Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Am crezut în toate aceste lucruri neadevărate precum: evoluția e pur întâmplătoare, omul e un accident al naturii, bolile sunt rezultatul neșansei sau al hazardului și multe altele. Toate aceste credințe false au modelat acest organism al comunității umane și eu vă spun că această situație a minciunii și decepției se va încheia deoarece acum avem o nouă înțelegere asupra evoluției, noi nu am ajuns aici prin intermediul întâmplării.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Biologia credintei. Editia a II-a" de Bruce Lipton este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.00- 20.99 lei.

Citate similare

Evoluția este rezultatul cooperării tuturor organismelor (minerale, plante, animale și om), iar aceasta nu se bazează pe o competiție, dar dacă noi credem că se bazează pe competiție, atunci singurul lucru care ar putea favoriza evoluția ca întreg (specie) este înlăturat și ignorat.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eu sunt optimist și afirm civilizația își schimbă expresia de la o civilizație animalică bazată pe competiție și luptă pentru supraviețuire la o alta bazată pe o cooperare firesc înțeleasă capabilă să dezvolte o nouă înțelegere asupra vieții și mediului.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
H.G. Wells

Este de conceput ca o masă mare și neașteptată de materie să se năpustească asupra noastră din spațiu și să arunce soarele și toate planetele de o parte ca pe niște frunze moarte în bătaia vântului și să distrugă și cea mai mică scânteie de viață de pe Pământ. Este de conceput la fel ca vreo molimă să apară, o boală complet nouă și să distrugă, nu 10 sau 15 sau 20% din locuitorii Pământului cum s-a întâmplat cu molimile din trecut, ci 100% și astfel să dispară specia noastră. Și, în sfârșit, există o certitudine rațională Soarele acesta al nostru va radia până se va stinge. Este sigur că omul va pieri atunci. Acesta este cel mai convingător dintre aceste coșmaruri. Și eu totuși nu îl cred. Și eu nu cred în aceste lucruri fiindcă am ajuns să cred în altele - în coerență și măreție în lume și în măreția destinului uman. Lumile pot îngheța și sorii pot pieri, dar există ceva în noi care nu mai poate muri din nou.

citat clasic din
Adăugat de SagittariusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Razboiul lumilor" de H.G. Wells este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.90- 15.33 lei.

De-a lungul vremii, în toate domeniile științifice se schimbă teoriile, metodele și tehnicile de investigare, de aceea evoluția cunoașterii umane influențează dezvoltarea generală a societății umane. Pentru a obține evoluție și eficiență în viața sa, omul trebuie să se adapteze continuu la aceste schimbări ale cunoașterii. În domeniul educației, și în special al învățării și al perfecționării, apariția de noi tehnologii ale informației și ale comunicației (TIC), îmbunătățirea teoriilor pedagogice și psihologice, obligă pe elevi, studenți, profesori, părinți, și pe specialiști, să se adapteze la aceste schimbări. Ce fac elevii și studenții? Ce fac profesorii și părinții? Ce fac specialiștii? Ce fac guvernele țărilor?

în Proiectele de e-Learning CNIV și ICVL (2011)
Adăugat de Marin VladaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Epicur

Într-adevăr, scopul tuturor acțiunilor noastre este să fim liberați de suferință și frică și, după ce am atins acest țel, furtuna sufletului e potolită, iar ființa respectivă n-are nevoie să umble după ceea ce-i lipsește, nici să caute altceva prin care să fie împlinită fericirea sufletului și a corpului. Căci atunci avem nevoie de plăcere, când din absența ei simțim durere. Dar când nu simțim durere, nu mai simțim nevoia plăcerii. De aceea noi numim plăcerea începutul și țelul unei vieți fericite. Și, deoarece plăcerea este primul dintre bunurile înnăscute, de aceea nu trebuie să alegem orice fel de plăcere ar fi, ci adesea renunțăm la multe plăceri, când din ele decurge o neplăcere mai mare pentru noi. De aceea, deși toate plăcerile ne sunt în mod firesc un bun apropiat, totuși nu orice plăcere este de ales, întocmai după cum, cu toate că orice suferință e un rău, totuși, prin natură, nu orice suferință trebuie totdeauna evitată. Toate aceste lucruri se cuvin să fie judecate, măsurând unele față de altele și, ținând seama de avantaje și dezavantaje.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este important să înțelegem relația de concubinaj este păgubitoare atât pentru sufletul bărbatului, cât și pentru cel al femeii. Rolul de concubină așează femeia într-o situație nefirească. În primul rând, ea nu este sigură de viitor. Și nu se știe care va fi rezultatul acestui "test": va deveni ea oare soție sau va rămâne singură, cu sufletul rănit și cu o experiență amară a unei false căsnicii? Dacă experimentul nu va reuși, nu putem decât să ne închipuim câtă suferință, înjosire și nedreptate va îndura această femeie. Și aceste lucruri nu sunt fără repercusiuni pentru suflet. Astfel, femeile își distrug în mod conștient personalitatea. Drept rezultat, avem de-a face cu bărbați iresponsabili, infantili, răutăcioși, dar și cu femei agresive, puse pe scandal și înrăite.

în Femeia și problemele ei: perspectiva psihiatrului ortodox (2011)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Nervozitatea la copii si adolescenti" de Dmitri Avdeev este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -12.00- 9.99 lei.

Tot ce admirăm la alții conținem și noi în stare latentă, adică avem un potențial adormit ce așteaptă să fie trezit. Nu am putea recunoaște toate aceste lucruri dacă nu le-am conține și noi. Cei din jur sunt oglinda noastră și cea mai puternică și limpede oglindă este omul care ți-e cel mai aproape în viața de zi cu zi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

O devenire se numește naturală când ea provine din natură. Lucrul din care provine ceva îl numim materie; acel ceva prin care provine e un lucru ce există în chip natural; lucrul provenit este sau un om, sau o plantă, sau altceva de acest fel, și acestea sunt lucrurile pe care noi le numim mai ales substanțe. Toate ființele a căror devenire e datorată fie naturii, fie artei, au o materie, căci fiecare din aceste ființe are posibilitatea de a fi și, totodată, de a nu fi, iar această posibilitate constituie pentru fiecare lucru materia lui.

în Metafizica, VII, 7
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Jorge Luis Borges

Borges simbolizează tot ceea ce urăsc. El simbolizează publicitatea, fotografiile, interviurile, politica, opiniile - după părerea mea toate opiniile sunt vrednice de dispreț. El simbolizează de asemenea aceste două non-entități, acești doi impostori: Nereușita și Succesul - sau, așa cum a spus Kipling: "Dacă știi să-nfrunți deopotrivă izbânda și necazul / și pe aceste două mari amăgitoare cu-aceiași ochi să le privești...". El se ocupă cu astfel de lucruri, în timp ce eu, ca să spunem așa, eu nu simbolizez omul public, ci omul privat, realitatea, căci celelalte lucruri mi se par ireale. Lucrurile adevărate sunt sentimentele, visurile, scrisul...

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Total Library: Non-fiction 1922-1986" de Jorge Luis Borges este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -81.00- 34.99 lei.

Shelley: Inteligență. Frumusețe. Curaj. Aceste fete au toate aceste calități... doar încă nu realizează acest lucru.

replică din filmul artistic Iepurașul casei
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Aceste lucruri care sunt de nepătruns pentru noi există cu adevărat. Dincolo de tainele naturii rezidă ceva subtil, intangibil și inexplicabil. Venerația pentru această forță mai presus de tot ceea ce putem noi înțelege este religia mea.

citat celebru din
Adăugat de Reliana Andra CrăciunSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Evoluția se bazează pe comunitate și cooperare.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Noaptea nordică a trecut. Acum e dimineață, iar întrebările persistă. Toate au același răspuns: post și rugăciune. Doctorul de țară prescrie aspirină pentru toate bolile trupului. Terapeutul ortodox face la fel în chirurgia spirituală. Fără aceste medicamente, Crăciunul e doar o instalație defectă.

în Adăpostul
Adăugat de Ron VareseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Catehismul invierii. Pelerinaj spre lumina" de Marius Matei este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -9.00- 7.99 lei.

Trebuie în mod special să adresez o rugăminte foarte importantă femeilor, deoarece, în aceste timpuri moderne, ele sunt cele care vor salva lumea. Nu atât de mult bărbații, ei și-au împlinit munca lor mai înainte. Acum este rândul vostru să salvați lumea, prin înțelegerea voastră, prin compasiunea, sacrificiul, înțelepciunea și dragostea voastră înnăscută. Dragostea voastră trebuie să meargă nu numai asupra copiilor voștri, a soțului sau a familiei, ci asupra întregii lumi. Trebuie să vă spun că potențialul vostru interior este foarte mare.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Rebelul va distruge toate religiile, toate națiunile, toate rasele - întrucât ele sunt putrede, trecute, împiedicând progresul evoluției umane. Ele nu permit nimănui să înflorească deplin: ele nu vor ființe umane pe pământ - ele vor oi.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Distrugere & creație

Când distrugi, creezi lucruri.
Când creezi, distrugi lucruri.
Lucrurile materiale nu sunt create și nici distruse.
Finalmente, aceste concepte sunt conectate-într-o unitate.

Numai cei înțelepți știu cunosc aceste lucruri.
Așa că în loc să dezbateți acest subiect cu prejudecățile voastre,
Apropiați- de el în mod simplu.

Cei care se apropie în mod simplu, doar aplică ideea.
Cei care o aplică, se conectează cu ea.
Cei care se conecteaza cu ea și-o însușesc.
Aceasă înțelegere lesne de obținut nu-i departe.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața ta arată astăzi exact așa cum ți-ai creat-o până în acest moment. Gândurile tale (conștiente și inconștiente) au determinat alegerile tale, iar alegerile tale ți-au modelat comportamentul și acțiunile. Dacă nu-ți place cum arată viața ta acum, observă care sunt acele gânduri (credințe limitative, frici, prejudecăți și așa mai departe) care te-au determinat să ajungi în acest punct, renunță la ele și înlocuiește-le cu altele cu care simți rezonezi. Asumă-ți 100% responsabilitatea gândurilor, cuvintelor și acțiunilor tale, asumă-ți responsabilitatea și pentru întâmplările din viața ta (deoarece tu ai atras acele lucruri) și, odată ce ai conștientizat tu deții puterea, schimbă-ți viața. Folosește-ți puterea interioară!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul este constituit din două părți: esență și personalitate. Esența omului este ceea ce este el. Per­sonalitatea omului este "ceea ce nu este el". "Ceea ce nu este el" înseamnă: ceea ce este venit din afară, ceea ce a învățat, sau ceea ce reflectă toate urmele impresiilor exterioare lăsate în memorie și în senzații, toate cuvin­tele și toate mișcările care i-au fost inoculate, toate aceste sentimente create prin imitație, toate acestea "care nu sunt el", toate alcătuiesc personalitatea.

în Fragment dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Filosofia menține vie exigența de a dobândi sensul vieții dincolo de toate scopurile din lume, de a determina sensul care înglobează toate aceste scopuri, de a împlini acest sens realizându-l în prezent oarecum de-a curmezișul timpului, de a sluji prin propriul prezent totodată viitorul, de a nu coborî niciodată omul sau un anume om la condiția de simplu mijloc.

în Credința filosofică
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eșecurile și prejudecățile au fost și încă mai sunt un mare inamic al progresului și al civilizației. Știința se luptă neîncetat cu ele și încearcă să le doboare. Multe dintre aceste false credințe sunt doar creații ale interesului și ambiții ale unor caste care le-au plantat în inima mulțimii cu scop de a domina.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scrisori catre V. Alecsandri" de Ion Ghica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -40.46- 30.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook