Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cine păcătuiește mai mult: cea care păcătuiește pentru bani sau cel ce plătește pentru a păcătui?

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Sor Juana Ines de la Cruz: Selected Works Paperback" de Juana Ines De la Cruz este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Juana Ines De la Cruz. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Madame [din public] a spus pe 13 mai 2011:
Amândoi păcătuiesc. Cel ce plătește pentru a-și satisface plăcerile de natură carnală săvârșește același păcat și cade sub aceeași osândă cu desfrânata.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 13 mai 2011:
Banii sunt de vina. Distribuirea lor inechitabila este sursa alienarii tovarasilor purtatori de sex si de alte organe (ca de exemplu "creerul") daunatoare partidului daca nu sunt folosite in scopul perpetuarii omului nou si al expulzarii lui pe cele mai inalte culmi de cultura, civilizatie si daca, sunt membrii tineri si devotati partidului, de desfatare morala (numita in terminologia invechita, de sorginte burgheza, orgasm). Jocurile sexuale bazate pe plusvaloare (cand barbatul inmaneaza femeii banii munciti cu sudoarea fruntii, pentru a primi in schimb d o recompensa inferioara realizata cu transpiratia partilor aflate mai jos de frunte) sunt practici decadente, de exploatare capitalista (a femeii de catre om) care trebuie eradicate prin smulgerea lor din radacina. Iar raul care perverteste colaborarea gratuita si liber consimtita dintre membrii partidului nostru de sex opus il reprezinta banii. De aceea, banii trebuie sa se gasesca in cantitati mici, insuficiente pentru acoperirea nevoilor stomacului, intrucat se stie ca dragostea trece prin organul digestiv inainte mentionat. Daca stomacul e gol, degeaba femeia e goala, cum spunea tovarasul presedinte de colhoz tinand in membrul stang (cel de partid) o ciozvarta de mistret, iar in membrul drept (neafiliat politic) o halca despuiata de tovarasa imbibata in sampania cu care tovarasul de frunte a sarbatorit victoria deplina repurtata in lupta (cu colega) de clasa. .
3
Ion Aldescu [din public] a spus pe 13 mai 2011:
Nu păcătuiește, nici el, nici ea.
Își fac, unul altuia, mici servicii.
Iar serviciile costă ceva parale.
4
Madame [din public] a spus pe 14 mai 2011:
Un potop de cuvinte, domnule Stanciu! Ca și cum v-ați afla în stare de surescitare nervoasă! Să știți că aveți vocație de egumen. Să vă credem că trăiți în sihăstrie?!

Domnule Aldescu, amândoi păcătuiesc, cu precădere bărbatul, adică cel care plătește serviciile sexuale, întrucât încurajează dezmățul și prostituția. De pildă, o tânără care are un job prost remunerat, va fi tentată să presteze servicii sexuale, fiindcă câștigul lunar rezultat din practicarea curvăsăriei este net superior celui rezultat în urma prestării unei munci onorabile. Aidoma întrebăm: cine e mai vinovat, cel care dă mită sau cel care o ia? Părerea mea este că întotdeauna cel care plătește/ mituitorul (cu dare de mână, de obicei) se face vinovat și păcătuiește prin faptul că ademenește omul slab la refuz (omul viciat de bani).

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook