universală. Fundamentul acestui principiu este: natura rațională există ca scop în sine. Astfel își reprezintă omul în mod necesar propria lui existență și în acest sens el este un principiu subiectiv al acțiunilor omenești. Dar la fel își reprezintă și orice altă ființă rațională existența ei în virtutea aceluiași principiu rațional care este valabil și pentru mine; deci el este în același timp un principiu obiectiv, din care, ca dintr-un principiu practic suveran, trebuie să poată fi deduse toate legile voinței. Imperativul practic va fi deci următorul: acționează astfel ca să folosești umanitatea atât în persoana ta, cât și în persoana oricui altuia totdeauna în același timp ca scop, iar niciodată ca mijloc.

în Întemeierea metafizicii moravurilor
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.

Incertitudini... (odă Limbii Române)

Prin care ceruri-nalte umbli,
Prin care zări te porți in vânt,
Și pentru care lumi incerte
Ești intrebare și cuvânt?

Prin care vis curat alergi,
Prin care anotimp pribeag,
Și pentru care munți de vină
Ești poarta Cerului cel drag?

Prin care clipe din amurg,
Prin care stele luminate,
Și pentru care ev demiurg
Ești timpul ce la poartă bate?

Prin care vieți de-amărăciune,
Prin care vetre-n care ard,
Și pentru care sărbători uitate
Ești steaua ce atârnă-n brad?

Prin care vis de glorii mute,
Prin care soartă ți-e pieirea,
Și pentru care albe file
Iți este scrisă nemurirea?

poezie de din revista "Armonii Culturale" din Adjud (5 august 2014)
Adăugat de Gheorghe A. StroiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Benito Mussolini

Pentru fascism, lumea adevărată nu este lumea materială, superficială, în care omul devine un individ izolat de toți ceilalți, trăind prin el însuși și cârmuit de o lege naturală care, instinctiv îl face să trăiască o viață de plăceri egoiste și trecătoare. Omul fascismului nu este decât națiune și patrie; o lege morală care unește indivizii și generațiile într-o tradiție și într-o misiune, suprimând instinctul de viață închisă în cercul restrâns al plăcerii, stabilind în datorie o viață superioară, liberată de limitele timpului și ale spațiului, o viață în care individul prin abnegație de sine, prin sacrificiul intereselor sale particulare, prin moarte chiar, realizează acea existență pur spirituală care face valoarea sa de om.

în Fascismul (1934)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Immanuel Kant

Conceptul de datorie reclamă deci acțiunii în chip obiectiv acordul cu legea, iar maximei ei îi reclamă subiectiv respect pentru lege, ca fiind unicul mod de determinare a voinței prin lege. Pe aceasta se bazează diferența între conștiința de a fi acționat conform datoriei sau de a fi acționat din datorie, adică din respect pentru lege; primul mod de a acționa (legalitatea) este posibil și atunci când numai înclinațiile ar fi fost principiile determinante ale voinței, dar cel de-al doilea (moralitatea), valoarea morală, trebuie să fie situată exclusiv în aceea acțiunea are loc din datorie, adică numai de dragul legii.

în Critica rațiunii practice, Legea fundamentală a rațiunii pure practice (1788)
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Sfințirea lucrată de Dumnezeu prin Duhul Sfânt, este dimensiunea care lipsește cel mai mult în lume, deși este cel mai valoros și important lucru care ar trebuifie cultivat de lume.

în Diverse gânduri, reflecții, sfaturi și povețe în slujba unei vieți cu scop
Adăugat de Ruben NichitaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Misterul vieții, fie este zdruncinător de suportat prin ceea ce este, fie zdruncinător de suportat prin ceea ce nu este. Din păcate, misterioasa cale prin tunel este prevăzută cu o tonetă în care se tipăresc bilete doar "dus". Viața nu are memorie și-și uită drumul înapoi. Trăiește-o cât mai frumos, acum, aflată în plin progres.


Adăugat de Valentina RuicăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Niccolo Machiavelli

Acela care este cauza puterii cuiva se prăbușește el însuși: în adevăr, puterea celuilalt, el a făcut-o fie prin viclenie, fie prin violență, și atât una cât și cealaltă sunt primejdioase pentru cel care a devenit puternic.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lettere/Scrisori" de Niccolo Machiavelli este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.
Theodore Roosevelt

Nu este criticul cel care contează, ori cel care arată cum s-a împiedicat omul puternic, ori cum ar putea cel care face lucruri să fie mai eficient. Meritul este al celui care este în arenă; al celui care are fața murdară de praf, sudoare și sânge; al celui care se străduiește neobosit; al celui care greșește și ratează în mod repetat; care este entuziasmul, dăruirea pentru o cauză nobilă; al celui care, în cel mai bun caz, cunoaște triumful unei mari realizări, iar în cel mai rău caz, dacă nu reușește, va ști a îndrăznit; locul lui nu este împreună cu acele suflete slabe care nu cunosc nici victoria și nici înfrângerea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Strenuous Life: Essays and Addresses Paperback" de Theodore Roosevelt este disponibilă pentru comandă online la numai 20.99 lei.

Ticăloșii se aseamănă și, prin urmare, se adună, pentru ca răul pe care-l fac mai mulți la un loc să fie mai mare decât cel pe care îl poate face fiecare în parte.

aforism de din Bunătatea și răutatea (8 februarie 2018)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Capacitatea de a-l iubi pe cel de lângă tine reprezintă valoarea ta intelectă, valoare însușită prin procesul de a înțelege lucrurile mărunte care te înconjoară, de a înțelege natura divină și a lăuda Numele Său pentru tot ce ne-a dat. Nimeni nu vine la El decât prin lumină, rugăciune și smerenie, căci Lumină este El și loc sub soare este pentru viață. Constrângerea omului de către om schimbă binele în rău și adâncește sărăcia în sânul celui asuprit.

Bunătatea lui Dumnezeu este înțelepciune și totodată este șansa omului de a recunoaște în Cuvântul Lui viața ca un miracol divin.

Cel bogat cu banul este săracul moral și se întâmplă să fie la fel de muritor ca și cel nevoiaș. Numai nevoiașul are sufletul puternic, păstrându-și echilibrul și valoarea morală prin credință și virtuții, încercat fiind foarte în relațiile cu cel ce duce o viață autodistructivă dată de dimensiunea banului; regula banului dă roade trecătoare, răpind în același timp liniștea individului, slăbindu-i sufletul. Dumnezeul lui este construit din semințele Infernului, semințe ce i-au înăbușit condiția de om, atrăgând mânia dreptei Judecăți.

în Banii și lăcomia sunt semințele răului
Adăugat de Camelia OprițaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Se admite, în general, involuntare sunt actele comise prin constrângere sau din ignoranță. Actul comis prin constrângere este cel al cărui principiu se află în exterior, fiind de așa natură încât cel ce execută sau cel ce suportă acțiunea nu contribuie cu nimic la aceasta, de exemplu când vântul sau un om cu autoritate duce cu sine pe cineva într-un anumit loc. Cei care acționează din constrângere, și deci împotriva voinței lor, o fac suferind, pe când cei ce acționează de dragul a ceea ce este plăcut și frumos o fac cu plăcere. Se pare deci actul executat prin constrângere este acela al cărui principiu ne este exterior și la cel ce suportă constrângerea nu participă cu nimic.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Jonathan Swift

O infirmitate foarte comună a naturii umane ne face să fim curioși și trufași în probleme care nu ne privesc aproape deloc și pentru care suntem cel mai puțin pregătiți, fie prin studiu, fie prin natură.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Povestea unui poloboc" de Jonathan Swift este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -11.90- 7.99 lei.

Se pare că echitatea este contrariul a două virtuți: contrariul dreptății, pentru că nu ține cont de lege; contrariul rigorii pentru că este chiar opusul ei. În concluzie ea nu este o virtute... Prin urmare echitatea e mai mult un viciu decât o virtute... În plus ea are pretenția să interpreteze intenția legiuitorului, dar aceasta este o putere care nu aparține decât autorității constituite.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mulți ziariști tineri mă întreabă deseori: "Merită să faci ziaristică?" Eu le răspund: "Merită!" În măsura în care ceilalți oameni trec prin viață și nu lasă nicio urmă, ca peștele care trece prin apă și nu lasă nicio urmă, ziaristul este cel care lasă câte o urmă prin zilele trăite, prin intermediul articolelor pe care le scrie, prin intermediul unei imagini, prin intermediul unei atitudini. De aceea, ziaristica este poate una din cele mai frumoase meserii...

în ziarul Everyday Journalism, interviu (17 decembrie 2012)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Manifest de unire" de Nicolae Dabija este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 18.99 lei.

Au trecut mai bine de 12 ani de când mă străduiesc să îmi dezvolt personalitatea, pentru pe măsură ce îmi dezvolt diverse trăsături, viața mea devine mai bogată și orizontul mi se extinde. Ferestre și uși care nu știam există mi se deschid acum larg și nu e nici un secret că am ales acum mai bine de 10 ani să împărtășesc cu toți cei care vor să pășească alături de mine toate aceste experiențe și învățăminte prin blogul personalitate alfa. Uneori privesc detașat și cu zâmbet cum fiecare om trece prin propriul filtru ceea ce eu transmit. Unii cred "alfa" este masculul dominant care îi bate pe restul. Apoi le explic că și femeile sunt alfa, și nu prin forța fizică. Apoi vin alții și spun alfa e despre cum să fii important, să fii șef, să ai succes și să fii un lider. Eu le spun că poate fi și asta. Dacă alegi însă în același timp să fii alfa poate însemna să alegi propria cale în viață pentru ai învățat să îți asculți vocea interioară. Asta e frumos în acest concept de personalitate alfa. E orice vrei tu să fie și e orice ai tu nevoie să fie pentru tine la un moment dat. E o oază uriașă de potențial din care orice om poate să bea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook