Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mulți dintre noi acceptăm existența ca ceva normal, însă fără a conștientiza că, în fapt, fiecare dintre noi suntem o excepție a existenței.

(octombrie 2008)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Viorel Muha. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Elena D. [din public] a spus pe 9 octombrie 2008:
Apropo de excepție, spune Mircea Horia Simionescu în "Ingeniosul bine temperat" așa: "Dintre femei prefera excepția și mai puțin regula." (asta cred că merită trecut la citate)
2
Marilena [din public] a spus pe 10 octombrie 2008:
Iarăși e complicat...
Nu, zău, existența nu e ceva abstract. Deci mai întâi să clarificăm despre existența cui e vorba, și-abia pe urmă ne ocupăm de excepții. Și oricum aici e indusă o confuzie între excepție și unicitate, două noțiuni diferite. Mă opresc aici.
3
Viorel Muha [autorul] a spus pe 11 octombrie 2008:
Marilena. Mulțumesc pentru comentariu.

Dex. Excepție. Abatere de la regula generală; ceea ce nu se supune normei generale.

Fiecare suntem o excepție în sensul că: "nu suntem cel puțin alinați la o regulă generală mentală obligatorie". Numai dacă facem referire la imaginația fiecăruia, nici pe de parte nu putem afirma că respectăm o regulă generală trasată de cineva. Suntem un unicat irepetabil, o excepție de la regula generală existențială în lumea viului care încă nu este bine precizată, cel puțin după cunoștințele actuale. In domeniul viiului, nimeni încă nu a demonstrat că a fost trasată o linie generală. Se descoperă mereu noi forme de viață cel puțin pe pământ. Se caută în univers. Dacă ar fi o regulă generală, am fi ca niște clone care funcționăm între niște limite impuse. Clona poate doar fi o copie a fizicului nu și a trecutului acestuia, nici a viitorului cuiva. Clona are alt neprevăzut în față care nu coincide cu cel a cărui copie este și a avut un trecut.

Fiecare dintre noi are multe oportunități în viață, care numai din anumite puncte de vedere sunt îndriguite de o regulă generală de comportament. Suntem extrem de complecși, mental fiind liberi să nu respectăm nici o regulă, fiind excepții fiecare și un unicat.

Așa văd eu că exprimă acest "citat". Fiecare este liber să-l interpreteze fără a i se impune o regulă, precum este fiecare un unicat și o excepție.

Viorel Muha

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook