Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

lichea
Licheaua este figura eternă a umanității.

definiție de în Apel către lichele (1992)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Itinerariile unei vieti: E.M. Cioran / Apocalipsa dupa Cioran" de Gabriel Liiceanu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.28- 11.99 lei.

 

1
viorica iovan [din public] a spus pe 15 iulie 2010:
LICHEÁ, lichele, s. f. Om fără caracter, lipsit de demnitate, netrebnic; secătură. –.........
2
TheGodRa [din public] a spus pe 16 iulie 2010:
Daca am fi toti filozofi am intelege ca domnul Liiceanu dupa ce a constatat ca Neitzche a avut dreptate (orice om care atinge o treapta superioara a gandirii are senzatia ca se contopeste cu divinitatea sau cu alte cuvinte ca el insusi este dumnezeu dar este doar o stare de spirit care ne-ar marca pe fiecare daca am intelege toti la fel, pana la urma vom intelege ptr ca va fi necesar), prin logica judecatii de sine domnul Liiceanu ne face pe toti copiii sau mai bine zis oameni "simpli". Poate chiar asa si este dar adevarul este altul. Atata timp cat toti aratam la fel si facem parte din aceasi specie inseamna clar si concret ca toti putem sa gandim la fel. Este bun sfatul dansului dar este unul care intriga, jigneste si atrage de la sine insuccesul publicatiei cel putin. Eu unul ma simt desconsiderat, marginalizat si aproape ca nu ma mai simt om daca asi lua in serios explicatia filozofica a dinsului. desi nu ma consider mai bun cred ca respect oamenii la justa lor valoare cel putin, mie unul mi-ar place sa primesc sfaturi despre mine la modul "trebuie intai sa accept eu de buna voie ca sunt prost si dupaia sa ma destept", pentru ca oricine incearca sa imi impuna faptul ca eu chiar sunt prost fara nici o explicatie clar nu ma considera om, sunt orice alt animal numai om nu sunt. A demonstrat ca stie din toate cate nimic in rest om bun . Si cred ca nu am fost rautacios sau orice alta idee contrara lui ci doar corect cu mine insumi daca asi fi fost in locul dansului.
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 29 octombrie 2010:
daca omul ar fi lichea, religia (in forma ei autentica, traita, nu ritualizata) si arta (in varianta ei necomerciala) ar fi de neconceput. daca aceste bastioane ale anti-lichelismului ar deveni "apeluri catre lichele", omul ar fi pierdut pt umanitatea sa... licheaua e tipul uman majoritar. el voteaza, face afaceri si se reproduce transformand iubirea in sex si pe femeie (ca etern feminin) in femela. a spune ca e etern, inseamna a confunda eternitatea cu istoria.
4
bburghelea [din public] a spus pe 8 iulie 2011:
Cura te ipsum!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook