Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Finktenstein și Einstein. Kur și Epikur.

aforism de din Noroi aurifer
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
Madame [din public] a spus pe 15 iunie 2011:
Interesante calambururi. Iată câteva jocuri de cuvinte în stilul celor de mai sus: Artemisa și MISA; Medusa și USA; Oceanus și Anus; Platon și Ton; Mausol și Sol; Ampere și Pere; Antandra și Tandra etc.
2
Condorul [din public] a spus pe 15 iunie 2011:
Aforismul contine doar...„NOROI”...„AURIFER”-ul lipseste!
3
Madame [din public] a spus pe 15 iunie 2011:
Domnule "Condor", decât să murdăriți cu noroi pagina autorului, vă propun ca temă să formați cât mai multe calambururi, pe care să le expuneți pe site. Să vedem dacă aveți o minte "auriferă"!
4
Gordon [din public] a spus pe 15 iunie 2011:
Din câte știu eu, Funktenstein a fost un trepăduș al lui Tăriceanu, mare specialist în finanțe. Singura asemănare a lui cu marele Einstein era lipsa prepuțiului. Epikur a fost un pionier al fizicii atomice, precursor al lui Einstein. Iar pe Kur, îl știe toată lumea.
5
Condorul [din public] a spus pe 15 iunie 2011:
Imi este „teama”sa concurez cu domnul Valeriu Butulescu la „...KUR si EPIKUR ”! Numai un geniu literar ca domnia sa putea sa scrie asemenea banalitati. Felicitari!
6
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 16 iunie 2011:
Cu adevărat banalități.Cum să spui așa ceva pe un sait ce mulți îl consideră de cultură? Zău, nu-mi vine să cred că un scriitor de calibrul lui V.Butulescu a putut debita asemenea PROSTIE literară.Și când mai vezi că se găsesc și aplaudaci, îți vine să-ți iei lumea în cap. Dle Condor, vă e teamă să concurați cu acest valoros scriitor, vă cred vă bate cu ochii închiși, dar cu cine ați putea concura, că nu se vede nimic semnat de CONDORUL?
Succes!
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 16 iunie 2011:
Platon si Ton? Perechea asta de cuvinte formeaza un "calambur"? Am dubii mari de indoiala. In locul Condorului propun eu cateva jocuri de cuvinte la fel de (t)aurifere precum cele postate de d-na Lady (numai ca in franceza): Aristotel si Tel (asta e filosofic), Blaga - Aga, Caragiale - Yale(astea sunt literare), Hera- Tabachera, Ulysse- Culise, (astea sunt mitologice), Decebal - de ce Bal?, Memumorut si Rut (astea-s istorice) samd. Aforismul subtil de la care a plecat (sau "aplecat" pt. a comite un calambur cu arome similare cu cele emanate de d-nul EpiKur) galceava ar trebui semnat Rebutulescu tocmai pt. a evidentitia o reusita filosofico-literara de exceptie.
8
Madame [din public] a spus pe 16 iunie 2011:
Dumneavoastră sunteți un interlocutor silitor, în comparație cu „Condorul”, fiindcă v-ați prezentat cu tema rezolvată. Întrucât sunteți amator de jocuri, vă propun câteva jocuri de cuvinte (literare): Garcia – C.I.A.; Balzac – Zac; Steinbeck – Bec; Pann – An; Tzara – Țara; Doinaș – Naș; Baconsky – Schi; Baba – ABA; Eschil – Kil; Țvetaeva – Eva; Withman – Man (în engleză); Banador – Dor; Pușkin – Chin; Gogol – Gol; Kipling – Ling; Duda – Uda; Naum – Aum! (mantra supremă) ș.a.
9
Condorul [din public] a spus pe 17 iunie 2011:
Madame, vad ca perseverati in„jocuri de cuvinte”INFANTILE.Nu uitati:„Errare humanum est, perseverare diabolicum”! Ma astept sa continuati.
10
Madame [din public] a spus pe 17 iunie 2011:
Condorule, nu uitați: sunt o persoană demoniacă! Știați că diavolul, fiind un bun strateg, perseverează în tertipuri infantile pentru a-și atinge scopul?!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook