Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Marile iubiri au sfârșit și sfârșesc întotdeauna tragic, pentru că îndrăgostiții pun mai presus de orice normă creștină pasiuni carnale patetice, instinctive, apoi deseori recurg și alte lucruri mai puțin firești, numai ca relația să continue, forțând deseori realitatea și uitând în acele momente ale extazului pasional de înfrânare, de sfaturile înțelepciunii Divine, care cere cumpătare în toate cele lumești, ca să nu plătim scump, până la sfârșitul vieții, îndiferența față de normalitate, lucru ce trebuie premeditat, transmis educativ din generație în generație, pentru ca esența întelepciunii Divine, care este cu adevărat iubire, să înflorească frumos în sufletul fiecărui om, pentru a fi cu adevărat fericit.

(10 mai 2011)
Adăugat de Valeria MahokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Deseori...

Deseori, ne prefacem iubim,
Dar mințim.
Deseori, ne arătăm prietenoși,
Dar suntem invidioși.
Deseori, ne prefacem ajutăm,
Dar în spate ne săpăm...
Deseori, ne prefacem fericiți,
Dar suntem nemulțumiți.
Mereu ne prefacem,
Viața ne-o mințim,
Realitatea o răsucim,
la sfârșitul ei
Prostia ne-o înghițim...
Plecând goi, așa cum venim,
Sau cu lecții noi învățate.

(18 noiembrie 2020)
Adăugat de Valeria MahokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
G.K. Chesterton

Educația este pur și simplu sufletul unei societăți, transmis din generație în generație.

citat clasic din
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Hanul zburator" de G.K. Chesterton este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 19.99 lei.
Joseph Addison
carte
Cărțile sunt moștenirile pe care marile spirite le lasă omenirii, care sunt date din generație în generație ca daruri pentru posteritatea celor care nu s-au născut încă.

definiție celebră de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Socrate

Cetatea Virtuții este Cetatea Rațiunii Divine. Căci numai, instituind Rațiunea ca Normă a Fericirii, în cetate vor domni cei cu adevărat bogați, nu în bani, ci în ceea ce trebuie să fie bogat omul fericit: într-o viață bună și rațională.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg

Trecutul trebuie amintit și apoi uitat. Lasă-l se ducă. Asta este adevărat pentru copilărie și pentru traumele din vieți trecute; dar este adevărat și pentru atitudinile, concepțiile greșite și sistemele de credință cu care ai fost bătut la cap și îndoctrinat, și pentru toate gândurile vechi - într-adevăr, pentru toate gândurile.

în Același suflet, multe trupuri
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Acelasi suflet multe trupuri" de Brian L. Weiss este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -18.00- 10.99 lei.
Neale Donald Walsch

Totul în viață este animat de o singură fantastică energie, care este esența a tot ceea ce exist㠖 inclusiv tu. Nu este minunat asta? Acum, pentru că această esență este ceea ce ești tu și din ceea ce ești făcut, evident nu te poate părăsi niciodată. Poate nu-i chiar atât de evident, dar e un lucru cu adevărat minunat. Îți poate aduce liniște în momente de stres, putere în momentele de slăbiciune, curaj în momentele de frică, înțelepciune în momentele de confuzie, iertare în momentele de furie și iubire în toate momentele vieții tale. Tot ce ai de făcut este să știi totul este adevărat și astfel va fi adevărat pentru tine, chiar acum. Cred e minunat, nu-i așa?

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

Cine pune relația pe primul loc, pierde jocul înainte de a începe pentru că relația nu poate fi un scop al vieții. Relația este o unealtă pentru ambii parteneri, pentru evoluția lor și doar o legătură spirituală îi poate ține împreună. În relație, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să dai, dacă ai ce să dai. Dacă nu, ești responsabil cu umplerea propriilor rezervoare de iubire. Am făcut greșeala mă agăț de partener și am suferit cumplit, la fel ca multe alte cupluri în care partenerii ajung se țină ostatici unul pe altul în relații dependente și bolnăvicioase. Nu am să mai repet această greșeală. Oamenii sunt născuți și mor liberi și ei sunt singurii care au dreptul își decidă soarta. Iar fericirea într-o relație de cuplu nu vine din relație ci din felul în care fiecare partener știe se facă fericit și împlinit singur și apoi se oferă voluntar și de bunăvoie celuilalt.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Respectarea obiceiurilor și tradițiilor românești este un ajutor, nu un obstacol. Sunt rădăcini care leagă copiii de strămoșii lor. Sunt ca dulceața fructelor coapte, ca pâinea și sarea în bucate oferite oaspeților de la nord la est, de la sud la vest. A fost o vreme când omul de la sat lua din rodul Pământului ceea ce era necesar și nimic mai mult, acolo fiecare avea locul și scopul său. Obiceiurile și lucrurile făcute de părinții, bunicii și străbunicii săi au fost transmise din generație în generație, iar onoarea și demnitatea caracteristice cu care s-a născut omul satului românesc au fost păstrate până la sfârșitul vieții sale, lăsându-le moștenire pentru generațiile următoare. Pe lângă admirația personală a acestui univers, mi s-a părut important ne amintim de frumusețile cu care a fost înzestrat cel mai frumos sat din România; Al tău.
Pentru cel mai frumos sat din România este în primul rând Satul tău.

în Odă satului românesc (septembrie 2016)
Adăugat de Ioan MariaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pe toate le învinge timpul și până la urmă le distruge: imperii și regate, orașe și cetăți, temple și altare, sculpturi în piatră și în lemn, viața omului etc. Singurul lucru care învinge timpul este cuvântul scris, care trece din generație în generație.

aforism de din Scrisul și scriitorii în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (8 octombrie 2021)
Adăugat de Gheorghe BUDOISemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
istorie
Istoria este piramida evenimentelor trecute, înțeleasă mai mult sau mai puțin de cei care caută patetic îi descopere toate caracterele și scopurile tăinuite cu sau fără de voie, având repere importante pentru viitorul interesat, dar care au fost și sunt cunoscute cu adevărat numai de cei ce i-au trăit momentele.

definiție de (2 august 2018)
Adăugat de Valeria MahokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Papa Ioan Paul al II-lea

Fiecare trăiește, mai presus de orice, pentru iubire. Capacitatea de a iubi cu adevărat și nu capacitatea intelctuală este cea mai profundă componentă a persoanei umane. Nu este deloc întâmplător cea mai importantă poruncă este să iubești. O adevărată iubire ne scoate în afara noastră pentru a-l putea afirma pe celălalt, dedicându-ne astfel omului, oamenilor și, mai presus de orice, lui Dumnezeu.

în scrisoare către Tereza Heydel
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În cele mai multe științe, o nouă generație distruge ce a clădit generația precedentă și ceea ce o generație crede e adevăr, alta infirmă. Numai în matematică, fiecare generație adaugă o istorie nouă peste structura veche.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Cum se face că pasiuni foarte diferite concordă prin aceea sunt forme ale iubirii? Nu este necesar nici deosebim tot atâtea feluri de iubiri câte obiecte diferite există pe care le putem iubi. Căci de exemplu, cu toate că, pasiunile pe care un ambițios le are pentru glorie, un avar pentru bani, un bețiv pentru vin, un brutal pentru o femeie pe care vrea s-o violeze, un om de onoare pentru prietenul său sau pentru iubita sa și un tată bun pentru copiii săi, se deosebesc mult între ele, totuși, prin aceea sunt forme de manifestare ale iubirii, ele sunt asemănătoare. Primii patru însă n-au iubire decât pentru posesiunea obiectelor la care se referă pasiunea lor, neavând deloc iubire pentru obiectele însele, față de care simt doar o dorință amestecată cu alte pasiuni aparte. În schimb iubirea pe care o nutrește un tată bun pentru copiii săi este atât de curată, încât el nu dorește aibă nimic de la ei și nu vrea deloc -i stăpânească altfel decât îi stăpânește și nici să și-i alipească mai strâns decât acum;privindu-i ca pe alte întrupări ale lui sine -însuși, el urmărește binele lor ca pe al său propriu, ba chiar cu mai multă grijă. Afecțiunea pe care oamenii de onoare o au pentru prietenii lor este de aceeași natură, cu toate că rareori ea este atât de perfectă;iar afecțiunea pe care o au pentru iubita lor ține în bună măsură de o asemenea iubire, dar ține oarecum și de cealaltă.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Sub pretextul de a vă împărtăși din bunurile spirituale ale carității și milei divine, teologii vă răpesc în chip ingenios bunuri incomparabil mai reale și mai esențiale decât cele care vi le promit; sub pretextul de a vă deschide porțile împărăției cerurilor și de a vă învrednici cu fericirea eternă, ei vă împiedică vă folosiți liniștit de orice fericire adevărată, aici, pe pământ; în sfârșit, sub pretextul de a vă salva pe lumea cealaltă din imaginarele chinuri ale infernului, care în realitate nici nu există, așa cum nu există nici eterna viață de apoi, ei vă inoculează frică și speranță dăunătoare pentru voi și (inutile) pentru ei, vă fac îndurați chinurile adevărate ale infernului în viața aceasta, singura pe care puteți conta.

în Cugetări despre religie (1964)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poemul șoimului

Pentru a te ruga deschide-ți tot sinele
Către cer, către pământ, către soare, către lună,
Către singura voce care ești tu.
Și știi există multe lucruri
Pe care nu le poți vedea, nu le poți auzi;
Pe care le poți cunoaște doar în anumite momente,
Momente care se-nmulțesc constant – și în graiuri
Care nu sunt sonore întotdeauna, ci doar alte
Cercuri ale mișcării.

Ca șoimul în acea dimineață de duminică
Deasupra Fluviului Sărat. În vânt,
Încercuit de cerul albastru,
Ne-a înseninat inimile cu aripile lui sacre.
Te vedem, ne vedem pe noi și știm
trebuie să avem grijă
Și bunătate în toate lucrurile.

Inspiră știind noi suntem făcuți
Din toate acestea – și respiră știind
Că suntem cu adevărat binecuvântați pentru că
Ne-am născut și pentru că vom muri curând
În acest cerc al mișcării,
Ca un șoim rotunjind dimineața
Înăuntrul nostru.

Noi ne rugăm ca toate acestea fie făcute
În frumusețe.
În frumusețe.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Crazy Brave Paperback" de Joy Harjo este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -61.99- 52.99 lei.
Margareta Pâslaru

M-au înduioșat bunicii care și-au adus copii și nepoții la spectacol, după 41 de ani de la debutul meu, mai toți cunoscători ai șlagărelor din tinerețea noastră, aplaudând în semn de recunoaștere începutul fiecărui cântec preferat, cumpărând casete, continuând astfel dragostea față de muzica românească, generație după generație.

citat din
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Eu si timpul. Viata vocatie viziune" de Margareta Pâslaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.90- 17.99 lei.

Tinerii știu destule lucruri pentru a fi prudenți și totuși încearcă realizeze imposibilul; și își împlinesc dorința, generație după generație.

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Din ziua în care mă îndrăgostisem de el, am decis așa este corect. M-am convins poți, ușor, fii fidel cuiva, când este la o mare depărtare de tine. De ce să înșeli pe cineva, doar pentru că ai nevoie de o plăcere fizică? Înseamnă ceea ce te leagă de acel om e doar bucurie trupească. Atât. Nu este iubire. Dacă, poate, ai nevoie de o consolare, o vorba bună și nu o primești de la omul care te iubește, doar pentru că este departe, citește o carte. Recitește sms-urile lui, cele mai tandre. Declarațiile de iubire. Amintește-ți cele mai frumoase momente, sau scrie-i tu. De ce să îl înșeli? Poate acel om nu se pricepe la cuvinte. Dar dacă îl iubești cu adevărat, simți în inima ta și în sufletul tău susținerea lui, și cea de care ai nevoie. Abia atunci când ești fidel unui om, îl meriți cu adevărat.

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.
Alexandru Vlahuță

Îi trebuie neamului acestuia o generație care să se jertfească, o generație de viteji și de patrioți până la nebunie. În toate timpurile au fost căutați oamenii de treabă, dar niciodată n-am avut mai mare nevoie ca acum de luptători hotărâți, de oameni vrednici și de caracter pe care să nu-i abată nimic din drumul lor, să nu-i ademenească nici strălucirile deșarte ale puterii, nici pofta de un trai mai îndestulat, nici slava cea ieftină și trecătoare, pe care o vântură de colo-colo huietul mulțimii.

citat celebru din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Romania pitoreasca. Schite si povestiri" de Alexandru Vlahuță este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -13.39- 7.99 lei.

Dragostea unei femei se transformă rapid într-o pasiune pentru răzbunare - o obsesie care devine un râu nesfârșit de sânge, care curge din generație în generație.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Masks Paperback" de Fumiko Enchi este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook