Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

A fi bogat în bani și sărac în hrană este o aberație.

citat celebru din
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

 

1
Mariana Fulger [din public] a spus pe 25 ianuarie 2009:
Uneori și poate nu doar atunci e o înțelepciune...
2
Silvia Velea [din public] a spus pe 25 ianuarie 2009:
Sensul imediat și practic se referă la tendința oamenilor de a fetișiza banii, în loc să-i privească ca pe un simplu mijloc de procurare a bunurilor și serviciilor de care au nevoie. Tezaurizarea lor în detrimentul funcției lor esențiale (aceea de mijloc de schimb) era o aberație chiar și atunci când circula moneda din metal prețios, moneda cu valoare integrală, dar în zilele noastre, când se folosește moneda fiduciară (nemaivorbind de cea scripturală), aberația capătă conotații patologice. Banii în sine nu înseamnă nimic, n-au nicio valoare. Valoarea lor se relevă doar atunci când sunt preschimbați în bunuri utile vieții.
3
Mariana Fulger [din public] a spus pe 25 ianuarie 2009:
Omul care n-a avut strânge, cel care are să aibă mai mult... Evident, cei care strâng. Sărmanii vând și singura haină bună a lor ca să-și crească pruncii, să-i țină în școli... Sunt multe de spus, dar nu-mi fac griji. Sunt comentatori destui. O seară de duminică frumoasă tuturor.
4
MihaelaB [utilizator înregistrat] a spus pe 9 februarie 2011:
Eu cred ca Aristotel se refera la hrana spirituala. si ii deplange pe cei ce au bani si ii folosesc doar pentru achizitionarea de bunuri materiale.
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 9 februarie 2011:
Silvia a interpretat just. Aristotel este initiatorul teoriei potrivit careia banii au o valoare de schimb, nu de intrebuintare. Noi dorim bani pentru a achizitona bunuri care se adreseaza unor nevoi pe care le resimtim. Cei care acumuleaza bani (strang averi) nu trebuie sa faca din aceasta activitate un scop in sine. Banii sunt doar mijloace de dobandire a bunurilor (adevaratele scopuri ale activitatii economice). Teoria aristotelica are in vedere doar rolul economic al banilor. Din pacate, banii (averea detinuta) sunt si mijloace de obtinere a prestigiului social. Daca ai bani esti "cineva", iar daca nu-i ai esti un "oarecare", o cantitate umana neglljabila. Nevoia de recunoastere sociala poate sa fie un mobil puternic al tezaurizarii. Ca atare trebuie sa acceptam ca exita persoane interesate sa acumuleze o avere pt. a dobandi un "capital" de imagine publica si nu pt. a-i utiliza in vederea achizitiei de bunuri. Insa chiar si in acest caz banii au o valoare instrumnetala. Nu pentru ei insisi sunt doriti, ci pt. un bun "incorporal" (statutul social).

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook