Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Tinerilor de astăzi și urmașilor noștri le pot spune că acum trăim o perioadă de metisaj cultural, iar pentru a continua tradițiile și cultura acestui străvechi popor, trebuie să plece întotdeauna de la fapte reale pentru a reuși să înțeleagă eficient realitatea așa cum am reușit să o înțeleg eu în timpul celor treizeci de ani de muncă (1970-2000) pentru realizarea Atlasului etnografic Român.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Așa cum România nu a fost a noastră, nu e a noastră, ci a urmașilor noștri și a urmașilor urmașilor noștri, așa și Europa nu a fost a noastră, nu e a noastră, ci a urmașilor noștri și a urmașilor urmașilor noștri, adică a copiilor noștri.

perlă de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Emily: S-a întâmplat o dată ca secretara să plece de la birou pentru că s-a tăiat la mână cu un cuțit pentru hârtie, iar Miranda nu a mai reușit să vorbească cu Lagerfeld, care s-a îmbarcat într-un zbor de 17 ore pentru Australia. Fata respectivă lucrează pentru un ghid TV acum.
Andy Sachs: Trebuie păzesc biroul tot timpul. Am înțeles.

replici din filmul artistic Diavolul se îmbracă de la Prada
Adăugat de Matache AlexandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îți pot spune adevărul: am rămas același. Simt nu poți înțelege cum pot fi eu acesta și că, știindu-mă, nu poți pricepe. Iubire. Astăzi, ca și acum atâția ani, aud și simt un imn pentru ea. Imnul cere război, voință de nezdruncinat, muncă fără preget.

în scrisoare sorei sale
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Diana: N-ai adormit, Luci?
Lucian: Nu, mamă. Nu pot.
Diana: Te înțeleg, dar va trebui te odihnești.
Lucian: Probabil voi reuși mai târziu, iar dacă nu, am să recuperez orele de nesomn după lansarea navei. Voi avea destul timp...
Diana: Poate vei avea, poate nu... Ar fi mai indicat dormi și-n noaptea asta, pentru ultima oară acasă.
Lucian: Pentru ultima oară... Ce ciudat sună! De ce pentru ultima oară, mamă? Crezi nu mă voi întoarce peste 13 ani?
Diana: Te rog, nu spune așa ceva nici măcar în glumă! Te vei întoarce, bineînțeles, dar pentru ultima oară, acum.
Lucian: Mda, acum...

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Balzac

Pentru a da ascultare stăpânului universal, plăcerea sau aurul, trebuie să devorezi timpul, comprimi timpul, scoți mai mult de douăzeci și patru de ore dintr-o zi și-o noapte, te zbați, te sinucizi, -ți vinzi treizeci de ani de bătrânețe pentru doi ani de odihnă maladivă.

în Istoria celor treisprezece, Fata cu ochii de aur
Adăugat de scofieldutzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Acestui popor nu i-ar lipsi nimic, de nu i-ar lipsi cultura. Dar pentru că lucrurile stau exact pe dos, acestui popor îi mai rămâne doar speranța deșartă în ceea ce îl face se mintă singur, în timp ce se afundă și mai mult în propriul rahat.

în Începuturi
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nikolai Rogojin: Domnule Holmes, ceea ce ați văzut aici în seara aceasta, a fost ultimul spectacol cu madame Petrova.
Holmes: Ce păcat!
Nikolai Rogojin: Dansează de la trei ani, iar acum, nu-i așa, are deja treizeci și opt.
Holmes: Trebuie recunosc nu arată de treizeci și opt.
Nikolai Rogojin: Asta pentru că are patruzeci și nouă.

replici din filmul artistic Viața particulară a lui Sherlock Holmes (29 octombrie 1970)
Adăugat de Georgiana Mîndru, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dan Puric

Lipsa de răgaz istoric își spune cuvântul. Oboseala de a fi român a devenit indiferență, pentru ca, apoi, să o trăim astăzi difuz, ca pe o rușine.

în Despre omul frumos
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Despre omul frumos" de Dan Puric este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 15.99 lei.
Kurt Vonnegut

Cred știți cu toții l-am dat în judecată pe producătorul țigărilor Pall Mall pentru că produsul lor nu m-a ucis și am ajuns la optzeci și patru de ani. Fiți atenți: am studiat antropologia la Universitatea din Chicago după cel de-al Doilea Război Mondial, ultimul război câștigat vreodată de noi. Iar antropologii care studiaseră cranii umane vechi de milenii spuneau ar fi trebuit să trăim doar în jur de treizeci și cinci de ani, pentru că atât rezistau dinții noștri fără stomatologia modernă.

în Retrospectivă asupra Armaghedonului
Adăugat de daniel stanciuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Slaughterhouse-Five Hardcover" de Kurt Vonnegut este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -77.99- 46.99 lei.

Până la 20 de ani credeam lumea e spațiul în care orice este posibil. După 20 de ani am început să înțeleg că fiecare dintre noi avem o lume a noastră, în care ne trăim bucuriile, iubirile, dezamăgirile, împlinirile, completând traiectoriile noastre, astfel încât fim fericiți.
Creativitatea lui Claudiu Dumitrache și modul în care își prezintă sufletul de artist, reflectă o astfel de lume în care inocența deschide ușa unei maturități și a unui caracter bogat în trăiri, în extreme... așa cum le poți simți la 20 ani. În cuvinte, în muzicalitate, în expresie, descopăr nevoia lui de sinceritate, o virtute destul de rară și care nu face altceva decât îi deschidă ochii către lucrurile și valorile care contează pentru un om și pentru artist. Am încredere în Claudiu, pentru că are încredere în el. E primul pas important către a fi integru, bun, echilibrat și ancorat în realitatea vieții. Claudiu scrie și cântă așa cum este el și pentru asta are parte de toată susținerea mea.

în 20, Introducere (2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lana Lang: Ce nu înțeleg este cum de poți înfrunta gloanțe pentru mine, dar, în schimb, nu-mi poți spune ce se întâmplă cu tine. Dacă nu ai încredere în cei care te iubesc vei fi întotdeauna singur. Nu pot să cred vrei trăiești așa.
Clark Kent: Poate nu am de ales.
Lana Lang: Întotdeauna ai de ales.

replici din filmul serial Smallville
Adăugat de Laura LițescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Anais Nin

Mi-am petrecut cea mai mare parte a vieții îmbogățind cât am putut așteptarea lungă, lungă a marilor evenimente care mă umplu acum atât de profund, încât sunt copleșită. Acum înțeleg neliniștea cumplită, sentimentul tragic al eșecului, adânca nemulțumire. Așteptam. Acesta e ceasul expansiunii, al trăirii adevărate. Tot restul n-a fost decât pregătire. Treizeci de ani de pândă neliniștită. Iar acum, acestea sunt zilele pentru care am trăit. Și fiu conștientă de asta, atât de deplin conștientă, asta e ceva aproape de nesuportat pentru un om. Ființele omenești nu pot suporta cunoașterea viitorului. Pentru mine, cunoașterea prezentului e la fel de amețitoare. Să fii imens de bogat și să știi asta!

în Henry și June
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Incest. Din Jurnalul dragostei" de Anais Nin este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -42.00- 29.99 lei.

Valul trebuie să înțeleagă că realitatea sa, de simplu val, este temporară. Să înțeleagă că existența sa nu rezidă în forma pe care o are, ci în apa oceanului, a cărei realitate substanțială o manifestă. Realizarea adevăratei sale naturi necesită topirea, cufundarea în ocean și unirea cu el.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a preveni orice greutate care ar veni din afara granițelor țării, trebuie ca industria românească producă aproape orice, cu precădere produse de larg consum necesare populației pentru desfășurarea unei vieți normale. De aceea e necesar facem totul pentru a dezvolta tot mai mult economic țara noastră și să nu depindem de nimeni: împlinim visul milenar al acestui popor – de a fi liber și independent pentru întotdeauna.

în Plenara C.C. P.C.R (14 aprilie 1989)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Hal: Este prea elaborată. Eu nici măcar nu înțeleg cea mai mare parte din ea.
Catherine: Crezi este prea elaborată?
Hal: Da.
Catherine: Este prea elaborată pentru tine.
Hal: Tu nu ai fi putut face așa ceva.
Catherine: Și dacă am putut?
Hal: Ei, și ce?
Catherine: Ar fi un adevărat dezastru pentru tine. Nu-i așa? Pentru tine și ceilalți tocilari care abia au reușit să-și dea doctoratul și care își pierd timpul făcând cercetări jalnice, lăudându-se cu conferințele la care merg. Uau. Cântând într-o trupă îngrozitoare și plângându-se că la 26 de ani sunt mult prea inteligenți pentru a face asta, pentru că așa este!

replici din filmul artistic Dovada, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Proof: A Play Paperback" de David Auburn este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.

Am mai spus asta înainte, dar vreau rămână scris;Sărac într-o țară bogată? Sau bogat într-o țară săracă?
Nu știu dacă purtați mănuși când vorbiți sau scrieți, dar eu, care nu scriu și nu produc știri de ultimă oră pentru case înalte, le voi spune oamenilor cum stau lucrurile în dimensiunea lor reală.
Noi, românii, am privit în jos destul, acum trebuie să redăm mândria și onoarea acestei țări pe care o avem în păstrare.

Trebuie fim descendenții vrednici ai poporului român pentru că aici stă toată puterea și îndrăzneala noastră. Simțul dreptății și conștiinciozității, sentimentul de înalt respect și dragoste pentru Dumnezeu servesc drept călăuză neamului nostru.
Oricine săvârșește fapte ticăloase și dă cinstea pe rușine nu este demn de poporul român.
Corupția și necinstea nu trebuie să domnească pe pământul sfânt al României noastre și trebuie înlăturate fără nicio considerație.

în Să ai libertatea în mâinile tale (3 martie 2011)
Adăugat de Filip DobrinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știai , în aproape toată istoria speciei umane, speranța de viață era de sub treizeci de ani? Adică, te puteai baza pe vreo zece ani de viața de adult, nu-i așa? Nu existau planuri. Nu exista timp de plănuit lucruri. Nu exista timp pentru un viitor. Dar speranța de viață a devenit din ce în ce mai mare, iar oamenii au început aibă din ce în ce mai mult viitor, așa că au început se gândească din ce în ce mai des la el, la viitor. Iar acum viața a devenit viitorul. Ne petrecem fiecare moment al vieții pentru viitor – mergem la școală ca putem merge la facultate ca putem prinde un loc bun de muncă bun ca ne putem cumpăra o casă drăguță ca ne putem permite ne trimitem copiii la facultate ca poată prinde un loc de muncă bun ca să-și poată cumpăra o casă ca să-și poată permite să-și trimită copiii la facultate.

în Orașe de hârtie
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Turtles All the Way Down" de John Green este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -85.00- 38.99 lei.

Viața este scurtă chiar și pentru cine trăiește mult. Trebuie să trăim pentru alții, pentru cei care ne știu, ne apreciază, ne înțeleg, ne iartă și pentru care chiar și mângâierea e o îngăduință.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Constantin Iordache

Amfore

Străbunii își îngroapă amforele
Separat; bogățiile și vasele
Pe care urmașii urmașilor le citiră curând
Ca pe niște abecedare ale continuării pe pământ.

Lăsară de zestre Marea cea mare,
Brațul stâncos al Carpaților, cu aur și sare,
Verdele câmpiei, așezat pe umerii brazilor,
Tăria de cuget și statornicia stejarilor.

Iscusința de a făuri o roată,
Vrednicia de a fi tras pe ea, pentru o cauză dreaptă,
De a fi încoronat cu fierul încins,
De a nu te lăsa vreodată învins.

Uniți, român lângă român – fii cu adevărat stăpân,
Pentru cinstirea acestui pământ străbun.

hipersonet de din revista Uniunea Artelor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ghid de intoxicatii acute la copil" de Constantin Iordache este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 16.99 lei.

Sam: Dean, dacă acest demon le-a ucis pe mama și pe Jess, iar tata încearcă -l prindă, atunci noi trebuie să fim acolo. Trebuie -l ajutăm.
Dean: Tata nu vrea ajutorul nostru!
Sam: Nu-mi pasă.
Dean: Ne-a dat un ordin.
Sam (pe un ton ferm): Nu îmi pasă. Nu trebuie să facem mereu ce spune el.
Dean: Sam, tata ne roagă ne continuăm lucrul, salvăm vieți, este important.
Sam: Bine, înțeleg, crede-mă. Dar e vorba doar de o săptămână, pentru a afla niște răspunsuri. Pentru a ne răzbuna.
Dean: În regulă. Uite ce e, știu ce simți.
Sam: Serios? (Dean pare șocat la auzul tonului lui Sam) Câți ani aveai când a murit mama? Patru? Jess a murit acum șase luni. Cum naiba știi ce simt eu?
Dean: Tata a spus e periculos. Pentru oricare dintre noi. Adică, sigur știe mai multe decât noi, așa că dacă el spune să nu ne amestecăm, asta vom face.
Sam: Nu pot înțelege încrederea oarbă pe care o ai în el. Adică, nici măcar nu-i pui la îndoială deciziile.
Dean: Da, asta face un fiu bun!

replici din filmul serial Supernatural: Aventuri în lumea întunericului
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook