Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Eu cred, însă, că a alege o altă direcție când te afli într-o răscruce de drumuri nu e un risc, dacă ai încredere în propriile forțe și imaginație cât să-ți spui: "merită să încerc ceea ce simt și, dacă nu-mi iese, oricum sunt în stare să fac altceva cel puțin la fel de bine; am minte, un corp sănătos și destulă creativitate cât să schimb macazul fără a provoca o furtună.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cornelia Georgescu

Sonya: Dar încă nu mi-ai răspuns la...
Lucian: Știu ce vrei să afli. Cred ar fi mai bine să afli sigur, direct de la mine, deci... Da, sunt îndrăgostit, întotdeauna am fost... Asta este. Nu pot nega realitatea.
Sonya: Despre ea e vorba, nu-i așa?
Lucian: Off... Cred n-are rost mai încerc să ascund adevărul, așa că am să recunosc, cu toate că nu-mi convine... Da, e adevărat, despre ea e vorba. Lia... Ea e cea de care m-am îndrăgostit, nu acum, de curând, ci de mult, pe Terra, în urmă cu cel puțin șapte ani, când am întâlnit-o prima oară; de atunci nu mi-o mai pot scoate din minte, orice aș face, oricât aș încerca... De fapt, am și încercat, de mai multe ori chiar, în fel și chip, însă n-am reușit; sentimentul mă depășește...
Sonya: Înțeleg, sau cel puțin încerc. Deci, n-am nici o șansă cu tine, n-am avut-o niciodată, nici eu, nici altcineva...
Lucian: Nu; din nefericire.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eu nu consider că un copil poate crește sănătos din punct de vedere mental într-o familie în care și mama, și tata sunt de același sex. Eu nu am cum cresc ca om dacă nu-mi fac o familie, dacă n-am copii, dacă n-am o soție. Mă-mprăștii, așa, în foarte multe direcții. Și homosexualitatea te duce în aceeași direcție. N-ai cum să ai o relație stabilă fiind homosexual. Nu cred că ai cum.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Francoise Sagan

Poate că altceva trebuie semnalez, dacă jurnalul se vrea a fi complet. Faptul m-am obișnuit puțin câte puțin cu ideea morții, privind-o ca pe o idee plată, o soluție ca oricare alta, dacă boala nu-mi trece. Mă înspăimântă și mă dezgustă, dar a devenit un gând la ordinea zilei, pe care cred că-l pot pune în practică dacă vreodată... Ar fi trist, dar necesar, nu sunt în stare să trișez prea mult timp cu propriul meu corp. Să mă omor, Doamne, ce singur poți fi uneori.

în Toxic
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Bonjour tristesse" de Francoise Sagan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.95- 17.99 lei.

Nu cred că oamenii trebuie stea numai într-o direcție. Dacă ai și alte calități, poți faci orice. Atâta timp cât ai două mâini și două picioare, poți faci orice. Poți muncești și poți vrei să te dezvolți și într-o altă direcție.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Întotdeauna e bine să te uiți în oglindă și să te întrebi: "ce am greșit eu și cum aș putea repara?" Nu poți schimba ceea ce nu depinde de tine, dar poți corecta propriile greșeli. E cel mai ușor vorbești despre partenerul de viață și să spui: "Am eșuat într-o relație și celălalt are toată vina." Eu prefer privesc înapoi cu respect pentru ce am construit împreună.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: Poate... Știi, fiecare avem ascunsă în noi atât o parte bună, cât și una mai puțin bună, ca mă exprim astfel. Iar eu caut mereu găsesc și să scot în evidență partea frumoasă și bună a fiecărei persoană, oricât de neadaptată ar considera-o ceilalți, care cred că se încadrează într-un anumit tipar al "normalității". Știu bine că nimeni nu e perfect, nici măcar eu, dar pot găsi în oricine, oricât de rău ar fi, acea parte bună, ascunsă în interior și atunci nu-mi rămâne decât să o scot la suprafață, să-și dea seama și cel în cauză de existența ei. Poate că nu voi reuși întotdeauna, dar măcar o să încerc tot posibilul.
Lucian: Mda... Deci fiecare avem și o parte bună și una rea. Important e pe care o considerăm prioritară și de care ne folosim mai mult în viață. Și care ar fi partea mea cea rea?
Lia: Hmm... Ți-ai arătat-o destul în ultimul timp.
Lucian: Aia crezi ar fi?!
Lia: Aia și altele... Ascunde-le cât mai curând și scoate la suprafață tot ce ai mai bun.
Lucian: Bine, domnișoară consilier. Am să încerc, pe viitor, să-ți ascult sfaturile. Oricum, cred că eu pot să fac diferența dintre bine și rău și să aleg ceea ce e bine; poate uneori mai calc pe alături, dar nu e condamnabil... În plus, îmi place fiu înțelegător și să ajut, urăsc violența, deci nu cred că pot fi clasificat drept un tip "rău". Cât despre tine, faptul vezi în oricine partea bună, oricât de ascunsă ar fi ea și că vrei -i ajuți pe ceilalți, vorbește de la sine; e clar că nu poți fii rea. Și totuși, mă întreb, oare care ar fi partea ta cea rea?
Lia: Nu cred că ai vrea să afli vreodată.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Păi da, și ce, homosexuali sau lesbienele nu pot fi căsătorite? Sau o să îmi spui șopârla astea nu sunt căsătorii lăsate de la Dumnezeu? Pentru că dacă o să vii cu o astfel de tâmpenie o să îți spun animalele acestui pământ, peștii apelor, păsările cerului la cât sex fac în afara căsătoriei "lăsate de la Dumnezeul tău gândul" sigur vor ajunge în iad! Doamne, primitiv a rămas omul, deși merge în mașini de lux sau zboară în avioane supersonice. Nu are absolut nici o legătură în ce găuri îți place ție sau altuia, sexualitatea, ce îl excită, ci cine e cel care crede rolul sclavagist al minții de creștin, heterosexual, homosexual, etc.? Când vine vorba de ce au în pantaloni oamenii nu doar au RĂMAS LA FEL DE PRIMITIVI CA ACUM 2000 DE ANI, DAR sunt și la fel de ipocriți și proști. Diavolul de minte te sabotează cu astfel de păcate închipuite, cum ar fi cele sexuale tocmai ca tu să nu devii liber de ea. Dacă există vreun păcat în această direcție este cel al abuzului și nu-mi pasă dacă vine din partea ipocritului de Michael Jackson sau al Papei de la Roma.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii nu își planifică ziua următoare, săptămâna, luna sau anul ce urmează din cauză se simt încorsetați, însă nimeni nu spune trebuie respecți aceste planuri ci doar îți iei energie din ele. Să ai o direcție înspre care mergi ca atunci când faci o acțiune cât de mică fie subunitară unei filosofii pe care o ai și unei direcții de viață. Dacă te lași trăit de viață și asta se întâmplă cu cei mai mulți dintre noi, o să ajungi la o vârstă la care te uiți în urmă și spui: "aș fi vrut scriu o carte", "aș fi vrut dau mai mult la locul de muncă", "aș fi vrut să am mai mulți bani", spre exemplu. Acești oameni trăiesc viața din inerție. Viața li se întâmplă. Ceea ce încerc să spun este : Acum este momentul prin care tu ataci viața și să-ți propui obiective. Să te duci către o direcție pe care o vrei tu, nu care apare în urma a ceea ce ți se întâmplă ție

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ce pot să fac mai bine

Voi încerca să te protejez
Dacă nu sunt prea speriat
Nu te voi neglija niciodată
Dacă îmi împărtășești sentimentele
Voi fi chiar în spatele tău
Dacă nu te miști prea repede
Și voi încerca să-ți aduc aminte
Că unele lucruri pot dureze
Te voi iubi mereu
Sau cel puțin pentru mulți ani
Dacă știi niciodată nu voi putea
Să-ți alung toate temerile
Și nu mă voi rătăci niciodată
Decât dacă trebuie
Însă mă voi întoarce mereu
Asta e tot ce pot să fac mai bine
E tot ce pot să fac mai bine

cântec interpretat de Joe Jackson
Adăugat de Oana- Manuela MihaiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Ești o ființă umană și este normal ca în viață treci prin diferite momente mai mult sau mai puțin plăcute. Este normal sa ai diferite emoții ca reacție la ceea ce trăiești. Suferința, durere, furie, frică, tristețe, dezamăgire, bucurie și așa mai departe. Toate acestea fac parte dintr-o viață normală de om. Însă este important conștientizezi durata și intensitatea trăirilor tale emoționale depind de tine. Tu alegi cât timp îți dai voie stai într-o anumită stare. Fără ca tu, prin dialogul tău interior, întreții ceea ce simți, orice trăire se estompează și dispare. Nu nega ceea ce simți, însă nici nu permite să te adâncești în trăirile tale disfuncționale. Emoțiile tale sunt reacții care pot fi gestionate relativ ușor prin ceea ce alegi îți spui în dialogul pe care îl porți cu tine însuți. Suferința prelungită este o decizie, nu un dat. Preia controlul asupra minții tale și alege conștient ce și cât îți dai voie simți și să trăiești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt un compozitor român și încerc un sentiment de forță și încredere, de nobil ideal, când ceea ce scriu consună, cât de puțin, cu tot ce au făurit marile spirite creatoare românești.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Marin Sorescu

Cred oamenii întâlnesc în viață întotdeauna ceea ce merită. Nu ce ar dori ei, ci ceea ce merită, și, dacă au destul cap tragă învățăminte, totul are un sens.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Trei dinti din fata" de Marin Sorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -37.00- 29.99 lei.
Tara FitzGerald

Am grijă de înfățișarea mea în oarecare măsură din pricina a ceea ce fac. Însă nusimt presată arăt în vreun fel anume. Presupun că încerc să mă mențin la fel de neutră pe cât posibil ca o pânză de canava. Nu vreau fiu recunoscută pentru felul în care-mi port părul sau pentru culoarea rujului meu.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jorge Luis Borges

Cred murim tot timpul. De fiecare dată când nu simțim ceva, când nu descoperim ceva, când doar repetăm ceva mecanic - în acel moment ești mort. În același timp însă, viața poate veni în orice clipă. Dacă luăm o singură zi, pe parcursul ei întâlnești multe morți, însă și multe nașteri. Eu încerc să nu fiu mort, încerc să fiu curios, să simt mereu ceva, iar ceea ce simt se va transforma în poeme, povestiri, fabule...

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Total Library: Non-fiction 1922-1986" de Jorge Luis Borges este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -81.00- 34.99 lei.

Nu contează cine am fost ieri, într-o vreme uitată ori mâine. Azi! Să iubim azi, trăim frumos clipele amestecate cu răsărituri, facem schimb de poveri, cât să muște și alții din fericire. Oricum plecăm. Toți, fără menajamente sau diferențe, suntem datori cu același răspuns. Iartă-mă și pleacă dacă nu-ți mai sunt, iartă-mă și dacă-ți rămân și pot atât de puține.
Ne prioritizăm și ne tratăm ca pe opțiuni. Depinde de context. Nu-i obligatoriu mă porți în brațe de gând, să-ți amintești cu drag, fii blând și înțelept în judecată. Dar măcar fii cinstit cu tine, omule! Dacă mai poți iubi, nimic nu e pierdut...

(13 noiembrie 2020)
Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Haley: Când meditez pe cineva și văd cum li se aprinde becul, semn au înțeles, mă simt bine! Mă simt importantă. La fel cum te simți tu când joci baschet. Și oricum, nu s-au schimbat în bine lucrurile pentru tine? Cei din echipă te-au lăsat în pace? Da, te-au lăsat. Așa că merită riscul. Ceea ce nu merită riscul e prietenia noastră. Suntem prieteni și ăsta e un lucru important pentru mine.

replică din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aurelian Temișan

Nu îmi doresc fi fost sau fiu de acum înainte un model. Îmi place să cred că îmi văd de carieră și de familia mea cât pot eu mai bine și nu am intenția să fac pe alții mă urmeze. Cred pot face destul de ușor diferența dintre bine și rău și încerc să urmez binele în toate acțiunile mele. Dacă prin ceea ce fac pot fi un model pentru alții, atunci numai alții pot răspunde la această întrebare.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: Poate ar trebui mă duc după el, să încerc să-i explic...
Maria: Nu! Nu-i nevoie! Lasă-l, Luci!
Lucian: Poftim?! Să-l las? Dar ai văzut cât de răvășit era...
Maria: Exact! Am văzut. Și tu ești la fel ca el! Acum sunteți amândoi prea tulburați pentru ași înțelege unul cu altul. Oricum, el sigur nu te-ar asculta.
Lucian: Păi, nu pot nega -l înțeleg perfect! La naiba! Cum reușesc oare mereu intru în astfel de încurcături?! Sunt atât de tâmpit uneori! Nu-mi vine să cred! La naiba!
Maria: Ah, Luci... Tu n-ai nici o vină, cel puțin nu de data asta. Doar încercai mă liniștești, atâta tot. Acum tu ești cel tulburat, după cum observ eu.
Lucian: Sigur că sunt! Cum altfel ai vrea fiu?! Calm?! N-aș putea... Vezi, se pare că dacă până acum nu aveai totuși, nici un fel de probleme cu Nick, acum chiar că ai una, destul de gravă. Și numai din cauza mea! La naiba! Simt înnebunesc! Uff... Ce prost sunt! Mare prost...
Maria: Luci, tu ești oricum altcumva ai vrea tu fii, numai prost, sigur nu! Deci, nu spune așa ceva! Niciodată!
Lucian: Off, blondo... Tare mult aș vrea să ai dreptate.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Calitatea vieții tale depinde foarte mult de calitatea oamenilor cu care te înconjori, de relațiile pe care le menții și le cultivi. Când observi că un om îți face rău, în mod repetat, ține minte că acceptarea ta nu face altceva decât sa îi încurajeze comportamentul. Nu se va schimba pentru că nu are de ce. Însă tu poți oricând decizi dacă, cât și cum interacționezi cu orice persoană din viața ta. Indiferent cât de apropiata îți este ea. Alege înțelept oamenii cu care te înconjori!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am să încerc

În ochii mari, frumoși dar tulburi câteodată,
Îți simt tristețea, bucuria laolaltă,
Și simt cum totul e închis în tine,
Prin zâmbet, dar și lacrimi cu suspine.

Prin acei ochi când îmi arunci săgeți,
Eu știu supărarea-i mare,
Nu cred c-ai vrea cu ei mă îngheți,
Nici fiu prins de-a morții-nfrigurare.

De mult încerc fară izbândă,
Să îți alung negrele gânduri
Și ochii acum plini de lacrimi,
Să lumineze, nu să fie tulburi.

Dac-aș putea să fac ceva
Ca spiritul să-ți mulțumească,
Să-ți pot simți și altceva,
Decât mâhnirea sufletească.

Am să încerc din răsputeri,
Chiar de ar fi -ntorc Pământul,
Cu sânge, lacrimi și dureri,
schimb prezentul cu trecutul.

Căci doar atunci privirea ta
Era vioaie și senină,
Când sufletu-ți priveam prin ea,
Era senin, plin de lumină!

poezie de din Poezii (15 noiembrie 2013)
Adăugat de Viorel VasilescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook