Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Am plecat la Viena cu o valiză cu îmbrăcăminte. Purtam în suflet o voință de nezdruncinat. Cu cincizeci de ani mai devreme, tatăl meu reușise să-și învingă destinul. Voi face ca el, voi deveni cineva, dar nu funcționar.

în Mein Kampf
Adăugat de holy graalSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

 

1
gigi [din public] a spus pe 8 mai 2009:
Totuși, este umitor cum Hitler a devenit dintr-un muncitor liderul poporului german.
2
gandesc deci exist [utilizator înregistrat] a spus pe 3 iunie 2009:
cand ai vointa arzatoare...totul e posibil!
3
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 3 iunie 2009:
A avut "vointa arzatoare" de oameni și s-a văzut ce a fost "posibil".
4
monica gagarin [din public] a spus pe 8 septembrie 2010:
asta inseamna sa ai un tel puternic impletic cu ambitie ( in adevaratul sens al cuvantului
)
5
Akant [din public] a spus pe 9 septembrie 2010:
Nenorocitul acesta
a avut "voință arzătoare".
Cu ea a aprins crematoriile
de la Auschwitz.

Și când te gândești
că atâția inconștienți
încă îl adoră!
6
Nikolaevna [din public] a spus pe 14 noiembrie 2010:
crematoriile de la Aushwitz, Birkenau, Treblinka, Majdanek si celelalte lagare de concentrare naziste au ucis un sfert din numarul celor rapusi in gulagurile sovietice, din 1917 si pana in '53, cetateni rusi, printre care multi adepti ai regimului comunist.
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 14 noiembrie 2010:
ceea ce e surprinzator este faptul ca in valiza nu avea munitie si arme de foc. apoi, ca sa ajungi functionar trebuie sa ai o calificare, ca sa devii dictator nu trebuie sa ai nici una.
8
stefanescu [din public] a spus pe 18 decembrie 2012:
cand naibi a fost hitler muncitor ? mai degraba pictor
9
alex_dospian [utilizator înregistrat] a spus pe 19 decembrie 2012:
muncitor? prelucrator prin aschiere sau cum? probabil e o gluma...cat despre pictura, a avut oaresce aplecare, insa de cate ori a incercat sa acceada la Scoala de Arte din Viena a fost respins. Unele surse spun ca a mostenit o mica avere dupa plecarea din braun-am inn, la moartea mamei sale.Majoritatea surselor, intr-adevar spun ca a fost sarac lipit.A supravietuit la Viena, si din vanzarea picturilor pe care le realiza.Datele despre tineretea sa nu sunt 100% sigure.El insusi, a avut grija sa tina cat mai departe asemenea amanunte, avand in vedere zvonurile privind originea sa evreieasca si relatiile incestuoase pe care le-a avut. Dupa accederea la putere oricum totul a fost tabu sau zugravit in alte culori.In opinia mea umila, un factor determinant in asceniunea sa l-a reprezentat CONJUNCTURA.Tratatul de la Versailles( teritorii+ 5 mld marci-aur apx), dusmania dintre francezi si germani, mai ales de la Bismarck si Napoleon al 3 lea incoace, pericolul 'Ciumei Rosii', marea depresiune din 1929-1933, nemultumirea marilor puteri in privinta coloniilor.asa ca, in alte timpuri, ar fi trecut drept un nebun extravagant. O sa postez o afirmatie graitoare pe care o stiu de vreo 10 ani, doar s-o caut...asa din memorie, cu aproximatie...si-ar pierde farmecul.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook