Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Fericirea este acea stare extraordinară de spirit, când se trăiește la cea mai înaltă tensiune sufletească, atingând uneori extazul și beatitudinea. Ea vine din profunzimea eului nostru etern uman, ce știe să vibreze intens la apariția ființei sau a ființelor iubite care sunt subiectul adorației noastre, la încântarea ce o declanșează sentimentul religios, față de tot ce aduce o transfigurare neobișnuită în suflet. Iubirea pentru ființe, lucruri, obiecte, peisaje, creații artistice poate fi cauza fericirii. Uneori, lucrurile aparent banale pentru unii pot fi surse de fericire pentru alții. Capacitatea de a recepta și de a transmite fericirea, precum și trăirea sentimentului de fericire poate fi diferită de la om la om. O ființă aparent banală pentru alții poate fi unică, extraordinară pentru altcineva, căci acea ființă știe să răspândească în jur fericirea prin felul său de a fi, de a vorbi, de a gesticula, prin faptul că ea transmite acel fluid benefic ce ajunge la ființa iubită prin căi subtile de comunicare.

în Reflecții / Reflexions (2006)
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Pentru unii fericirea poate fi dată de o carte ce i-a impresionat sau de un film bun care combină atâtea elemente ce rămân în suflet prin decor, subiect, acțiune, jocul și farmecul actorilor. Starea de sănătate este o altă cauză a fericirii, boala rupând echilibrul în orice ființă. Realizările de ordin material sau în plan profesional pot oferi fericirea și ar fi bine ca să se bucure de ele cât mai mulți oameni.

în Reflecții / Reflexions
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vei înțelege dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior, acea încredere sănătoasă în tine acum ai cheia pentru a obține tot ce vrei, acea împlinire sufletească și sentiment de putere interioară totul este așa cum trebuie fie și POATE, sentimentul că setea a dispărut.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când vei înțelege dacă vrei sănătate, bani sau iubire, succes sau fericire, trebuie dezvolți ceva în interior, o abilitate nouă, o stare de spirit nouă, atunci vei evolua și în interior, precum și în exterior. Și poate că îți vei da seama cel mai mare beneficiu nu este succesul exterior și nici fericirea dată de lucrurile exterioare ci felul în care tu te simți în interior, acea încredere în tine, acum ai cheia pentru a obține tot ce vrei, acea împlinire sufletească și sentiment de putere interioară totul este așa cum trebuie fie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice copil trebuie înțeleagă viața poate avea acea aură de strălucire ce izvorăște din noi, când suntem animați de sentimente puternice, cum este iubirea. El trebuie să știe că viața reprezintă energia ce ne-ofericirea, când putem trăi intens, plenar, fie doar o clipă sau ani îndelungați, prin tot ce ne înfiorează inima.

în Reflecții / Reflexions
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacea este vibrația dragostei în sufletul oamenilor, această dragoste ce poate să se amplifice printr-un exercițiu susținut. Pacea este calea înțelegerii, a încrederii, calea unei prietenii sincere între popoare, este condiția fericirii pe pământ. Viața poate să înflorească atunci când există o pace durabilă. Trebuie luptăm pentru menținerea păcii pe Planeta albastră, pentru a oferi tinerei generații șansa de a-și trăi viața în plenitudinea tinereții, de a-și afirma personalitatea, de a-și dărui întregul lor potențial fizic și intelectual pentru progresul umanității, pentru bunăstarea societății. Pentru orice stare conflictuală trebuie găsite una sau mai multe soluții pacifiste și de fiecare dată când există, trebuie folosită calea tratativelor, pentru a le rezolva. Pacea favorizează dezvoltarea armonioasă a tinerei generații, cea care poate să găsească o cale eficace a unei comunicări favorabile între oameni. Idealul păcii este viața prosperă, căci astfel banii nu mai sunt dirijați pentru a produce moarte, distrugere, mizerie, ci pentru a face înflorească floarea vieții. Pacea oferă energia creatoare care poate construi o lume, pacea aduce fericirea, acea fericire care vine să îmbogățească viața noastră, această fericire atât de dorită pe pământ. Pacea este șansa unei munci care poate înnobila omul, care determină progresul tehnic și cultural. Pacea este înțelegerea, armonia dintre oameni, viață fericită pe pământ, fără atrocitățile războiului.

în Reflecții / Reflexions (2006)
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața, bunul cel mai de preț al omului, face ca o ființă să fie unică într-un univers imens, prin caracteristicile sale fizice și psihice. Ea este flacăra ce aprinde spiritul uman, acel spirit ce se poate înălța, prin aspirațiile sale, la cotele cele mai înalte.

în Reflecții / Reflexions
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare își găsește fericirea în altă parte. Pentru unii, fericirea înseamnă alergi desculț pe o pajiște în rouă dimineții, pentru alții, -ți ții bebelușul în brațe. Te poate face fericit sexul, un costum de marcă, un cârnat prăjit sau Concertul nr. 13 pentru pian și orchestră al lui Mozart. Dar și absența tuturor acestor lucruri te poate face fericit: un călugăr zen își găsește liniștea sufletească adâncindu-se în meditație.

în Formula fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "Formula fericirii" de Stefan Klein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Când ochii zâmbesc și au o infinită tandrețe, atunci simți ce plină de viață este acea ființă care știe să trăiască intens totul, înfruntând apatia generală, căci ea se numără printre cei aleși de soartă dăruiască bucurie altora. Cel ce se dăruie pe sine într-o privire, un zâmbet, sporește aura de frumusețe a lumii și amplifică fericirea celorlalți.

în Reflecții
Adăugat de Untea AliceSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru unii, chinul aduce fericire, iar pentru alții, fericirea aduce chin.

antimetabolă aforistică de din Cuvinte cu dor de miez, Fericire (2016)
Adăugat de Ștefan MîrzacSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Adevăratul tantric este foarte fericit împărtășind cu frenezie în mod empatic starea plenară de fericire pe care o trăiește alături de iubita sa. Această stare este pentru el cu atât mai extraordinară pentru că în felul acesta el resimte prin intermediul ei are cu adevărat acces la misterioasa dimensiune androginală glorioasă.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vindecarea si regenerarea psihica mentala si spirituala a omenirii si a Planetei Pamant" de Gregorian Bivolaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.23- 16.99 lei.

Arta vieții

Adevarata fericire se afla in lucrurile marunte si simple din viata noastra. Nu trece-ti pe langa ele fara sa le observati. Fericirea se afla in noi si langa noi. Pentru mulți dintre noi fericirea este o chestiune de atitudine. Iar atitudinea pe care o alegem față de viață influentează în mod direct efectul pe care îl au lucrurile asupra noastră. Credem nu putem schimba această stare care ne cuprinde fără voia noastră, însă adesea acest lucru se întamplă numai pentru că nu am încercat nicioadata să o schimbam. De ce? Pentru uitam ce ne face cu adevarați fericiți. Timpuri noi, oameni noi. În aceste timpuri pe care le trăim am impresia toate principiile și valorile după care ne ghidăm s-au schimbat complet. Mândria, orgoliul, invidia și banii sunt primordiale. Puțini sunt cei care caută întindă o mână de ajutor, trăiască în armonie, iubire și fericire. Nu știu dacă pot vorbi despre fericire, pentru că este un termen al cărui sens nu cred îl voi înțelege, pe deplin, niciodată. De ce afirm acest lucru? Poate pentru simplul fapt că în viața mea, de câte ori am avut impresia "am prins fericirea ", aceasta mi-a scăpat printre degete. Și... totuși... sunt convins că în orice ființă, există, acolo undeva, în cel mai ascuns colțișor al minții și inimii sale, dorința, necesitatea de a fi fericită. Sunt conștient că fericirea deplină este foarte greu de obținut. Dar dacă vrei cu adevărat ceva în viață, atunci cu siguranță vei reuși. Fericirea este legată incontestabil de iubire.


Adăugat de Marius CălinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Hermann Hesse

Fericirea nu constă în a fi iubit. Fiecare ființă umană are iubire pentru ea însăși, și totuși, sunt mii care trăiesc o existență damnată. Nu, faptul de a fi iubit nu-ți aduce fericirea. Dar a iubi, aceasta este fericirea!

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "Jocul cu margele de sticla" de Hermann Hesse este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -42.00- 20.99 lei.

Fericirea adevărată nu poate fi cumpărată cu nimic, dar poate fi răsplătită cu o altă fericire. În caz că o mare fericire se plătește cu o mare durere, este mai bine renunți la ea din timp, nu simți ce profundă poate să fie disperarea.

în Reflecții / Reflexions (2006)
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Boethius

Judecățile oamenilor sunt contradictorii și pe cei care unii îi socotesc demni de răsplată, alții iî consideră demni de pedeapsă. Astfel o înțeleaptă organizare, cruță pe cel care nenorocirea l-ar putea face mai rău și nu poate să-l lase sufere pe cel care nu poate răbda. Altora, providența le împarte fericirea proporțional cu nenorocirea, după calitatea sufletelor lor;îngăduie ca alții să fie puternic zguduiți pentru ca virtuțile lor sufletești să se întărească prin practica și exercițiul răbdării. Unii se tem mai mult decât trebuie de ceea ce de fapt pot să suporte, alții disprețuiesc mai mult decât trebuie ceea ce nu pot să suporte;pe aceștia experiența îi duce la cunoașterea de sine. Aceeași explicație are și faptul că celor răi li se întâmplă când neplăceri când lucruri dorite, pedepsele lor pe unii îi abat de la nelegiuiri, iar pe cei pe care îi lovesc îi corectează. În această chestiune, cred că se poate ține seamă și de posibilitatea de a fi unul cu un temperament așa de iute și de nestăpânit, încât lipsa de cele necesare -l împingă pâna la nelegiuire. providența vindecă boala acestuia dându-i ca leac avere multă, pe alții i-a prabușit în ruină meritată o fericire dobândită pe nedrept. Căci numai puterea divină este aceea pentru care și răul poată fi un bine, când folosindu-se de el cu măsură, ajunge la realizarea vreunui bine.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Consolation of Philosophy Paperback" de Boethius este disponibilă pentru comandă online la 36.99 lei.

Omul este prin firea lui o ființă orientată către scop. Și pentru că așa este el făcut, nu-și poate găsi fericirea decât atunci când funcționează așa cum a fost desemnat funcționeze-urmărind un scop al său. Astfel, adevăratul succes și adevărata fericire nu numai că se împletesc între ele, ci se și stimulează reciproc.

în Psihocibernetica
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Psico Cibernetica Paperback" de Maxwell Maltz este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -82.99- 51.83 lei.

Chintesența

Împotriva cui luptăm
Noi amândoi
Pentru a ne câștiga dreptul la fericire?
Suntem amândoi făcuți din
Foc, Apă, Pământ și Aer.
O fi oare fericirea chintesența noastră?
De ce nu ne simtim împliniți?
Și, mai presus de toate,
Ce preț are fericirea?
Poate c-o plătim cu lacrimi, tristete, - supliciu.
Poate ca doar prin durere
Fericirea ne va fi argumentată.
Poate doar dacă am suferi înainte
Am putea fi cu adevărat fericiți.
Poate ca tristetea face parte din fericire.
Și poate ca atunci fericirea va fi incontrolabilă,
Nebună, egoistă, iresponsabilă.
Cum putem stii
Când nici macar... nu știm cine suntem?
Doi simpli oameni care luptă
Dar nu știu împotriva cui și care este câștigul.
N-ai vrea mai bine lăsăm la o parte
Strategia și planurile de razboi,
Să le uităm, le negăm existența?
Poate așa ne-am scuti de suferință...
(oare și de fericire totodată...?)
Vom avea destul timp si pentru lucruri inutile.
Ce rost are?
Spune-mi, străinule!
Tu crezi că o lacrimă vărsată
Moare deîndată?
Căci eu știu abia atunci își câstigă
Dreptul la viață, abia atunci începe trăiască
Mai bine ne acceptăm așa...
Diformi, imcompleți.
Dacă fericirea ne-ar desăvârși
Am mai avea oare motive pentru a trăi?
Nu crezi ca este si tristețea benefică?
Ne face tânjim dupa fericire,
Să dorim s-o cuprindem în palmă.
Împotriva cui luptăm
Noi amândoi
Pentru a ne câștiga dreptul la fericire?
Suntem amândoi făcuți din
Foc, Apă, Pământ și Aer.
O fi oare fericirea chintesența noastră?

poezie de
Adăugat de Francesca ButaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Pentru Hitler, a-l asculta pe Wagner nu însemna ceea ce se poate numi a merge la teatru, ci o posibilitate de a se transpune în acea stare extraordinară în care intră când ascultă muzica lui Wagner, în acea uitare de sine, în acea plutire într-o țară mitică a închipuirii, de care avea nevoie pentru a suporta teribilele tensiuni ale personalității sale vulcanice.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dalai Lama

Sursa tuturor suferințelor este ignoranța. Oamenii îi rănesc pe ceilalți în căutarea egoistă a fericirii sau satisfacției lor personale. Oamenii aleg diferite căi pe drumul către împlinire și fericire. Doar pentru că nu sunt pe drumul tău, nu înseamnă s-au rătăcit. Judecă succesul tău prin ceea ce trebuie renunți ca poți obține. Adu-ți aminte că uneori să nu primești ceea ce îți dorești poate fi un mare noroc. Atunci când ești nemulțumit, vrei întotdeauna mai mult, mai mult, mai mult. Dorința nu îți poate fi niciodată satisfăcută. Doar atunci când practici o stare de autosuficiență și mulțumire, poți îți spui: Da, am deja tot ceea ce am nevoie cu adevărat. Fericirea nu se găsește întotdeauna în urma căutării. Uneori apare când te aștepți mai puțin. Scopul nu este să devii mai bun decât alt om, ci mai bun decât tine.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "El Libro de la Alegria / The Book of Joy: Lasting Happiness in a Changing World Paperback" de Dalai Lama este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 37.99 lei.
Mircea Eliade

Dar e atât de dureros și greu nu crezi în fericire. Pentru cei mulți, fericirea ajunge chiar un sens dat existenței. Cu atât mai rău pentru ei. Fericirea nu poate fi cunoscută, valorificată și stăpânită decât după ce te-ai îndoit de ea.

în Romanul adolescentului miop
Adăugat de Ciobanu MihaelaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 3: De la Mahomed la epoca Reformelor" de Mircea Eliade este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.

Alții sunt săraci pentru că, deși simt există o cale de ieșire, sunt prea leneși intelectual pentru a depune efortul mental necesar pentru a găsi acea cale și a merge pe ea; iar pentru aceștia, cel mai bun lucru este să le stârnești interesul și dorința, arătându-le fericirea care vine din bogăția dobândită în mod corect.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook