Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

fericire
Fericirea este plăcere fără regret.

definiție celebră de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

 

1
iacob elena [din public] a spus pe 4 ianuarie 2009:
asta asa e daca vrei sa fii fericit cu adevarat treb sa faci lucrurile care iti plac si sa nu regreti, sau daca mai tarziu veiregreta vei fii tot odata fericit(a) ca ai fost fericit atunci
2
VISARION [din public] a spus pe 6 octombrie 2010:
Acest lucru este hedonism, elena.Trebuie sa atingi fericirea pentru a simti placerea.
3
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 29 noiembrie 2012:
Fericirea fără regret ce ne-o dă Dumnezeu mai poate fi si fericirea negrăită ce deschide poarta de mărgăritar a iubirii.
4
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 24 aprilie 2013:
Fericirea este o țintă elevată pentru care trebuie să muncești tot timpul vieții tale.
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 20 martie 2016:
Lev Tolstoi a fost un mare scriitor. In ciuda maretiei sale are un defect minuscul (vizibil insa in acest aforism memorabil): nu a fost contemporan ganditorului roman Emil Cioran. Daca ar fi avut acest privilegiu ar fi invatat de la maestrul "silogismelor amaraciunii" ca regretul iti ofera delicii fabuloase (ca sa nu mai spun ca e o sursa inepuizabila de inspiratie creatoare). O lectura fugitiva a lui Emil, l-ar fi determinat pe lev sa-si schimbe perspectiva cu privire la fericire. Definitia lui ar fi (ra)sunat astfel "Fericirea este placerea care insoteste regretul statornic ca nu te-ai bucurat indeajuns de placere."
6
Jurge Viorel [din public] a spus pe 10 ianuarie 2018:
De prea multe ori confundăm fericirea cu mulțumirea ori cu plăcerea . Sigur, fericirea în stare pură le incubă și pe ele, dar aș vrea să cunosc și eu câteva situații practice în care omul se poate considera fericit . Sunt foarte puține, zic eu, și asta din cauza unui fapt care nu a fost încă analizat în profunzime : nu ne putem face fericiți singuri, dacă s-ar putea lucrul acesta, lumea ar geme de fericire...e un sentiment, o stare care este la,, mâna altora,, ptr a ne fi transmis nouă .
7
Alexandru Ion Malancea [din public] a spus pe 10 martie 2019:
Fericirea nu este gata făcută. Ea se crează în mintea ta. Apoi rodește îndeciziile, atitudinea și lucrurile pe care le faci.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook