Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ionuț Popa

Lască Știuio: Ia să vedem ce mai zic ăștia...
Prezentatoarea din icoană: "Bucureștenii inveterați, sătui de promisiunile deșarte ale demagogilor de cursă lungă, au ales, în cele din urmă, calea cea mai simplă întru soluționarea conflictului interminabil dintre aceștia și propriile fantasme, votând pentru operarea modificării necesare (și în acord cu realitatea spațiului dâmbovițean) asupra unui proverb latin care nu numai că a încetat să mai fie literă de lege pentru sus-numiții, dar a devenit o adevărată ofensă la adresa lor și a prietenilor lor cei mai buni. După lungi dezbateri și câteva perdafuri trase de păr, noul slogan poate răsuna acum nestingherit din pieptul fiecărui sufletist: «Ubi canis ibi patria». Oficialii primăriei au declarat că acest demers va spori încrederea cetățenilor în autoritățile competente în scărpinatul puricilor în talpă și va arunca o lumină favorabilă asupra relației dintre om și originile sale animalice. Și acum, doamnelor și domnilor, o știre de ultimă oră: în jurul orei 6:66 p. m., la puțin timp după lăsarea întunericului la vatră, câțiva evadați din întunecimea minții, înarmați până în dinți, au mușcat trei maidanezi care circulau regulamentar pe raza localității Prăpădișteni. După derularea unei anchete amănunțite, organele responsabile cu restabilirea și menținerea ordinii au conchis că patrupedele trebuie să se prezinte de urgență la cea mai apropiată unitate sanitară pentru administrarea vaccinului letal, aceasta fiind cea mai sigură și mai rapidă modalitate de protejare împotriva virusului mortal «CaducX»."
Lască Știuio (apăsând pe butonul roșu): Că bine zicea vorba aia, curat murdar!

replici, scenariu de
Adăugat de Ionuț PopaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Liber Amicorum Liviu Pop. Reforma dreptului privat roman in contextul federalismului juridic European" de Ionuț Popa este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -180.00- 143.99 lei.

Citate similare

Ionuț Popa

Lască Știuio: Lasă puțin paharul din mână și haide facem un exercițiu de gândire!
Septimiu Birlic (trântește paharul pe masă și scoate un sunet specific celor care vor comunice indirect băutura este de calitate superioară și suficient de rece): Despre ce este vorba?
Lască Știuio: Uite, îi vezi pe cei doi de la bar?
Septimiu Birlic: Te referi la barman și la chelneriță?
Lască Știuio (ștergându-și fruntea de sudoare cu un șervet): Da. Oricum, ei sunt singurii de la bar, însă nu contează identitatea propriu-zisă a subiecților, puteau fi alții în aceeași formulă, cadrul contextual ne interesează mai mult.
Septimiu Birlic: În fine...
Lască Știuio: Așadar, ce crezi ar deveni acele persoane dacă le-ar crește aripi peste noapte?
Septimiu Birlic (stătea cu privirea ațintită spre ușa de la intrare): Da, înțeleg ce zici, dar vezi tu, întrebarea trebuie reformulată. Iată la ce mă gândesc: bunăoară, spune-mi negreșit... vezi tabloul acela ilustrând două păsări -lucrare neinspirată, în opinia mea- deasupra ușii de la intrare, pe bucata de perete ce desparte partea superioară a ușii de tavan?
Lască Știuio: Da!
Septimiu Birlic (luându-l pe Lască de după gât și arătând cu degetul): Uită-te cu atenție la ele, analizează-le contururile, penajul, formele capetelor, gândește-te la ideea de pasăre, nu așa cum apar pe perete, înghețate, artificiale, prinse în plasa artei-kitsch, țesută de om, ci imaginează-ți-le pe membrana boltită și albastră cum se pierd în turma de nori cumulus.
Lască Știuio:...
Septimiu Birlic: Și spune-mi apoi, dacă ai vreo idee, ce crezi ar deveni acele două păsări dacă le-ar crește, peste noapte, două membre superioare în loc de aripi?
Lască Știuio (după un scurt moment de tăcere): Animale de povară?
Septimiu Birlic: Neîndoios!

replici, scenariu de
Adăugat de Ionuț PopaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

La câțiva ani după moartea sa, Bartok se număra printre cei mai cântați dintre compozitorii moderni. Chiar și Boulez, care nutrea un dispreț suveran pentru cea mai mare parte din muzica sa, și-a schimbat părerea și a devenit unul dintre cei mai admirați dirijori ai muzicii lui Bartok.

în Viețile marilor compozitori (2008)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Great Pianists Paperback" de Harold C. Schonberg este disponibilă pentru comandă online la 90.99 lei.
Ionuț Popa

Lască Știuio: Omul nu rămâne niciodată neatins de ideea își pierde o bună parte din timp încercând trăiască; totuși, mobilul care-i lipsește acestuia din încercarea de a descifra gravitatea situației este starea METAfizică alimentată de frământarea gratuită la care nu va obține niciodată un răspuns, cu atât mai puțin o pâine pentru a-și umple... timpul. Trebuie recunoaștem: un disconfort epidermic nu poate fi decât reconfortant în vremuri de cumpănă. Astfel, știind își pierde timpul, având noțiuni vagi despre ceea ce înseamnă "a pierde" și "timp", atenția lui este deturnată de la adevărata stare de lucruri: cum ar putea cineva piardă un bun pe care nu-l are în posesie? Cum ar putea omul să-și piardă timpul, dacă nu a reușit încă pună sub semnul întrebării, nici măcar preț de o milisecundă, puterea sa de înțelegere a unei himere de-o asemenea anvergură? Dacă nu are timp, omul nu are ce pierde. Dar dacă nu știe piardă? Atunci natura timpului va fi pentru el cu atât mai străină cu cât imaginea-i reflectată în oglinda nopții îi va ascunde umbra care se învârte după soare întocmai ca orele după lumină. Pentru că nu timpul este entitatea care se scurge, ci omul însuși, cu tot ce are el de oferit seamănului său: sufletul în schimbul unei pâini și pâinea ca fisă, aflată în mâinile celor care se pot juca ore în șir, zile la rând, ani interminabili la aparatul cu marionete.

replici, scenariu de
Adăugat de Ionuț PopaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Alfred North Whitehead

Întreaga atmosferă de atenție încordată semăna perfect cu cea a unei tragedii antice: noi eram corul care comenta hotărârea destinului, așa cum se dezvăluia din desfășurarea unui eveniment suprem. În chiar punerea în scenă exista ceva de sorginte dramatică - ceremonia tradițională, iar în fundal portretul lui Newton pentru a ne aminti , după mai bine de două secole, cea mai măreață dintre generalizările științifice trebuia să fie acum, pentru prima oară, modificată.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Principia Mathematica - Volume One Paperback" de Alfred North Whitehead este disponibilă pentru comandă online la 163.99 lei.
Lev Tolstoi

E adevărat, am acum conștiința dureroasă a trufiei pentru că celelalte ispite au slăbit, dar, punând între paranteze bătrânețea mea, trufia rămâne una dintre cele mai păgubitoare ispite. E păgubitoare mai ales pentru că înlocuiește sentimentul religios sau conștiința. Și de aceea e poate cea mai rea, cea mai vătămătoare dintre ispite. Pentru alții, e periculos, respingător desfrânatul, zgârcitul, mâniosul, mincinosul, dar pentru mine cel mai rău este omul trufaș, cel care face totul de dragul părerii oamenilor. Pentru celelalte ispite există o limită, la acesta din urma nu există nici una.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de Gabrine94Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
Cornelia Georgescu

În seara aceleiași zile, după îndelungi cercetări, reușiră restrângă listele la 30 de candidați (20 de fete și 10 băieți), tineri care li se păreau a fi pe măsura cererii lor; rămânând asupra acestor liste, cei trei băieți, neobosiți, luară mai apoi spre studiere fișele personale ale fiecăruia dintre cei 30 rămași, cerând și computerului date mult mai amănunțite asupra lor, ba chiar și portretul robot al fiecăruia dintre ei. Dar cum nici în urma acestor examinări suplimentare nu reușiră stabilească pe cine elimine și pe cine oprească, se hotărâră -i supună pe toți unor probe și unor testări, care să-i definitiveze pe cei patru care le vor deveni colegi.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Capella este o fermecătoare stea care are privilegiul de a fi cea mai apropiată pe bolta cerească de steaua polară, din stelele de prima mărime. Până acum câțiva ani, Capella era socotită ca cea mai strălucitoare stea din emisferul de nord al cerului. Sirius e în adevăr steaua cea mai strălucitoare de pe cer, dar se află la sud de ecuator și nu ține deci de emisferul de nord; din fericire, putem să vedem și de aci pe Sirius.

în revista "Orion"
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Plaut

Cea mai mare parte a oamenilor au acest obicei: până a nu dobândi ceea ce vor, sunt buni; dar după ce au obținut-o, din buni ei devin mai răi și cei mai perfizi.

citat din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba latină. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la La.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Osho

Națiunile au devenit lipsite de importanță din cauza armelor nucleare. Dacă lumea poate fi distrusă în doar câteva minute, singura alternativă poate fi ca întreaga lume să fie unită. Acum nu mai poate rămâne divizată; divizarea sa este periculoasă, întrucât divizarea se poate transforma în război în orice clipă. Divizarea nu poate fi tolerată. Numai un singur război este de ajuns pentru a distruge totul și nu a mai rămas mult timp pentru ca omul înțeleagă că trebuie să creăm o lume în care să nu existe nici cea mai mică posibilitate a unui război.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Pentru Scufița Roșie care era, de fapt, lupul

Mama i-a spus că poate deveni
orice își dorește,
astfel ea a crescut mare devenind
cea mai puternică dintre puternici,
cea mai deosebită dintre deosebiți,
cea mai neîmblânzită dintre neîmblânziți,
lupoaica din fruntea lupilor.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tânjeam după femei în mod constant, cu cât erau de calitate mai proastă, cu atât mai bine. Și totuși, femeile – femeile adevărate – mă speriau, pentru că ele, în cele din urmă, îți doreau sufletul, iar eu voiam păstrez ce mai rămăsese din al meu. Tânjeam, mai ales, după prostituate, femei de joasă speță, pentru că erau ucigătoare și din topor, nu aveau nici o pretenție. Nu pierdeai nimic după ce plecau. Totuși, în același timp, tânjeam după o femeie tandră, adevărată, în ciuda prețului exorbitant. Oricum ar fi fost, eram pierdut.

în Femei
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Pleasures of the Damned: Poems 1951-1993 Paperback" de Charles Bukowski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.
Immanuel Kant

Metafizica deci, atât cea a naturii, cât și cea a moravurilor, mai ales critica unei rațiuni care cutează a zbura cu aripi proprii și care precedă ca «exercițiu preliminar ˂propedeutic˃» constituie propriu-zis, ele singure, ceea ce putem numi filosofie în adevăratul sens al cuvântului. Aceasta raportează totul la înțelepciune, dar pe calea științei, singura cale care, odată deschisă, nu se acoperă niciodată și nu permite rătăciri. Matematica, știința naturii, însăși cunoștința empirică a omului au o înaltă valoare ca mijloace pentru niște scopuri ale omenirii, care în cea mai mare parte sunt contingente, și dacă în cele din urmă ele duc totuși la scopurile ei necesare și esențiale, o fac numai prin mijlocirea unei cunoașteri raționale din simple concepte, cunoaștere care, oricum am numi-o, nu este propriu-zis decât metafizica.

în Critica rațiunii pure
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.
Ioan Petru Culianu

Existențialismul, acum, la distanță de câteva zeci de ani, apare deplorabil. Și începând nu de la numele mici, ca Sartre, dar chiar de la cele mai mari, ca Heidegger... Heidegger aparține unei tradiții filozofice care trece prin partea cea mai proastă a teologiei creștine - memento mori, meditația asupra morții -, nu ține de partea ce mai fascinantă a teologiei creștine, care e multiplicarea lumilor, explorarea posibilităților necunoscute ale lui Dumnezeu, în care omul n-are nici un rol important. A crede ești umanist numai pentru că te frămânți asupra morții unui om mi se pare o greșeală capitală.

în Păcatul împotriva Spiritului
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Pandemia Covid-19 este copacul care ascunde pădurea. De ce copacul care ascunde pădurea?..
Prevăzuseră totul. Nu doar pandemia unui virus necunoscut care coboară din cerul senin, ci tot ce se va întâmpla după aceea; Supravegherea în masă și controlul cetățenilor din întreaga lume până la suspendarea drepturilor constituționale.
Acest nume nu a fost ales întâmplător, deoarece așa cum vom vedea mai târziu, din această pandemie se va naște un sistem politic complet autoritar în care nu este permisă nici cea mai mică disidență.
"Nimic nu va mai fi ca înainte".
Lumea care va ieși din această pandemie va fi una în care nu va mai fi loc pentru disidență. De fapt, se prevede nașterea unui autoritarism global în care cetățenii înșiși vor preda drepturile lor fundamentale guvernelor în numele unei pretinse securități.
Pașii următori: microcip și guvern unic în lume.

în Palimpsest (Jurnal) (martie 2020)
Adăugat de Dobrin FilipSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Concentrează-te numai asupra unui singur gând, a unei singure acțiuni sau a unui singur țel: cu cât te concentrezi mai bine, cu atât mai puțin timp îți rămâne pentru frustrare. Eddison, probabil cel mai mare inventator din câți au existat, posesorul a peste o mie de brevete, între care pentru becul electric și pentru fonograf, obișnuia să se concentreze doar asupra a ceea ce făcea într-un anumit moment, neocupându-se de mai multe lucruri deodată.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii au obiceiul caute sfaturi în stânga și-n dreapta dar nu pentru a le urma, ci pentru a-și clădi pe ele încrederea lor că au luat "cea mai bună" decizie. Nu e nevoie fii o minte genială -ți dai seama , uneori, cea mai înțeleaptă decizie vine odată cu prudența și atenția pe care o acorzi detaliilor atât din jurul tău, dar și din inima ta.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chiar dacă acest monstru stelar îi poate speria pe oamenii obișnuiți, el este un motiv de bucurie pentru astronomi. Steaua VY Canis Majoris face parte din categoria stelelor hipergiante, stele foarte rare. Mai puțin de 10 stele hipergigante sunt cunoscute în galaxia noastră, iar aceasta este cea mai apropiată de Soare. Se bănuiește că acest tip de stele, foarte mari, foarte luminoase, ce emit mari cantități de gaz sunt o fază de tranziție a stelelor supergigante care dau naștere supernovelor. Faza de tranziție poate dura numai câteva mii de ani.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Isaac Newton

N-ați putea -mi comunicați în apropiata dv. scrisoare, cât timp vor mai dura ședințele săptămânale ale Societății, căci eu doresc supun aprobării Societății Regale o comunicare asupra unei descoperiri în fizică, descoperire care m-a dus la construirea telescopului. Nu mă îndoiesc că acest referat va fi mai plăcut decât comunicarea despre aparat; căci după judecata mea, este vorba de cea mai remarcabilă, dacă nu și cea mai importantă descoperire care s-a făcut vreodată cu privire la fenomenele naturii.

în scrisoare către Oldenburg
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Principia: The Authoritative Translation and Guide: Mathematical Principles of Natural Philosophy Hardcover" de Isaac Newton este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -390.99- 235.77 lei.

Universul se ocupă de căile prin care putem realiza ceva. El știe mereu calea cea mai scurtă, cea mai rapidă, cea mai armonioasă dintre tine și visul pe care îl ai.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mesaje de la Univers" de Mike Dooley este disponibilă pentru comandă online la numai 25.00 lei.

Iisus Hristos: Arătat-am numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat Mie din lume. Ai Tăi erau și Mie Mi i-ai dat și cuvântul Tău l-au păzit. Acum au cunoscut toate câte Mi-ai dat sunt de la Tine; pentru că cuvintele pe care Mi le-ai dat le-am dat lor, iar ei le-au primit și au cunoscut cu adevărat că de la Tine am ieșit, și au crezut Tu M-ai trimis. Eu pentru aceștia Mă rog; nu pentru lume Mă rog, ci pentru cei pe care Mi i-ai dat, ai Tăi sunt. Și toate ale Mele sunt ale Tale, și ale Tale sunt ale Mele și M-am preaslăvit întru ei. Și Eu nu mai sunt în lume, iar ei în lume sunt și Eu vin la Tine. Părinte Sfinte, păzește-i în numele Tău, în care Mi i-ai dat, ca să fie una precum suntem și Noi. Când eram cu ei în lume, Eu îi păzeam în numele Tău, pe cei ce Mi i-ai dat; și i-am păzit și n-a pierit nici unul dintre ei, decât fiul pierzării, ca să se împlinească Scriptura. Iar acum, vin la Tine și acestea le grăiesc în lume, ca să fie deplină bucuria Mea în ei. Eu le-am dat cuvântul Tău, și lumea i-a urât, pentru că nu sunt din lume, precum Eu nu sunt din lume. Nu Mă rog ca -i iei din lume, ci ca -i păzești pe ei de cel viclean. Ei nu sunt din lume, precum nici Eu nu sunt din lume. Sfințește-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul. Precum M-ai trimis pe Mine în lume, și Eu i-am trimis pe ei în lume. Pentru ei Eu Mă sfințesc pe Mine Însumi, ca și ei să fie sfințiți întru adevăr. Dar nu numai pentru aceștia Mă rog, ci și pentru cei ce vor crede în Mine, prin cuvântul lor, Ca toți să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine și Eu întru Tine, așa și aceștia în Noi să fie una, ca lumea creadă Tu M-ai trimis. Și slava pe care Tu Mi-ai dat-o, le-am dat-o lor, ca să fie una, precum Noi una suntem: Eu întru ei și Tu întru Mine, ca ei să fie desăvârșiți întru unime, și să cunoască lumea Tu M-ai trimis și că i-ai iubit pe ei, precum M-ai iubit pe Mine. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat, ca vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii. Părinte drepte, lumea pe Tine nu te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut, și aceștia au cunoscut Tu M-ai trimis. Și le-am făcut cunoscut numele Tău și-l voi face cunoscut, ca iubirea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei și Eu în ei.

replici din Sfânta Evanghelie după Ioan, Rugăciunea lui Iisus pentru Sine, pentru apostoli și pentru toți credincioșii. - 17:6-26 de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook