Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Charles Swindoll

Atitudinea este mult mai importantă decât trecutul, decât educația, decât banii, circumstanțele, eșecurile sau succesele, decât ce cred oamenii despre noi, sau spun, sau fac. Este mult mai importantă decât înfățișarea, înzestrarea, sau talentul. Ea poate face o prietenie... o biserică... o casă. Ea poate întemeia o religie, și Îl poate chema pe Dumnezeu să vină în sufletul nostru. Minunat este că avem în fiecare zi o șansă în ce privește atitudinea pe care o vom adopta în acea zi.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Charles Swindoll

Cu cât trăiesc mai mult cu atât îmi dau seama de impactul pe care-l are atitudinea în viață. Pentru mine, atitudinea e mai importantă decât lucrurile în sine. E mai importantă decât trecutul, decât educația, decât banii, decât circumstanțele, decât eșecul, decât succesul, decât ceea ce cred sau gândesc alții. E mai importantă decât imaginea, harul sau talentul. Atitudinea poate aduce un câștig sau o pierdere pentru o companie, pentru o biserică, pentru un cămin. Este remarcabil faptul că avem puterea de a alege atitudinea pe care vrem să o adoptăm într-o anume zi. Nu ne putem schimba trecutul; nu puteam schimba faptul că oamenii acționează într-un anume fel. Nu putem schimba inevitabilul. Singurul lucru pe care-l putem face, e jucăm singura carte pe care o avem, și anume, cartea atitudinii... Sunt convins viața înseamnă 10% fapte, și 90% modul meu de a reacționa față de ele. La fel e și cu tine. Atitudinea noastră este în responsabilitatea noastră.

citat din
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nebunia tenisului m-a prins și pe mine zilele acestea și m-a făcut mă întorc la o veche iubire de-a mea. Atitudinea și mentalitatea de învingători, de campioni, de alfa. După cum poate știi, lucrul cel mai important pe care orice sportiv îl menționează atunci când vorbește despre performanță este atitudinea, mai importantă decât experiența și cunoștințele. Ceea ce îmi doresc este ca noi, cei din comunitatea alfa, ne dezvoltăm o atitudine de campioni. Personalitate alfa este despre atitudine. Libertatea supremă a omului este să își aleagă atitudinea în orice situație de viață. Foarte mulți oameni care suferă din iubire, sau din lipsa de bani sau sănătate, au ajuns în situații grele tocmai din cauza atitudinii greșite. Înainte de a începe educația despre atitudine și mentalitate, aș vrea știu ce înseamnă pentru tine atitudinea și mentalitatea? Cum i-ai explica unui prieten ce este atitudinea?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimic din ce am nu este al meu, totul îmi poate fi luat oricând; singurul lucru ce îmi aparține este sufletul meu și atitudinea cu care aleg întâmpin marile necunoscute ale vieții. Mi se întâmplă lucruri nasoale? Din când în când, sigur. Însă ele nu fac decât să îmi aducă aminte greutățile depășite până acum au fost infinit mai mari și că nu există probleme, decât provocări. Cea mai importantă este atitudinea noastră față de ce ni se întâmplă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Costel Zăgan

Schija frumuseții

Despre femeie nu se poate vorbi decât cu mâinile

despre femeie nu se poate cânta decât cu lacrimile

despre femeie nu se poate lupta decât cu ochii

despre femeie nu se poate iubi decât cu inima

despre femeie nu se poate scrie decât cu soarele

despre femeie nu se poate naște decât cu moartea

despre femeie nu se poate ruga decât cu Dumnezeu

despre frumusețe numai adevărul

poezie de din Ode gingașe (6 martie 2022)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Cu verdele în sus

prostia nu are limite,
e mai presus decât însuși universul a cărui parte este
sau poate că... e invers?
dar nu, așa ceva nu se poate
nimic nu poate fi atât
de mare
cu excepția iubirii
iubirea e mai mare decât tot universul
cu mult mai mare decât prostie
pentru iubirea
e înțelegătoare și iartă
totul

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Un lapsus poate fi în realitate totalmente lipsit de sens, poate să nu fie decât un accident psihic sau să nu aibă sens decât în chip excepțional, fără a-i putea refuza poetului sau scriitorului dreptul de a-l spiritualiza prin înzestrarea cu un sens, spre a-l pune astfel în serviciul intențiilor pe care le urmărește. Prin urmare, în legătură cu acest subiect putem fi lămuriți mai bine citindu-i pe poeți decât studiind lucrările filologilor și psihiatrilor.

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
Carl Sagan

Cum se face că aproape nici o religie majoră care a privit știința nu a ajuns la concluzia: "Aceasta este mai bună decât am crezut noi! Universul este mult mai mare decât au spus profeții noștri, mai grandios, mai subtil, mai elegant?" În schimb, ei spun: "Nu, nu nu! Dumnezeul meu este un Dumnezeu mic și eu vreau ca el rămână așa." O religie veche sau nouă, care ar pune accent pe splendoarea Universului așa cum este el revelat de știința modernă ar putea atragă în continuare rezerve de venerație și uimire acest lucru fiind prea puțin exploatat de credințele convenționale.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

În momentul în care o farfurie nespălată devine mai importantă decât pacea, o proprietate mai importantă decât nevoile reale, un partid politic mai important decât armonia, și slăbiciunea pentru cineva anume, mai importantă decât ajutorarea aproapelui, avem de-a face cu dezbinare psihologică. În apărarea viciilor neconștientizate, majoritatea oamenilor ajung disprețuiască și să facă gesturi necugetate. De fapt, așa începe orice război. La început ești "strâmbat" puțin, apoi începi te întinzi...

în Rupte din Seu, Lumea fără filtru (2016)
Adăugat de TchobanskySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Baruch Spinoza

Nimic nu știm sigur că este bun sau rău decât ce ne duce cu adevărat la cunoaștere sau ceea ce ne poate împiedica cunoaștem. Sufletul întrucât raționeză, nu dorește decât să cunoască și nu socotește -i este de folos altceva decât ceea ce îl duce la cunoaștere. Cunoașterea răului este o cunoaștere neadecvată.

în Etica
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Viorel Muha

Adevărul nu poate fi bunul nimănui. Adevărul nu poate fi distribuit ca o favoare sau ca un dar, dar poate fi impus. El este mai presus decât orice lege sau entitate, care poate sau nu constata existența sa!

(noiembrie 2012)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Walter Scott

Succesul sau eșecul în afaceri este provocat mai mult de atitudinea mentală decât de capacitățile mentale.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Rob Roy" de Walter Scott este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -22.00- 12.99 lei.

Care este cea mai mare sursă de inspirație pentru mine? Trebuie să spun că soția, Susan, care are mai mult integritate decât orice persoană pe care o cunosc, iar integritatea este mai importantă decât orice pentru o viață fericită și de succes.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atitudinea unei persoane este mai importantă decât inteligența sa.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

Despre vârstnici. Au trăit mult. Adeseori au fost păcăliți și adeseori au făcut greșeli. Și viața, în ansamblu, e o treabă cam urâtă. Rezultatul este că nu sunt siguri de nimic și fac toate lucrurile într-o măsură prea mică. Ei cred, dar niciodată nu știu și poate tocmai din pricina acestei șovăieli adaugă întotdeauna cuvântul posibil sau poate. Mai mult decât atât, experiența lor îi face neîncrezători și îi determină bănuiască numai răul. Își călăuzesc viața într-o măsură prea mare după considerații referitoare la ceea ce este util și prea puțin după cele referitoare la ceea ce este nobil, căci utilul este ceea ce e bine în mod absolut. Nu au încredere în viitor. Parțial și din cauza experienței. Pentru , majoritatea lucrurilor merg prost; sau, în orice caz, mai prost decât se puteau aștepta.

citat celebru din
Adăugat de Emil DogaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 25 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Aceasta este întrebarea

aș putea trăiesc ca și un renegat,
nu cred că mă pot ascunde
decât în propriile idei

democrația este o făcătură monstruoasă
a prezentului,
o cupă de otravă
la masa verde

aș putea fi propriul meu tiran
sau mare democrat,
vorbesc singur
cu Moise
pe un munte
despre cele zece porunci,
sau cu Prometeu
pe Elbrus
despre populisme,
sau despre foc,
cadoul sublim făcut umanității,

marii greci stau împietriți
în filosofia lor,
împletindu-și barba de marmură,
gândind poate că
zeii lor erau mai înțelepți decât
sfinții
convertibili în dolari,

până la urmă,
bătrânul Prometeu a fost un
democrat
sau Moise un tiran?
sau noi niște renegați?

aceasta este întrebarea!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Victor Hugo

Nimic din ce poate vedea ochiul spiritual nu este mai minunat sau mai tainic decât omul; nimic nu e mai incredibil, mai complex, mai misterios și mai infinit. Există o perspectivă mai mare decât marea, și anume cerul; există o perspectivă mai mare decât cerul, și anume sufletul omului.

citat celebru din
Adăugat de Liliana ȘtefanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Este disponibilă și traducerea în engleză.
cumpărăturiCartea "Mizerabilii. Vol.I+II+III. Ed. 2017" de Victor Hugo este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.00- 45.99 lei.

Fiecare fapt pe care îl experimentezi este pur și simplu o situație, nu o problemă. În funcție de modul cum te raportezi la ea, dacă atitudinea ta este pozitivă sau negativă, acea situație poate sau nu fie rezolvată.

în Cele 12 legi universale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele 12 legi universale ale succesului" de Herbert Harris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 18.99 lei.

Știu durerea este cel mai important lucru din univers. E mai importantă decât supraviețuirea, decât iubirea, decât frumusețea pe care o aduce. Și asta pentru că în lipsa durerii nu poate exista nici plăcerea. Fără tristețe nu ar putea exista fericirea. Fără suferință nu poate exista frumosul. Iar, fără toate acestea, viața este nesfârșită, fără speranță, damnată.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "I Have No Mouth and I Must Scream Paperback" de Harlan Ellison este disponibilă pentru comandă online la 49.99 lei.
George Eliot

Poate un bărbat sau o femeie să-și aleagă obligațiile? Nu mai mult decât își poate alege locul de naștere, sau mama ori tatăl.

citat clasic din
Adăugat de Burduja Simona, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "Silas Marner" de George Eliot este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.
Marguerite Yourcenar

Viața este și vis și fiziologie și morală, dar și ceva mai mult decât toate acestea la un loc. Viața este chiar viața! Singurul nostru bun, și singurul nostru blestem. Trăim! Fiecare dintre noi avem viața noastră, unică, determinată de întregul trecut, asupra căruia nu mai avem nicio putere, și determinând, la rândul ei, oricât de puțin, întregul viitor. Viața noastră...! Nu e decât a noastră, irepetabilă și de neînțeles pe deplin. Iar ceea ce spun acum despre viață ca întreg, aș putea să spun despre fiecare clipă a ei.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Alexis sau Tratat despre lupta zadarnica. Lovitura de gratie" de Marguerite Yourcenar este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -39.00- 15.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook