Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Starea deplorabilă în care continuă să trăiească și azi, mai ales azi, sute de milioane de ființe omenești (creatoare posibile de valori spirituale), cu toată aglomerarea și superfluul de bunuri materiale concentrate în mâinile câtorva persoane și colectivități privilegiate, este un argument enorm de elocvent în favoarea judecăților enunțate mai sus asupra caracterului amoral și aspiritual al economicului în societatea capitalistă.

în Existența tragică
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

John C. Maxwell

Puterea este un adevărat test al caracterului. În mâinile unei persoane integre este un beneficiu enorm, în mâinile unui tiran ea dă naștere unei enorme distrugeri.

citat din
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Maxwell Leadership Bible-NKJV Hardcover" de John C. Maxwell este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -164.99- 106.05 lei.

Unde este atenția ta în orele în care nu dormi? Atenția ta se poate împrăștia în multe locuri. Orice nu servește direct sau indirect vocația ta, este pierdere de vreme. Dacă ești nefericit, este pentru că nu ești în stare de flux, adică atenția ta nu este orientată spre evoluția și creșterea ta ci spre orice altceva. Ce mușchi ai antrenat azi? Ce abilitate nouă îți dezvolți? Cum vei contribui cu ceva valoros pentru oamenii din jurul tău? Nu te speria. Vocația nu înseamnă că azi trebuie ai impact asupra planetei. Azi e nevoie ai impact măcar asupra ta. Așa începe orice vocație. Cu tine. Pentru că tu ești vocația, nu uiți asta. Pe măsură ce tu crești, crește și vocația ta deci și impactul tău. Azi ai impact asupra ta și asupra creșterii tale personale. Mâine ai impact asupra a trei oameni, cei mai apropiați, apoi asupra a cinci. Într-o zi, ai impact asupra a zeci, sute, mii și de ce nu, milioane. Creșterea ta personală și vocația ta merg împreună, de mână. Tu în ce investești zilnic?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cei care caută bani, cei care caută aur, cei care caută bunuri efemere, cei care caută bunuri pământești, aceștia caută o slujbă de sclav, și nu libertatea. Ceea ce este căutat este dat. Dacă bunuri trupești cauți, nu primești mai mult decât ceea ce cauți. Dacă bunuri spirituale cauți, primești ceea ce cauți, iar ceea ce nu cauți ți se va adăuga: primești bunurile spirituale și cele temporale se adaugă.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Incursiune în timp

În societatea primitivă
Omul pe om se mânca.
În societatea sclavagistă
Omul pe om se vindea.
În societatea feudală
Omul de om avea fală.
În societatea capitalistă
Egalitate nu mai există.
În societatea comunistă
Proprietatea nu mai există.
Doar în pronia cerească,
De la Dumnezeul mare, sfânt,
Mai poate omul primească
Ce nu are pe pământ.

poezie de (25 aprilie 2012)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Cine fură azi un ou

Cine fură azi un ou,
După unele persoane,
E, desigur, mare bou!
Azi se fură milioane.

epigramă de din Urmașii lui Cincinat (2004)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Constantin Noica

Să te concentrezi asupra unui gând, asupra unei ființe, asupra câtorva dimineți înseamnă sustragi viața din efemer și fericirea din simpla trecere. Dacă o durere concentrată în focarul ei devine mai suportabilă pentru că e mai locală, o fericire concentrată în obiectul ei devine mai intensă și tocmai de aceea mai vastă. Concentrația dă expansiune.

în Jurnalul de idei
Adăugat de ranymedSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Prigoana. Documente ale procesului. 50 de ani de la pronuntarea Sentintei" de Constantin Noica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -52.02- 36.99 lei.

Multă lume crede că fericirea este legată de bunuri sau de persoane - adică de factori exteriori propriei ființe. Cu toate acestea, atunci când căutăm fericirea în afara noastră, comitem o mare greșeală. Ne simțim neputincioși, incapabili o găsim și ne dedicăm viața obținerii acelor bunuri care credem că ne-o vor aduce, ceea ce, ne convingem ulterior, nu e deloc adevărat.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Nu este corect spunem că noi suntem ființe umane care au din când în când experiențe spirituale. Realitatea este inversă: noi suntem ființe spirituale care și-au asumat o formă umană ocazională.

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.

Fericirea nu e dată doar de starea de securitate și abundența mijloacelor materiale, ci mai ales de lărgirea capacităților intelectuale cu ajutorul cărora vei reuși înțelegi lumea în care exiști acum.


Adăugat de Aurel RoșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emile Durkheim

Dacă dorim ne facem înțeleși, nu putem denumim cu același cuvânt prcesul în virtutea căruia, în sânul unei colectivități omenești, se elaborează un sentiment colectiv, acela din care rezultă adeziunea noastră la regulile comune sau tradiționale de conduită și, în fine, aruncarea în apă ca o turmă pentru că o oaie a dat tonul. În prima serie de fapte lipește orice reproducere, în cea de-a doua, ea este doar consecința operațiunilor logice, judecăților și raționamentelor, implicite sau formale, care constituie elemntul esențial al fenomenului. Reproducerea deplină nu este decât în al treilea caz, acolo, noul act fiind doar ecoul celui inițial.

în Sinuciderea (1897)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Division of Labor in Society Paperback" de Emile Durkheim este disponibilă pentru comandă online la 77.99 lei.
Teodor Dume

Dumnezeu lasă oamenii se bucure de ei înșiși și de trupurile lor ca ființe sexuate și mai presus de orice ca ființe spirituale care trăiesc într-un trup.

aforism de
Adăugat de Teodor DumeSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Emil Cioran

Credeam chiar că o devin bețiv, pentru că îmi plăceau starea de inconștiență și orgoliul dement al bețivului. La Rășinari, unde reveneam în vacanțe, admiram enorm bețivii clasici, care erau beți în fiecare zi. Era mai ales unul, care umbla însoțit de un violonist și care fluiera și cânta tot timpul. Ăsta e singurul tip interesant din tot satul, gândeam eu, singurul tip care a priceput, care și-a dat seama. Toată lumea era la câmp, toată lumea făcea ceva, și el, singurul, se distra.

în conversație cu Gabriel Liiceanu (1990)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.
Isaac Asimov

Schimbarea, schimbarea continuă, schimbarea inevitabilă, este factorul dominant în societatea de azi. Nici o decizie rezonabilă nu mai poate fi luată fără a lua în considerare atât stadiul actual al lumii, cât și cel viitor... Aceasta, mai departe, înseamnă că politicienii, oamenii de afaceri, și noi toți de altfel, trebuie trecem la un mod de gândire științifico-fantastic.

citat clasic din
Adăugat de SagittariusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The End of Eternity Paperback" de Isaac Asimov este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 45.99 lei.

Dreptatea este echitatea juridică de a recunoaște dreptul fiecăruia asupra bunurilor materiale și spirituale, pe care le deține. - Maria Filipoiu / Despre Dreptatea Socială.
(20 februarie - Ziua Dreptății Sociale)

citat din (20 februarie 2022)
Adăugat de maria.filipoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gheorghe Mihail

În urma luptei pentru existență, societatea capitalistă își rătăcește o parte însemnată dintre indivizi, iar societatea socialistă și-i pierde aproape pe toți.

aforism de
Adăugat de Petrescu ConstantinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Este o mare nevoie se introducă noi valori în societatea noastră, în care mai mare nu însemne neapărat mai bine, în care mai încet poată însemna mai repede, și în care mai puțin poata însemna mai mult.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În societatea secularizată de azi, creștinului îi este cel mai greu -L mărturisească pe Dumnezeu. Dar cauza impedimentului său e însăși puțina-i credință. Căci spre deosebire de mărturisitorul cel devenit deja mucenic, creștinul de azi nu are de înfruntat sabia călăului, ci doar ironia necredinciosului.

(13 ianuarie 2023)
Adăugat de Gheorghe PârleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Stelele mici, reci, numite pitice roșii, își petrec câteva sute de miliarde de ani în starea de echilibru. Stelele asemănătoare Soarelui, au o viață relativ lungă, putând rezista 10 miliarde de ani. Cele mai puțin longevive sunt stelele foarte masive. Acestea trăiesc numai câteva milioane sau zeci de milioane de ani.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Max Blecher

Care este rolul scriitorului azi? Trebuie ca el scoboare din "turnul de fildeș" în "forum". Pentru că poziția intelectualului trebuie fie lămurită pentru acei ce-i urmăresc activitatea și mai ales pentru îndrumarea și lumina care o poate da masei care ține cunoacă ce gândește intelectualul de azi.

citat clasic din
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intamplari in irealitate imediata. Inimi cicatrizate" de Max Blecher este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.90- 12.99 lei.

Viața este o luptă continuă spre mai bine; azi trebuie fii mai bun decât ai fost ieri, mâine trebuie fii mai bun decât ai fost azi.

aforism de
Adăugat de Ana Georgiana NiculescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook