Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Rechinul sau omul? Credeți că rechinii sunt cruzi, nu-i așa? Credeți că sunt cele mai crude animale de pe Pământ, nu-i așa? Așa ni-i arată filmele horror, nu-i așa? Atunci cum i-am putea numi pe vânătorii de rechini, care îi capturează, îi imobilizează și le "recoltează" înotătoarele, adică le taie de pe rechinii vii cu o lamă de metal încinsă și aruncă rechinii înapoi în apă, fără înotătoare? Pentru că nu mai pot să înoate, rechinii se scufundă în apă și mor sufocați, iar dacă reușesc să plutească un timp la suprafața apei, sunt uciși de prădători. Vânătorii de rechini vând înotătoareele pe piața neagră cu cca 1200 USD/kg. Pentru om, "recoltarea" înotătoarelor de rechin este tot atât de morală ca și recoltarea castraveților. Iar omul face asta din lăcomie de bani și pentru că din înotătoare se prepară "supa de înotătoare de rechin", pe care unii o consideră o delicatesă, sunt destul de snobi și au destui bani ca să plătească această supă extrem de scumpă. Așadar, cine e mai crud: rechinul sau omul? Rechinul, care ucide din instinct, pentru că îl împinge foamea, care ucide pentru a trăi, sau omul, care ucide din lăcomie de bani și pentru plăcerea pe care i-o dă snobului bogat "delicatesa" "supă de înotătoare"?

în Peștii, pescarii și pescuitul în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (28 noiembrie 2021)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook