Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Se spune că suntem mai bine educați decât părinții noștri. De fapt, nu facem decât să mergem la școală o mai mare perioadă de timp, ceea ce nu este același lucru.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Parada de paste" de Richard Yates este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.90- 16.99 lei.

Citate similare

Legea supra-compensației

Trebuie ca întotdeauna "investim" mai mult decât obținem; altfel nu vom obține niciodată mai mult decât avem în acest moment. Trebuie să facem mai mult pentru ceea ce suntem "plătiți" pentru ca în timp să fim răsplătiți cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul "oferă mai întâi pentru a primi mai târziu".

în Cele 28 de Legi Universale ale Succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
T.S. Eliot

Atât timp cât suntem umani, ce facem trebuie fie rău sau bun; atât timp cât facem lucruri rele sau bune, suntem umani; și e mai bine, în mod paradoxal, să facem rău decât să nu facem nimic; cel puțin, existăm.

paradox clasic de
Adăugat de Alina Roxana ChirilaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce este cu adevărat important în viaț㠖 stai pe o plajă, te uiți la televizor opt ore pe zi – cred trebuie apreciem faptul trăim doar pentru o perioadă limitată de timp, și ne vom petrece o mare parte a vieții muncind. În acest caz, cred una dintre cele mai importante priorități este ca tot ce facem, să facem cât putem de bine. Ar trebui ne mândrim cu acest lucru.

citat din
Adăugat de Liliana ȘtefanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Ne-am preocupat mult de sănătatea oamenilor noștri și ne-am asigurat rămân sănătoși și se lasă de fumat. Ca urmare, cheltuielile cu sănătatea ale companiei noastre au crescut mult mai puțin decât ale altora. Dar în același timp, oamenii noștri sunt mult mai fericiți și mai productivi, ceea ce este și mai important.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacey (pe ecranele televizoarelor): Chestia asta e deschisă? Așa. Bun. Hei. Sunt eu... evident. Dacă ai putea te apropii puțin și nu-ți face griji, nu o să te mușc. Vin cu gând de pace. Tu și eu... noi o să stăm ceva timp aici. Se pare destul de mult. Așa eu cred ar fi cel mai bine dacă am putea ajunge la o înțelegere. Și ca ne fie mai ușor, sunt dispus recunosc sunt un adevărat dobitoc, lucru pe care îl știi deja. Mai bine decât oricine, decât toți oamenii de pe planeta asta. Dar mă îndepărtez de la subiect. Propunerea mea este următoarea: lăsăm trecutul în trecut acolo unde îi este locul de fapt și încercăm îndulcim situația asta în care ne aflăm și ne facem comozi. Cu alte cuvinte, ți-am cumpărat ceva. De fapt nu ți-am cumpărat ceva. Mai bine zis am procurat ceva, dar oricum mă înțelegi tu. E pe tejghea. (Ea se uită cu atenție și vede el a pus pe tejghea o pereche de pijamale și o pereche de papuci) Nu mai știu sigur care e mărimea pentru a trecut ceva timp, dar le putem schimba oricând. Și dacă îmi accepți propunearea, vei putea oricând pe o perioadă limitată mă obligi fac singurul lucru pe care nu vreau -l fac nici în ruptul capului. Ceea ce nu înseamnă că nu ai mereu această putere asupra mea, dar mi-am dat seama așa a început noaptea asta de calvar. Făceai ceva pentru mine ce nu îți făcea plăcere căci pentru asta sunt prietenii.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jamie Lee Curtis

Cred fericirea vine din împăcarea cu propria persoană. Cu toții încercăm lucruri diferite și ajungem la un sentiment confortabil a ceea ce suntem. Ne uităm la părinții noștri, învățăm, ne maturizăm și mergem mai departe. Ne schimbăm.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "When I Was Little: A Four-Year-Old's Memoir of Her Youth Paperback" de Jamie Lee Curtis este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

Noi nu suntem ceea ce suntem din cauză că facem ceea ce facem. Dimpotrivă, noi facem ceea ce facem fiindcă suntem ceea ce suntem. Și Scripturile ne aduc aminte am fost creați de către un Creator iubitor care ne cheamă ne închinăm Lui.

în Dezamăgit de Creștinism?
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Why Jesus?: Rediscovering His Truth in an Age of Mass Marketed Spirituality Paperback" de Ravi Zacharias este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Când suntem copii, modelele noastre sunt părinții, dascălii, prietenii noștri. Mai ales părinții noștri, bineînțeles, chiar și numai datorită timpului petrecut cu ei și importanței lor simbolice. Și, desigur, ceea ce învățăm de la ei despre fericire nu ne vine de la recomandările lor, ci de la comportamentele și reacțiile lor personale.

în Și nu uita să fii fericit
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Despre arta fericirii. 25 de lectii pentru a invata cum sa traiesti fericit" de Christophe Andre este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 38.99 lei.
Julia Cameron

Ceea ce vrem cu adevărat să facem este ceea ce suntem meniți să facem. Și când facem ceea ce suntem meniți să facem, ușile se deschid de la sine, banii vin, ne simțim utili, iar munca pe care o facem ni se pare joacă.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Transitions: Prayers and Declarations for a Changing Life Paperback" de Julia Cameron este disponibilă pentru comandă online la 53.99 lei.
Emil Cioran

Sexualitatea ne egalizează; mai mult: ne răpește misterul... Ea este aceea care, în mai mare măsură decât orice altă nevoie și activitate, ne pune pe picior de egalitate cu semenii noștri: cu cât o practicăm mai asiduu, cu atât devenim mai asemănători: în cursul unui act recunoscut ca bestial ne arătăm, de fapt, calitatea de cetățeni: nimic mai obștesc decât actul sexual.

în Ispita de a exista
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

Nu lăsa ca ceilalți îți dicteze viața. Este cel mai mare pericol în calea găsirii propriei vocații. Încă de când suntem mici, cei din jurul nostru au tendința ne spună ce să facem și încotro să o luăm. Părinții știu mai bine decât noi, prietenii, profesorii etc. Este ca un zumzet care tot presează propriul timpan. Dacă intri în jocul "acceptării", vei ajunge trăiești o viață care nu este a ta. Dacă îți vei urma instinctul și vei face ce vrei tu și te vei îndrepta încotro crezi e mai bine pentru tine, zumzetul o să scadă în volum.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Leonardo da Vinci

Judecata unui dușman este adeseori mai justă și mai folositoare decât aceea a unui prieten. La oameni, ura e aproape întotdeauna mai profundă decât iubirea. Privirea celui care urăște este mai pătrunzătoare decât privirile celui ce iubește. Un adevărat prieten este unul și același lucru cu tine însuți. Dar dușmanul tău nu-ți este asemenea ție. Și asta face puterea lui. Ura luminează multe lucruri, care iubirii îi răman necunoscute. Cu cât un om este mai mare, cu atât și dragostea lui este mai mare.

citat celebru din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba italiană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la It.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Scritti Scelti" de Leonardo da Vinci este disponibilă pentru comandă online la 60.00 lei.

Nimic mai rar decât o pasiune veritabilă, căci ea presupune o foarte mare forță a imaginației creatoare; dispoziții spirituale, în același timp delicate și profunde, dar care nu și-au găsit obiectul veritabil; o putere excepțională de concentrare, adică de fidelitate; în sfârșit, disprețul bunurilor pământești și al fericirii. Aliajul acesta nu e chiar atât de comun cât ar vrea ne facă credem romanele și opera. Consider, de fapt, că nu există mai mulți mari îndrăgostiți decât adevărații mistici, pasiunea fiind pentru sentimentul normal ceea ce este mistica pentru religia medie.

în Partea Diavolului
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

John Nash: Te consider foarte atrăgătoare. Mișcările agresive pe care le ai față de mine indică faptul simți același lucru, totuși obiceiul cere desfășurăm câteva activități platonice înainte să facem sex. Eu fac acest lucru, dar, de fapt, tot ceea ce îmi doresc este să am relații intime cu tine cât mai repede posibil. O mă plesnești acum?

replică din filmul artistic O minte sclipitoare, scenariu de , după Sylvia Nasar
Adăugat de Niță IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Denis Diderot

Mai bine să facem din semenii noștri niște ingrați decât să nu făptuim binele.

în Discurs asupra poeziei dramatice
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jacques the Fatalist" de Denis Diderot este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -88.00- 34.99 lei.

Călin Popescu Tăriceanu, fost președinte al PNL, este numit de unii "Liberalul roșu", iar de alții "Trădător" și "Sluga PSD-ului" (pamflet)

Se spune că nu se poate
Să cucerești vreo cetate,
Oricât e forța ta de mare,
Decât de este și trădare.
Cântau cândva românii, trist:
"Mai bine mort decât comunist";
Și mai cântau românii-n cor:
"Mai bine mort decât trădător".

pamflet de din Pamflete și satire (22 mai 2014)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Mai bună decât orice schiță cerească, este observarea directă. După câteva seri numai, vei descurca singur mișcarea boltei cerești, ceea ce-ți va procura o plăcere și mai mare, căci nimic nu ții mai bine minte decât ceea ce ai văzut cu proprii tăi ochi.

în Cum să înveți stelele
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Baruch Spinoza

A acționa din rațiune nu este altceva decât a săvârși acele acțiuni care rezultă din necesitatea naturii noastre. Dacă suntem conduși de rațiune, din două bunuri îl vom alege pe cel mai mare, iar din două rele pe cel mai mic. Dacă suntem conduși de rațiune, vom dori un bine mai mare viitor mai mult decât pe unul mai mic prezent și un rău mai mic prezent decât pe unul mai mare în viitor.

în Etica
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ne închipuim a avea credință înseamnă automat a fi convinși Dumnezeu există în același mod în care suntem convinși un scaun există. Oamenii care nu cred sau nu sunt convinși dumnezeu există, își închipuie credința este un lucru imposibil pentru ei. Nu e așa. Oamenii care se îndoiesc pot avea o credință mare, deoarece credința ține de ceea ce faci, nu de ceea ce gândești. De fapt, cu cât mai mult te îndoiești, cu atât mai eroică este credința ta.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Richard Burton

Un actor este ceva mai puțin decât un om, în timp ce o actriță este ceva mai mult decât o femeie.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Kama Sutra" de Richard Burton este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.00- 12.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook