Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Creația este opusul distrugerii. Important este să putem determina și conștientiza care creație și distrugere ne este într-adevăr utilă.

(noiembrie 2008)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Viorel Muha. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Bulă [din public] a spus pe 28 noiembrie 2008:
Acest aforism este un
amalgam de creație și distrugere.

Adică
un mod de a-ți distruge
propria creație.

O distrugere la care
nu prea ai ce conștientiza,
fiind total inutilă.
2
Viorel Muha [autorul] a spus pe 29 noiembrie 2008:
D. Bulă, mulțumesc mult de vizită.

Cititorul nu va citi poate aceste rânduri. El va citii ce am scris acolo sus. Fiecare interpretează cum crede de cuviință conform la multe aspecte care nu le enumar, dar:

În conceptul meu, în acest univers creația apare prin dezagregarea sau distrugerea la altceva. Componentele la ceea ce este vechi sunt "luate" și folosite la altceva, sub coordonarea legităților universale care au un început și un sfârșit, existând o repetare constantă a lor.

Expansiunea universului poate fi și un act de creație și o mare explozie în același timp. Contracția lui, la fel, până la punctul care întrunește iară condițiile unei noi explozii-exapnasiune. În conceptul meu și Dumnezeu are dificultăți în a crea ce își dorește, adică repetă această experiență concomitent distrugere-creație în același timp, cu universul, de o infinitate de spațiu-timp, prin repetabilitate. Omul crează având ca suport printre altele, vechiul, pe care îl distruge in anumite proporții folosind cei bun în ceea ce crează nou. Distrugi o clădire veche ca să faci una nouă. Este un lucru folositor. Producem obiecte strict necesare vieții moderne, dar distrugem natura. Aruncăm o bombă peste un sat, omorâm o 100 de oameni nevinovați, pentru ca în altă parte datorită acestei acțiuni să salvăm alții o mie... Băgăm la cuptorul electric când este necesar, un asasin, ca să scădem rata criminalitații. Distrugem o viață pe care nu am creat-o.

Problema citatului meu are un anumit sens, zic eu, cu o extindere extrem de largă. Și dumneata Bulă ai dreptate, și eu ...și alții, cred... Cine are dreptate și poate să ne spună?

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook