Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

înțelepciune
Înțelepciunea este viață organizată.

definiție celebră de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.

 

1
Adrian constantin [din public] a spus pe 27 decembrie 2012:
Este nevoie numai de un singur om intelept intr-o cetate, iar mintea lui face cat 100 de oameni
2
Cornel [din public] a spus pe 27 decembrie 2012:
Ce bine ar fi să și conteze omul înțelept, mai ales în alegeri și votul unui astfel de om să atârne măcar cât cel a 1000 de proști. Și atunci ar fi nedrept dar ce sa spunem în situația actuală, de paritate electivă?
3
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 28 decembrie 2012:
Rolul înțeleptului nu este să voteze cât "1000 de proști", ci să câștige 1000 de adepți. Altfel, toți s-ar declara "înțelepți".
4
singur eu [din public] a spus pe 28 decembrie 2012:
Cornele, Spune drept! Te crezi indreptatzit sa votezi pentru o mie?
5
Cornel [din public] a spus pe 29 decembrie 2012:
Nu sunt îndreptățit "domnule singurel" și din această cauză n-am votat la ultimele alegeri. Până acum am trăit, în urma scrutinurilor postdecembriste, marile deziluzii ale democrației originale pe care o trăim cu toții. Păcat! Cel puțin aș avea o propunere: votanții să fie clasificați de MENSA, urmând să-și exprime votul, să conteze cu o greutate a votului, potrivit IQ-ului personal.
6
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 29 decembrie 2012:
Iar examenul pentru IQ va fi cam ca cel pentru Bacalaureat: corect 100%

Inteligența este importantă, dar nu determinantă. Există foarte mulți oameni inteligenți care sunt complet rupți de politică, pur și simplu nu-i interesează. Atunci, cum să voteze bine? Există și oameni inteligenți (în sensul dat de IQ) cu viziuni extremiste ori antisociale. Ca să deturnezi sume mari de bani, îți trebuie inteligență.
7
Cornel [din public] a spus pe 29 decembrie 2012:
Domnu Velea, eu pretindeam ca nivelul IQ-ului să fie dat de MENSA, nu aranjat de politicienii noștri, că atunci ar fi jale.
Aș susține cele spuse mai înainte, cu speranța că oamenilor inteligenți le-ar trebui mai puțin de 20 de ani ca să se deștepte românul, nu 90 de ani precum ni se întrezărește nouă democrația licărind la capătul tunelului.
Aveți dreptate spunând că hoțul inteligent e mult mai păgubos dar și politicianul inteligent are o cotație mult mai mare la bursa de valori a propășirii materiale și spirituale a țării. Eu aș miza totuși pe IQ, în speranța că vorbele lui Lăpușneanu "proști dar mulți" nu ne vor afecta într-o măsură prea mare, așa cum se întâmplă în actualitate!
Cel puțin candidaților la parlamentare să li se dea un astfel de test, iar în cazul votului pe liste ordinea să fie potrivit IQ-ului obținut de fiecare-n parte. Cred că-s pretențios de-a binelea însă m-aș bucura să primeze valorile în politica românească.
8
alt Gabriel [din public] a spus pe 23 noiembrie 2014:
Domnilor, fara suparare, eu credeam ca aici se comenteaza definitia data. Definitie care pe mine nu m-a convins si ma asteptam la niste pareri. Totusi, observand pe cei pe care ii votam, credeti ca intelepciunea este compatibila cu politica actuala?

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook