Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Avem acum 2 miliarde de dolari aici, în țară. Mai avem vreo 7-8 mili­ar­de de dolari în creanțe. Cu 2-3 mili­arde fa­cem o bancă cu care să împrumutăm țările în curs de dezvol­ta­re cu dobândă mică.

în Dialogul bilateral cu Mihail Gorbaciov, Moscova, la întru­nirea Tratatului de la Var­șo­via (4 decembrie 1989)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
Toma Rădulescu [din public] a spus pe 24 noiembrie 2022:
Banii ăștia s-au furat la prima conjugare de către șmecherii din umbră care lucrau la șmecheria asta încă din 1982, și cei care au declarat că industria românească e un morman de fiare vechi; opiniei publice i-au scos ochii acești lupi flămânzi cu ceva vorbe despre două miliarde de luat din Irak: un import masiv de portocale și niscai țigări, marca Sumer... și cam atât.
A fura, furare, la prima conjugare.
Apoi au decapitalizat toate intreprinderile cu așa-zisa înapoiere a Fondului de Garanții a oamenilor muncii (ianuarie 1990) Au dispărut din Fondul Monetar de Stat 72 de miliarde de lei. La oamenii muncii au ajuns cca. 68 de miliarde de lei.
Prăbușirea României era o chestiune de timp. Iar împrumuturile masive de la BM pentru a da oamenilor salarii și a-i asigura că totul va merge bine, a fost lovitura de grație dată României.
Aceste postări ne ajută să înțelegem mai bine de ce era o necesitate prioritară de a-l asasina pe Nicolae Ceaușescu, căruia i s-au imputat toate nenoricirile acestui popor.
Inclusiv dispariția Băncii Române de Comerț Exterior (Bancorex) care a fost jefuită la lumina zilei, fără perdea.

Pătrunzând mai adânc în stenogramele oficiale, documentele oficiale, Nicolae Ceaușescu nu a mai condus România încă din 1982; el a fost manipulat și mințit sistematic. Nu știu cât adevăr este sau câtă minciună e că Ceaușescu știa cât de cât de magazinele goale-goluțe. După 29 decembrie 1989 se umpleau magazinele cu alimente, dădeau căldură de deschideai geamurile, cu mențiunea că Dictatorul a ținut ascunse și sub cheie toate astea; așa se spunea la cozile masive din piață de către niște delegați care veneau cu mașinile de mărfuri la magazinele din București.
Încet-încet se va lumina. Timpul elucidează totul, iar Ceaușescu va fi reabilitat. Cert e că rămâne unul dintre cei mai mari patrioți ai secolului 20 pe care i-a avut țara asta furată, înstrăinată și distrusă.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook