Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Piept de vită cu castraveți murați

iată vă voi spune-acum
c-acest preparat străbun,
autentic românesc,
cam pe la Crăciun gătesc;
nu cunosc la alte nații,
noi de patru generații
l-am păstrat ca favorit
și vă spun cum e gătit.
Carnea care se pretează,
după gusturi mai variază,
porc sau rață, piept de vită,
carnea cea mai nimerită
e, să știți și voi, mai grasă,
grăsimea care își lasă
castraveții o rețin
și le dă un gust divin.
Deci bucățile de vită,
de mărime potrivită,
se prăjesc cu ceapa-n oală,
asta nu-i mare scofală;
castraveții desărați,
frumos în bucăți tăiați,
se adaugă și ei,
boabe de piper de vrei,
mărar proaspăt sau uscat,
și-un pahar de sos tomat,
apă chiar mai multicică,
faci și flacăra mai mică
și-un capac de folosești
timpul economisești
și va fierbe mai cu spor
sau dai oala la cuptor.
Dup-un ceas și jumătate,
cu papilele-asaltate
de ispititorul sos,
servești felul delicios
și răsfeți al tău palat
cu gustul catifelat.

poezie de din Bucate Rimate
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook