Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cum este mai bine? Să punem totul în cârca genelor noastre foarte bune, moștenite de la mama sau bunicul din partea tatălui sau să admitem că, în epoca științei și tehnologiilor avansate, putem să ne permitem ca să arătăm bine și că, da, unele dintre noi recurg la terapii de frumusețe care încetinesc efectele îmbătrânirii?

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Deepak Chopra

Judecata se referă la evaluarea permanentă a lucrurilor ca fiind bune sau rele, corecte sau greșite. Atunci când evaluăm, clasificăm, analizăm în permanență lucrurile, când punem etichete pretutindeni, noi dăm naștere la foarte multe turbulențe în dialogul nostru interior. Aceste turbulențe blochează fluxul de energie între noi și câmpul potențialității pure, pentru simplul motiv că noi "ratăm" intervalul dintre gândurile noastre, singurul în care putem sesiza liniștea.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Poate e un timp al bărbaților. Al științei, al războaielor, al afacerilor... Noi nu avem foarte mult loc în toate acestea. Ne-am emancipat, e drept, dar biologic nu putem fi egale. Noi îndeplinim și rolul vechi, acela de a fi femei, mame, soții, de a fi un vis-a-vis agreabil. Un vis-a-vis care pune umărul alături de ei la tot ce e de făcut. Paradoxală situație... Asta nu înseamnă suntem victime. Cred trebuie suportăm consecințele egalității, cu limitele ei cu tot. Și pe urmă, noi avem un mare atu: capacitatea noastră de a ne face viața frumoasă. Din nimicuri. Că nu suntem pretențioase. Ne mulțumim cu o floare, cu o rochie nouă, cu o vacanță la mare, cu o primăvară. Putem fi mult și bine egale cu ei (bărbații)! Pot să ne ceară fim deștepte, instruite, fim la nivelul lor, pot să ne ceară și leafa, pot să ne ceară orice! Nouă ne rămâne primăvara. Sau rochia cea nouă. Sau vacanța la mare. Noi putem și să muncim și să arătăm bine — dacă trebuie — îngrijim un copil, -i îngrijim pe ei, -i iubim, -i cicălim, fim bune, rele, insuportabile, generoase, egale cu noi și egale cu ei. Nu credeți suntem formidabile?

citat clasic din
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Dickens

Era cea mai bună dintre vremuri, era cea mai rea dintre vremuri, era timpul rațiunii, era timpul prostiei, era epoca credinței, era epoca incredulității, era anotimpul Luminii, era anotimpul Întunericului, era primăvara speranței, era iarna disperării, aveam totul înainte, nu aveam nimic înainte, mergeam cu toții în rai, ne comportam exact invers - pe scurt, perioada semăna atât de mult cu prezentul, încât unele dintre cele mai gălăgioase personalități insistau trebuia fie receptată, bine sau rău, numai la gradul de comparație superlativ.

în Poveste despre două orașe
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ladybird Classics: A Christmas Carol" de Charles Dickens este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -41.00- 13.99 lei.

Ne oferim zi de zi iluzia că totul este bine, iar tot ceea ce facem este să devenim din ce în ce mai bogați. Însă efectele acestor acțiuni le vor suferi copiii și nepoții noștri... totul în numele științei. Deși pare radicală, o măsură necesară o reprezintă atenuarea dezvoltării industriei și a economiei. Mediul este cel pentru care trebuie luptăm indiferent de costuri.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Sacred Balance: Rediscovering Our Place in Nature Paperback" de David Suzuki este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.

Era suficient

acolo fi stat, pe vechiul
drum dintre privirile noastre. doar era destul
pentru a smulge o tăcere, ca mai apoi
putem contempla la jumătățile noastre de
umbre, la distanțele dintre noi, la nespusele
dintre noi. și totuși, eu aproape eram
(cumva) nesemnificativ; dar fi stat acolo era
suficient, dincolo de miezul genelor abrupte.
în ochii ei pictase dumnezeu un colț de cer.

poezie de
Adăugat de JohanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dean: Sam, dacă mai aduci în discuție moartea tatălui nostru, îți jur ...
Sam: Dean, te rog, suferi foarte mult. Te rog. L-am pierdut deja pe tata, am pierdut-o și pe mama, eu am pierdut-o pe Jessica și acum o te pierd și pe tine.
Dean: Mai bine am pleca de aici înainte vină poliția. Te înțeleg, bine? Mă port ca un ticălos și îmi pare rău. Dar deocamdată avem un afurisit de zombie care se plimbă pe aici, iar noi trebuie găsim o cale -l ucidem. Bine?
Sam: Viețile noastre sunt ciudate, omule.
Dean: Mie-mi spui. Haide.

replici din filmul serial Supernatural: Aventuri în lumea întunericului
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De foarte multe ori acel "cum fac" este doar jumătate din rezolvarea unei probleme dacă nu știi motivul pentru care vrei rezolvarea. "Cum?" Apelează doar la partea rațională și după cum bine știm cu toții, noi nu suntem numai ființe guvernate de rațiune. Bazându-ne doar pe ea, omitem o mare parte din potențialul uriaș care zace în noi. Căutând și simțind emoția potrivită prin prisma căreia putem să ne rezolvăm problema, aproape nu ne mai trebuie acel "cum". Emoția bate la orice oră din zi rațiunea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Succesul este emergent și vine în urma unui ideal mare pe care îl străduim îl atingem, mai mare decât problemele mărunte pe care le avem. De asemenea, problemele noastre nu se rezolvă cu o singură acțiune sau sfat bine țintit, ci sunt un efect al obiceiurilor noastre zilnice, al gândirii noastre și, mai mult, orice facem poate fi un filtru sau un amplificator. Te rog înțelegi că totul se leagă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Emoțiile nu sunt nici bune, nici rele; ele sunt forța care ne ghidează. Când ne simțim bine ( facem diferența între sentimentul fericirii date de competiție, condiționate sau necondiționate)suntem orientați pe drumul către sănătate și împlinire. Emoțiile neplăcute sunt semnale de avertizare pentru ca noi să acordăm mai multă atenție comportamentului sau percepției noastre. Factorii declanșatori care cauzează sentimente neplăcute ar trebui fie întotdeauna bineveniți, întrucât, odată cu ei, avem șansa de a face o schimbare;prin percepții ne putem consolida starea de sănătate, dând atenție lucrurilor care ne aduc mulțumire, bucurie, plăcere și ne dau un sentiment de bine.

în Echilibrul emoțional
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: Sper nu te aștepți la felicitări și din partea mea!
Lucian: Nu, nu mă aștept la felicitări din partea ta, nici din a celorlalți, chiar dacă Maria m-a felicitat deja; asta e treaba ei. Eu nu vă cer nimic, nici unuia dintre voi.
Alex: Și totuși, Luci, chiar meriți felicitări; atât tu, cât și puștanul ăsta... Zău așa, șeful securității misiunii, la nici 18 ani? Bravo, măi, băiețaș!
Mihai: Mulțumesc. Cred... Dar aș fi mult mai mulțumit dacă nu mi-ai mai spune "puștan", "băiețaș", sau altceva asemănător; mă numesc Mihai, nu altfel!
Alex: Ia te uită la el, are și pretenții, puștiul...
Lucian: Lasă-l, bătrâne! Și mai bine fă-i pe plac, știu eu ce zic; are un nume simpatic, deci, spune-i Mihai!
Alex: Hmm... Dar fie așa cum zici tu, Luci; o -i spun Mihai.
Lucian: Așa-i mult mai bine, bătrâne, crede-mă! Și fie clar pentru toți ceilalți: Vreau să ne înțelegem cât mai bine, nu existe certuri sau alte divergențe între noi pe parcursul celor 13 ani sau cât va dura misiunea noastră. fim uniți, cel puțin prieteni, dacă nu chiar mai mult; cred că în asta constă succesul misiunii noastre, în modul în care ne vom înțelege și ar fi bine pentru noi să ne simțim ca într-o familie, a noastră.
Stela: Frumos spus; ca într-o mare familie...
Lucian: Da, așa ar fi bine, ca-ntr-o mare familie, strânsă, unită; și la bine și la rău.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jorge Luis Borges

În orice moment al vieții noastre știm dacă acționăm bine sau rău. Am putea spune ziua de apoi se întâmplă tot timpul, că în fiecare clipă a vieții noastre facem bine sau rău. Ziua de apoi nu este ceva ce vine la sfârșit. Se întâmplă tot timpul. Iar noi știm, printr-un fel de instinct, când am acționat bine sau rău.

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Total Library: Non-fiction 1922-1986" de Jorge Luis Borges este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -81.00- 34.99 lei.

Nu există conflict între idealul religiei și idealul științei, dar știința se opune dogmelor teologice pentru știința se bazează pe adevăr. Pentru mine, universul este pur și simplu o mașină uriașă care nu a fost creată niciodată și nu se va termina niciodată. Ființa umană nu face excepție de la această ordine naturală. Omul, la fel ca și universul, este o mașină. Nimic nu intră în mințile noastre sau ne determină acțiunile care să nu fie direct sau indirect un răspuns la stimulii care bat pe organele noastre de simț din exterior. Ca urmare a similitudinii construcției noastre și a similitudinii mediului înconjurător, noi răspundem într-o manieră similară la stimuli similari, și din concordanța dintre reacțiile noastre, se naște înțelegerea. Pe parcursul veacurilor, mecanisme de o infinită complexitate au fost dezvoltate, dar ceea ce numim noi suflet sau spirit nu este nimic mai mult decât suma funcționărilor corpului. Când aceste funcționări încetează, sufletul sau spiritul dispare de asemenea.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tesla. Inventiile mele" de Nikola Tesla este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.

Admirăm la alți oameni ceea ce credem ei au și noi nu avem, însă psihologia explică foarte clar prin mecanismul proiecției psihologice noi nu putem vedea la alții, bune și rele, decât dacă deja le avem și noi. Cum ai putea recunoști sentimentul de ură din sufletul cuiva dacă tu nu ai urât niciodată ceva? La fel cu orice emoție, calitate sau defect. Nu le poți vedea la alții dacă tu nu le-ai știi deja. Când admirăm o calitate la o altă persoană, înseamnă suntem la un pas de a o scoate la suprafață din noi. Când invidiem sau urâm o persoană sau trăsăturile ei, îngropăm și mai adânc în noi anumite elemente care credem sunt rele, dar ele ne-ar folosi foarte mult în evoluție.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Eva Mendes

Noi, femeile de acum, putem jongla cu multe lucruri. Noi nu suntem doar prietene și iubite sau interese din dragoste. Așa că este într-adevăr foarte bine să nu faci dintr-o femeie doar gagica ta și să îi dai și ei ceva de făcut.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unele femei

Unele femei știu cum să-și țină mâinile.
Unele femei știu cum stea în fața pragului.
Unele dintre ele știu măsura unui om, dimensiunea
promisiunilor, valoarea zâmbetelor lui cu mult înainte
ca el le-atingă poarta. Unele știu asculte
și să zâmbească-înapoi, primul lucru
pe care trebuie -l facă dimineața sau ultimul seara
este să pună la dospit pâinea.

Unele femei știu să-și țină genunchii strânși,
porțile închise. Le place stea ancorate, nu fie
niciodată luate de maree. Perdelele lor se mișcă întotdeauna,
iar vârful limbii lor e ascuțit. Unele dintre ele
nu înnebunesc, unele dintre ele nu se usucă. Unele
cântă imnul Pâinea Raiului, pâine care, de altfel, o coc la fel de bine,
iar unele-și găsesc prietene ca păsările atrase de miere.


NB. Pâinea Raiului: //www. youtube. com/watch? v=Bh8Ach3CPAM

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și, dacă e gândesc ca un bărbat până la sfârșit, pot recunosc e mai bine să tragi de "mânere" decât iei în brațe niște "oase".

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Dogaru

Sunt zile în care arătăm mai bine și altele în care arătăm mai rău. Diferențele sunt sesizate doar de cei pe care îi interesăm cu adevărat. Adică, adesea, numai de noi.

în Oscilograful nocturn (6 iunie 2008)
Adăugat de Emil DogaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Îți vine crezi cum zboară timpul? Fie faci ceva zilnic pentru tine sau nu faci absolut nimic, timpul zboară, iar balanța vieții noastre se înclină spre bine sau spre rău. Nu există nicio recompensă pentru pasivitate și potențial irosit. Viața pe care noi o trăim este prețul sau premiul pe care le obținem în urma gândurilor, emoțiilor și faptelor noastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Prinși în activitățile noastre cotidiene ne putem trezi cu sentimentul pierdem timp. O garanție orice ai face, oricât de neimportant pare, nu este o pierdere de timp, e dată de întrebarea: "Ceea ce fac acum, va servi direct sau indirect oamenii și viața, la o scară oricât de mică sau mare?" Dacă răspunsul este DA, sigur este un timp foarte bine investit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lucian: Deci, astea sunt toate hărțile tale?
Nistor: Da, șefu', astea sunt cele terminate. Mai am unele începute, dar nu sunt gata. O le termin în curând și pe acelea. De ce, șefu'? Nu sunt bune?
Lucian: Ba da, mă, nărodule, în mare măsură sunt foarte bune, arată bine, sunt bine realizate, detaliate, cu toate elementele necesare... Dar se putea și mai bine de atât. Adică, privește și tu, Nis! Ce fel de hărți sunt acestea, oare? Și ce fel de geograf mai ești și tu?!
Nistor: De ce, șefu'?! Ce anume nu e bine? Eu n-am greșit nimic, serios. E totul corect. Foarte corect, din orice punct de vedere.
Lucian: Oare ce nu e bine, mă?! Nimic de zis, nu vreau te critic, ai lucrat mult la ele, se vede, sunt foarte bine realizate și sunt convins sunt foarte corecte, dar unde sunt denumirile?! Un bun geograf ar fi pus toate denumirile la locul lor! Iar tu ai pretenția ai fi un bun geograf, nu?!
Nistor: Păi... Care denumiri, șefu'?!
Lucian: Cum, care denumiri, mă?! Toate! Ai mai văzut tu pe undeva hărți fără denumiri?! Eu, unul, nu! Deci, cred ar trebui le pui și tu la locurile lor... Nis, chiar și aici, pe Proxima, toate au denumirile lor specifice: străzile, aleile, parcurile, restaurantele, clădirile, tunelele subterane sau cele de legătură cu exteriorul, cercurile colorate, râurile artificiale, munții etc. Totul are o denumire proprie, doar e normal fie așa.
Nistor: Serios?! Au denumiri? Păi... Nu știam.
Lucian: Acum știi! Deci, ai face bine să le afli și să le pui la locul lor, pe toate. Dar nu le scrii de mână, altfel strici toată frumusețea acestor hărți, cu scrisul tău indescifrabil! Oricum, fără denumiri, ce fel de hărți mai sunt și acestea?!
Nistor: Ai dreptate, șefu'.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook