Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Autorul: Iubito... Te rog!... Sunt epuizat...
Femeia (își desface nasturii de la bluză): Doamne! Cum o să te descurci? Dragostea nu e treabă ușoară! Cum o să faci față exigențelor impuse de legislația unională armonizată? Nu simți ce tare m-am încălzit! Iubi! Sunt un vulcan activ, în prag de erupție!... (Îl zgâlțâie, cu pasiune.) Am nevoie de tine, Iubi!...
Autorul: Nu pot acum!...
Femeia: Trebuie să poți! (Tremură. Scoate o carte groasă din poșetă.) Uite!... Ți-am adus un stimulent! Dicționarul Explicativ al Limbii Moderne... Cartea aceasta te-a excitat de fiecare dată!...
Autorul (iritat): Am spus că nu pot!
Femeia: Bine, dar sunt în prag de erupție! Ești amantul meu! De ce-mi faci asta? Vrei să erup de una singură?
Autorul: Te descurci tu cumva! Ești femeie măritată...

replici din piesa de teatru Herghelia albastră (Forța imaginației), scenariu de (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

1
Femeia [din public] a spus pe 20 mai 2010:
Superbă piesa de teatru. Autorul este genial. Sincere felicitări!
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 31 ianuarie 2011:
Femeia (ofensiva): Tocmai fiindca sunt maritata imi trebuie un amant...
Autorul (defensiv): Doamna, nu-mi plac femeile vulcanice. Dupa ce le sting focul, raman cu eruptii pe piele. (replici imaginate de d.s.)
3
Katia [din public] a spus pe 1 februarie 2011:
Nu este primul comentariu în care Daniel Stanciu vorbește despre erupții pe piele (erupții cutanate, in termeni medicali). Bag seama că acest individ are o experiență bogată vizavi de femeile cu acnee.
Stanciule, nu după ce tu le-ai stins focul, au rămas cu erupții cutanate, ci aveau acnee dinainte, dar, "aprins" fiind, nu le-ai văzut.
P.s. Îți vând un pont: "Bătrânele scofâlcite" nu au acnee... Succes!
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 1 februarie 2011:
Doamna, "eruptiile pe piele", nu sunt ale glandelor sudoripare. Era o aluzie transparenta ca sticla de lapte lapte (din vremea lui Ceasca) la eruptiile specifice unor boli venerite. Nu va permit, doamna sa vorbiti despre mine in termeni atat de elogiosi- "acest individ." Nu va cunosc si recunosc ca ard de dorinta de a ramane in deplina ignoranta in ceea ce va priveste distinsa dvs. persoana.
5
Katia [din public] a spus pe 1 februarie 2011:
Daniel, tocmai pentru că îți place jocul, îți aplic același tratament...
6
daniel stanciu [din public] a spus pe 1 februarie 2011:
Doamna, eu nu joc lapte-gros, cum credeti dvs. Eu cand am chef sa joc incep si termin cu popa-prostu'.

Fiindca tot sunteti amatoare de calambururi, pe care le schimbati cu stimabilul Condor: daca lui Butulescu nu-i pasa de critica mea, de ce puneti dvs.... Botulescu in locul lui? El e indreptatit sa ma faca incult, in numele demnitatii sale scriitoricesti. Iar eu ma consider suficient de "curajos" (si de pregatit intelectual) sa ii dau "replici" acestui "campion" al replicii de teatru. Piese de teatru comice, nu mi-am propus sa sciu, cum ma suspectati dvs. Ma complexeaza Musatescu, Victor Ion Popa, Th. Mazilu. Butulescu ma face sa plang. De asta adaug o replica sau doua. Sa ma amuz putin. Daca apreciati mai mult umorul "maestrului", nu aveti decat. "Umorul" meu nu are pretentii universale, nu e totalitarist. Daca cineva, intr-un moment de ratacire intelectuala, va surade la o replica postata de mine, mi-e de-ajuns. daca nu, nu e nicio paguba. Butulescu va fi si mai comic, prin contrast.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook