Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Multe aranjamente instrucționale par "născocite", dar nu este nimic în neregulă cu asta. Este funcția profesorului de a născoci condiții sub influența cărora elevii învață. Relevanța acestora pentru o viitoare utilitate nu trebuie să fie evidentă. Este o sarcină dificilă. Condițiile pe care profesorul le crează trebuie să fie suficient de puternice ca să concureze cu cele sub influența cărora elevul tinde să se comporte în moduri lipsite de atenție.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Nu trebuie să alergi după cei asupra cărora dorești -ți exerciți influența.

în Cartea transformărilor
Adăugat de Vizitiu AdamSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Neale Donald Walsch

Există cei care spun că, pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu, trebuie să depășești toate patimile pământești. Este suficient doar să le înțelegi și să le accepți. Persistă lucrurile cărora le opui rezistență. Dispar cele pe care le privești în față.

în Conversații cu Dumnezeu, volumul I (1995)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

Charlie: Tocmai s-a mutat alături. E splendidă, divorțată și bogată!
Alan: Hm... Ce-i în neregulă cu ea?
Charlie: De ce trebuie să fie ceva în neregulă cu ea?
Alan: Pentru că numai din două motive m-ai cupla cu cineva. Fie ai nevoie de cineva care să stea cu prietena cea mai bună tulburată emoțional sau care suferă de strabism ori care este hermafrodită, în timp ce tu își faci de cap cu fata drăguță, sau... Bine, cred că nu există decât un motiv.
Charlie: Nu e nimic în neregulă cu Danielle. Berta, este sau nu splendidă?
Berta: Mi-aș face de cap cu ea.

replici din filmul serial Doi bărbați și jumătate
Adăugat de Burduja Simona, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Femeia nu trebuie lovită peste părțile sensibile ale corpului precum este fața, capul, abdomenul sau sânii. Loviturile trebuie să fie îndreptate spre picioare sau mâini. Trebuie să se folosească un băț subțire și ușor, care să nu lase zgârieturi sau hematoame. Loviturile nu trebuie să fie puternice, pentru că scopul pedepsei este cauzarea suferințelor sufletești și nu a celor fizice.

în Femeia în Islam
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Factori psihofiziologici cum sunt emoția, distragerea, tulburările de atenție, este evident că nu sunt de prea mare ajutor în explicarea actelor ratate. Sunt moduri de a vorbi, paravane îndărătul cărora nu ne putem interzice privim. Mai bine am întreba: Care este, în cutare caz particular, cauza emoției, a devierii excepționale a atenției? Pe de altă parte, influențele tonale, similitudinile verbale, asociațiile obișnuite pe care le prezintă cuvintele au și ele, trebuie recunoscut, o anumită importanță. Toți acești factori facilitează lapsusul, îndrumându-l pe o cale posibil de urmat. Mai trebuie un mobil interior pentru a decide, o forță care să împingă în acea direcție.

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Secretul vieții este acela că trebuie să ai o sarcină, o misiune, ceva pentru care să dai totul, în fiecare minut al întregii tale vieți. Și, ceea ce este cel mai important lucru: sarcina trebuie să fie irealizabilă.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alvin Toffler

În ce privește învățământul, lecția este clară: obiectivul lui fundamental trebuie să fie acela de a spori "capacitatea de adaptare" a individului, pentru ca acesta să se poată adapta repede și ușor la noutatea permanentă. Și cu cât ritmul schimbărilor este mai rapid, cu atât se cere mai multă atenție pentru a discerne tipul de evenimente ce vor surveni. Nu mai este suficient ca Johnny înțeleagă trecutul. Nu este suficient nici ca el înțeleagă prezentul, căci mediul ambiant imediat va dispărea curând. Johnny trebuie să învețe anticipeze sensul și ritmul schimbărilor. El trebuie, ca să ne exprimăm în termeni tehnici, facă previziuni repetate, probabiliste și pe termen din ce în ce mai lung. Și la fel trebuie să facă și profesorii lui Johnny.

în Șocul viitorului, Noua revoluție a învățământului
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Third Wave: The Classic Study of Tomorrow Paperback" de Alvin Toffler este disponibilă pentru comandă online la 36.99 lei.
Lev Tolstoi

În zilele noastre, sentimentul patriotismului este nenatural, irațional și dăunător și provoacă o mare parte din relele din pricina cărora suferă omenirea și în consecință, acest sentiment nu trebuie să fie cultivat așa cum se face în prezent, ci trebuie, din contră, să fie suprimat și eradicat prin toate mijloacele disponibile oamenilor raționali.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Mamiferele trebuie să se ocupe de pui: pentruse află sub influența opioidelor, mamele îndeplinesc cu entuziasm această sarcină. Endorfinele și encefalinele le fac eforturile agreabile.

în Formula fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Formula fericirii" de Stefan Klein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Omul trăiește în toate lumile, dar fiecare dintre ele are un mod specific de manifestare. Aceasta înseamnă că înainte de toate el este influențat de lumea cea mai apropiată, cu care se află în contact cel mai deplin. Lumile mai îndepărtate influențează de asemenea omul, fie direct, fie indirect, trecând prin lumile intermediare, dar acțiunea lor este diminuată direct proporțional cu depărtarea lor sau diferențierea lor față de om. Influența lumii imediat următoare, cea a lumii stelelor, este deja evidentă în viața omului - deși "știința", desigur, nu este capabilă identifice și controleze aceste influențe.

în Fragment dintr-o învățătură necunoscută (23 noiembrie 2016)
Adăugat de TibiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Ceva este fundamental greșit. Ceea ce comit ei nu este asociat cu problema lor. Persoana care comite o infracțiune nu este infractoare, este una bolnavă. Nu trebuie să fie aruncată în pușcărie și torturată, ea este bolnavă. Ea nu trebuie să fie azvârlită într-o închisoare și torturată, ea trebuie să fie dusă într-un spital psihiatric și ajutată aici, medical, cu respect. Nu este vina ei.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Iată cât de paradoxal poate curge LIBERTATEA, într-unii se manifestă într-un mod condiționat, în alții într-un mod Total necondiționat. În cei care se manifestă condiționat, condițiile ca tu fii liber îmbracă forme și aspecte dintre cele mai hilare cum ar fi: "Trebuie fii continent (bărbatul să nu ejaculeze și femeia să nu juiseze), "Trebuie să nu îți miști pupilele", "Trebuie te poți ruga neîncetat cel puțin 24 de ore", "Trebuie ai puteri par-anormale", "Trebuie elimini complet vocabularul vulgar", "Trebuie te piși în chiloți", etc. etc. etc. Cel care a DOBÂNDIT LIBERTATEA NECONDIȚIONAT ÎȚI VA SPUNE: Ești deja Asta! Acum spune-mi, ce ai de gând faci mai departe? Care este Adevărul tău? Pentru că dacă te crezi corpul-minte o să ai nevoie de foarte multe condiții pentru libertate și de măcar încă vreo 5.0000000000 de miliarde de existențe!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Este suficient să ne luăm următorul angajament: "Astăzi îi voi accepta pe toți oamenii care îmi vor ieși în cale, toate situațiile care se vor petrece, toate circumstanțele și evenimentele care se vor întâmpla". Acceptarea înseamnă realizăm faptul că momentul prezent este exact așa cum trebuie să fie, pentru simplul motiv că întregul univers este așa cum trebuie să fie.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Cei cărora nu le lipsește nimic nu pot spera. Pentru că nu e nimic din ce nu pot avea. Cei cărora nu le lipsește nimic nu pot visa. Pentru ei, există numai realism sterp. Iar aceasta este realitatea care nu mai lasă loc visării.

citat din romanul Ambroise de (iulie 2017)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.
Italo Calvino

Memoria trebuie să fie suficient de puternică pentru a ne permite acționăm fără a uita ce anume voiam facem, învățăm fără a înceta fim mereu aceeași persoană, dar trebuie să fie totodată suficient de slabă pentru a ne permite ne deplasăm spre viitor.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mr.Palomar" de Italo Calvino este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -52.98- 19.99 lei.

Evey Hammond: Îmi doresc să nu îmi fie teamă tot timpul, dar îmi e.
Sutler: Ce ne trebuie acum este un mesaj clar pentru cetățenii acestei țări. Acest mesaj trebuie să fie regăsit în orice ziar, să fie auzit la orice radio, să fie vizionat la orice televizor... Vreau ca toți își amintească care este motivul pentru care au nevoie de noi!

replici din filmul artistic V de la Vendetta
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Comenius

Profesorul și elevul să fie mereu atenți unul la altul. Scolarul urmeze pretutindeni pe profesor, care trebuie să meargă mereu înaintea școlarului. Profesorul, de câte ori îl vede pe elev greșind, de atâtea ori -i atragă atenția asupra greșelii și -l învețe să se corecteze.

în Arta didactică
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cât de importantă este influența mamei în educația de acasă și cât de evidentă când este neglijată!

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Partidul nu trebuie să fie o constantă a opiniei publice, ci trebuie să o domine. Nu trebuie să fie servitorul maselor, ci stăpânul acestora.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

Un bărbat nu trebuie să fie perfect pentru a face o femeie fericită. Tot ceea ce trebuie să facă este să fie bărbatul care a spus că este atunci când a cunoscut-o.

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Rai si Iad in iubire" de Alexandru Chermeleu este disponibilă pentru comandă online la 43.00 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook