Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Drepturile omului implică și datoriile lui.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Pagini Alese - Versuri Proza" de Tudor Arghezi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -22.00- 13.99 lei.

 

1
diamantulvietiieterne [din public] a spus pe 19 mai 2011:
e adevarat
2
all4_heaven [utilizator înregistrat] a spus pe 24 februarie 2012:
Foarte adevarat...toti ne gandim la ce sa primim, dar nu si la ce sa oferim!
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 24 februarie 2012:
Inca o idee geniala. Dateaza de prin secolul 17. O regasim in scrierile filosofice ale lui Hobbes. Parca S. Weil vine cu o ideea cu adevarat inteligenta privind relatia drepturi- indatoriri. Ea spune ca indatorile primeaza in raport cu drepturile. La limita, daca un om ar trai pe o insula pustie, n-ar avea nici un drept, insa ar avea indatoriri fatza de propria persoana (trebuie sa-si prezerve umanitatea). O ideea similara promoveaza M. Eliade care contesta faptul ca esenta libertatii umane rezida in drepturi. Acestea nu recompenseaza merite personale si nici nu ne angajeaza in vreun un fel. Sunt cadouri, bonificatii oferite de societate. Or, libertatea nu inseamna sa faci ce ti se permite (sa te situezi in perimetrul drepturilor), ci sa faci ceea ce te reprezinta. Altfel spus sa actionezi in mod responsabil, asumandu-ti consecintele faptelor tale. Fata de drepturi ne comportam pasiv (ni se cuvin), fatza de indatoriri ne raportam activ (trebuie sa le indeplinim).
4
Olariu Lavinia [din public] a spus pe 2 octombrie 2012:
Drepturile omului reprezinta principalele conditii care permit fiecarei persoane sa-si dezvolte si sa-si foloseasca cat mai eficient calitatile fizice, morale, intelectuale etc., de aceea cred ca afirmatia lui Tudoe Arghezi "Drepturile omului implica si datoriile lui" este destul de adevarata. In ziua de azi aproape toti se gandesc la ce sa primeasca dar nu la si ce ar trebui sa ofere.
In primul rand indatoririle se afla in raport cu drepturile.La limita ca un om ar trai pe o insula pustie nu ar avea nici un drept, insa ar avea indatoriri fata de propria lui persoana.O idee similara promoveaza Mircea Eliade care contesta faptul ca esenta libertatii umane rezida in drepturi
In al doi-lea rand este evident ca orice om are atat drepturi cat si datorii.Atata timp cat drepturile iti sunt respectate sunt de parere ca si datoriile pe care le ai trebuie respectate.Fata de drepturi trebuie sa ne comportam pasiv deoarece ni se cuvin iar fata de indatoriri ne raportam activ deoarece trebuie sa le indeplinim.
In concluzie frazele de mai susu sustin afirmatia lui Tudor Arghezi: "Drepturile omului implica si datoriile lui,"
5
lebada valentina [din public] a spus pe 6 decembrie 2016:
inconcluzie pot spune ca Tudor Arghezi a avut dreptate cind a spus ca,, Drepturile omului iplica si datorii lui " deoarece trebuie respectate nu numai drepturile ci si indatoririle . Daca vei respecta indatoririle iti vor fi respectate si drepturile tale

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook