Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Reporterul: Bună ziua, sunt de la un post de televiziune. Aș vrea doar să vă solicit o opinie. Sunteți pentru democrație sau pentru dictatură?
Primul și al doilea (evident, bine dispuși): Da, într-adevar, aveți dreptate!
Reporterul: Într-adevăr, ce?
Primul: De ce se spune, domnu', că s-a schimbat salamul cu soia? Păi dumneata ai mâncat parizer din ăsta nou? Că-i mai rău decât salamul ăla de ni-l dădeau odată! De ce minte, domnule?
Al doilea: Adică, mă rog, poate că e bine că ne minte... că trebuie să vândă și ei marfa, da... aoleu, ce se întâmplă cu stomacul meu, după ce mănânc porcăria aia...
Primul: Dar și cu-al meu! Și dacă mă apucă în oraș... ce mă fac? Că toaletele, adică veceurile, noa, cum să spun... costă scump. Că au privatizat ăștia până și privata.
Reporterul: Credeți ca mai suntem ascultați?
Al doilea: Pentru noi e la fel ca și până acum! Nu ne ascultă nici dracu', nici tac-su.
Primul: Ba, dracul ne ascultă! Noi vorbim, noi auzim... Ba ne mai aude cârciurmaru'... care râde când ne-aude ca proasta-n târg.
Reporterul: Securitate? Mai există securitatea!?
Al doilea: Nu mai există, domnule...
Primul: Păi, ia ieși dumneata după ora 9 seara... Ia să vezi cum te atacă derbedeii!
Reporterul: Bine, m-am lamurit! Eu vă mulțumesc pentru participare...
Primul: Să fiți sănătos...
Al doilea: Și să ne sunați, să ne spuneți când ne dați la televizor...
Primul: Că avem mobil... 074...
Al doilea: Ha! Ha! Ha. Că l-o uitat un zăpăcit la birt. Nu-i al nostru, că-i a lui... Da' sunați-ne, că auzim...

replici din Unda veselă, sceneta "Opinii, opinii" de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Sergiu Celibidache

Onepointedness-ul spiritului aude relația dintre cele două. În această relație nu este de față nici primul, nici cel de-al doilea. Dacă în cel de-al doilea fenomen nu este nimic nou, atunci interesul meu se micșorează. Pentru că primul ton a avut mai întâi efect asupra mea, pe cel de-al doilea îl pot percepe doar în raport cu primul. Pășirea mai departe în timp prezintă o nouă dimensiune în favoarea celui de-al doilea.

în Despre fenomenologia muzicală
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sergiu Celibidache

Dacă al doilea ton este fizic egal cu primul avem de-a face cu o situație cu totul nouă. Al doilea ton nu este perceput la fel cu primul, pentru că primul ton pe mine m-a marcat cu ceva (altfel nici nu pot ști cum cel de-al doilea este al doilea). Aceasta este o impresie oarecare, chiar și numai în mintea mea sau chiar numai în această sensibilitate umană, care este incredibil de deschisă. Acest ton, însă, nu mai are acest avantaj incredibil de a cădea pe teren neprelucrat, ci cade pe un câmp prelucrat de primul ton. În muzică un există nicio repetiție.

în Despre fenomenologia muzicală
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Reporterul: Ce mai faci, Ioane, cum o mai duci?
Ion: Mulțămesc, bine! Fur... Adica, noa, privatizez și eu, ca să nu ramâi de prost. nu-mi zâcă copiii când or fi mari: "Mă, tată, toată lumea s-o privatizat, numa' tu, ca fraieru', nu!"
Reporterul: Fii mai clar, Ioane, fă-ne să-nțelegem!
Ion: Mă rog frumos. Eu credeam că a-nțăles toată lumea, nu-i așa greu, noa.
Reporterul: Nu ideea cu furatul. Pe aia cu privatizarea, cum te privatizezi...
Ion: Păi, da, pă aia. Că până acum... adică până la răscoala din decembrie, știi matale, ni se zâcea toți suntem propritari. Acum se zâce fiecare este propritar. Și atunci, ce fac io? Păi, duc acasă toate lucrurile pe care eram propritari toți.
Reporterul: Cum știi tu cât anume îți revine ție?
Ion: Cum știu? Ehe, mintea țăranului, tinere, mintea țăranului, isteț ca țăranu', ehe... Păi io calculez simplu. De pildă, zicem că dacă văd o roată. Acu io-mi închipui că dacă am fost propritari toți... apoi nu-i toată a mea. De aia nu fur toată roata... dar iau și eu acolo de-o spiță. Azi o spiță, mâine o spiță.... și p-ormă-mi fac un SRL....

replici din Unda veselă, sceneta "Interviu cu Ion" de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mulcahy: Bună dimineața! Iată-ne din nou aici. Este iarăși duminică. Sunt sigur toți ați venit aici așteptându-vă să auziți o predică. Ei bine, trebuie să recunosc nu sunt la fel de pregătit pe cât mi-aș dori. De fapt, nici măcar nu sunt îmbrăcat așa cum mi-aș dori. Vedeți, îmi pregăteam predica, despre care speram fie una deosebit de emoționantă în onoarea cardinalului Reardon, dar am fost chemat în altă parte și, ca să fiu cinstit, nu m-am mai reapucat de ea. Așa , dacă aveți răbdarea să mă ascultați, aș vrea să vă spun de ce nu am mai continuat-o. Aș vrea să vă povestesc despre doi bărbați, fiecare luptându-se cu propria sa criză personală. Pe primul dintre ei îl cunoașteți destul de bine. Al doilea este un pacient aici. Ei bine, primul bărbat credea că se confruntă cu o criză, dar de fapt el doar încerca impresioneze pe cineva. Voia să i se recunoască meritele, fie încurajat, fie apreciat. Când aceste merite erau amenințate, reacționa de-a dreptul copilărește. Dar cel de-al doilea bărbat se confrunta cu cea mai mare criză în care se poate afla omul muritor, pierderea propriei vieți. Cred sunteți de acord cel de-al doilea bărbat avea tot dreptul fie egoist. În schimb, acesta a ales nu să se gândească la persoana sa, ci la cea a unui frate de-al său. La un frate. Și când primul dintre ei a observat demnitatea și altruismul celui de-al doilea și-a dat seama cât de meschin și de egoist a... am... am... am fost. M-a făcut văd lucrurile mai clar decât le-am văzut vreodată. Dumnezeu nu ne-a lăsat aici pentru a primi acea mângâiere de apreciere. Ne-a creat ca să poată fi aici El însuși, pentru ca El poată exista în viețile celor pe care i-a creat după chipul și asemănarea Sa.

replică din filmul serial M.A.S.H.
Adăugat de Huzlău Alina Cristina, MttlcSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bessie: O, prima întâlnire. O fie interesant. Hei, ce s-a întâmplat?
Joey: Nu știu, pare ciudat. Adică Dawson și cu mine la o întâlnire? Nu ți se pare ciudat?
Bessie: A fost ciudat când v-ați sărutat?
Joey: Nu, a fost destul de bine. Dar ideea e că nu s-a mai întâmplat de atunci, adică de ieri.
Bessie: Nu e neobișnuit pentru că eu cred că al doilea sărut e mereu mai dificil decât primul.
Joey: De fapt ne-am sărutat de mai multe ori în seara aia.
Bessie: Da, dar se consideră ca fiind doar un sărut, iar acel prim sărut este cel pasional. Este cel plin de dorință și atracție, dar cel de-al doilea sărut este rațional. Ai timp îți faci griji și să analizezi, iar majoritatea femeilor preferă acel prim sărut, dar eu îl prefer pe al doilea pentru că este vorba despre ceva mai mult. Vei primi cel de-al doilea sărut, Joey și va fi minunat. Va fi real. Va fi plin de înțeles.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vanitatea rănită știe când a fost lovită mortal și părăsește terenul șchiopătând, vrednică de milă, fără nicio mască. Dar mândria își poartă drapelul până în ultima clipă, pe măsură ce se târăște de pe un teren pe altul, nerecunoscând niciodată că există mai puțină onoare pe cel de-al doilea teren față de primul, sau pe al treilea față de al doilea.

citat din
Adăugat de Dana GurăuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Reporterul de la conferința de presă: Domnule președinte, a fost o vizită reușită?
Președintele: Într-adevăr, plină de rezultate. Am obținut ceea ce am dorit, iar relația noastră este încă foarte specială.
Reporterul de la conferința de presă: Domnule prim-ministru?
Primul ministru: Îmi place cuvântul "relație". Include toată gama de păcate, nu-i așa? Mi-e teamă aceasta a devenit o relație dăunătoare; o relație care, din punctul de vedere al președintelui, se bazează pe obținerea lucrurilor dorite și pe ignorarea tuturor aspectelor cu adevărat importante pentru... Marea Britanie. Poate că suntem o țară mică, dar suntem una măreață. Suntem țara lui Shakespeare, a lui Churchill, a celor de la The Beatles, a lui Sean Connery, a lui Harry Potter. Țara piciorului drept al lui David Beckham. De fapt, chiar și țara piciorului stâng al lui David Beckham. Și un prieten care vrea să ne intimideze, nu mai poate fi numit prieten. Și din moment ce bătăușii reacționează numai la forță, de acum înainte voi pregăti pentru asta. Și președintele va trebui să se pregătească.

replici din filmul artistic Pur și simplu dragoste, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Level 4: Love Actually" de Richard Curtis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -52.20- 33.93 lei.

Doar pentru că obișnuiesc scot anumite realități mai puțin plăcute la lumină, nu înseamnă că o fac pentru a judeca pe cineva. În primul rând, o fac pentru că așa este bine, fiindcă știu pot face și altora un bine prin această atitudine. Iar în al doilea rând, o fac pentru propriul bine, pentru că știu cât de toxică poate fi ignoranța asupra omului atunci când o practică.

aforism de
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Oscar Wilde

După primul pahar vezi lucrurile cum ai vrea să fie. După al doilea, vezi lucrurile așa cum nu sunt. La sfârșit, vezi lucrurile așa cum sunt și ăsta este cel mai rău lucru din lume.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Collected Works of Oscar Wilde" de Oscar Wilde este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.00- 22.99 lei.
Sacha Guitry

Primul bărbat care s-a însurat nu știa ce-l așteaptă. De la al doilea încoace nu mai avem nici o scuză.

citat clasic din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Dostoievski

minți este aproape mai bine decât să copiezi adevărul spus de un altul; în primul caz ești om, în al doilea papagal.

citat celebru din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.

Charlie (către Alan): În primul rând, băiețelul ăla te iubește. Și, în al doilea rând, doar pentru că nevasta ta nu mai vrea să se culce cu bărbați nu înseamnă că ai eșuat soț, deși eu nu m-aș lăuda cu asta.

replică din filmul serial Doi bărbați și jumătate
Adăugat de Burduja Simona, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există două moduri prin care ne putem stabili reputația: fim lăudați de oameni cinstiți și să fim insultați de escroci. Cu toate acestea, este cel mai bine să ne asigurăm de primul, pentru că, invariabil, va fi urmat de al doilea.

citat clasic din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Victor Martin

Oamenii se întreabă de ce nu se mai naște un al doilea Caragiale. Pentru că n-a murit primul.

aforism de din Plimbare cu telemobilul
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Maurice Ravel

Muzica, după cum simt, trebuie să fie în primul rând emoțională și în al doilea intelectuală.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Dostoievski

minți cu originalitate este aproape mai bine decât să copiezi adevărul spus de un altul; în primul caz ești om, în al doilea - papagal.

în Crimă și pedeapsă
Adăugat de mihaleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Întotdeauna sunt necesare numai trei pahare: primul pentru sănătate și bună dispoziție, al doilea pentru creație și înțelepciune și al treilea pentru somn și odihnă.

proverbe germane
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alin Ghiorghieș

Pantomimă poetică

Doi poeți
patru coarne
opt țâțe.
Primul poet împinge
al doilea împinge
al treilea se naște..
Doi poeți
un cuvânt
două fraze..
Unul zice
Rămâi cu bine!
Al doilea zice
Cu bine rămâi!
Restul pariază la cald
pe o balegă!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Bertrand Russell

Sunt două motive principale pentru care trebuie să citești o carte, primul pentru plăcerea lecturii, iar al doilea, pentru că îți permite să te lauzi cu ea.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Problems of Philosophy" de Bertrand Russell este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 23.99 lei.
Eduardo Galeano

Suntem cu toții muritori până la primul sărut și până la al doilea pahar de vin.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Soccer in Sun and Shadow Paperback" de Eduardo Galeano este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 42.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook