Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Iisus Hristos (vezi și Hristos)
Iisus este Dumnezeu pe pământ și om în cer.

definiție celebră de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Credinta nadejdea dragostea Cuvinte de aur Vol. 1" de Sfântul Ioan Gură de Aur este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.00- 15.99 lei.

 

1
Roman Haduch [din public] a spus pe 30 mai 2008:
Ma bucur ca Iisus este Dumnezeu, ca s/a intrupat prin fecioara Maria, si, desigur, ca pentru mine a acceptat jertfa de pe Golgota.
2
Laura Soare [din public] a spus pe 11 august 2008:
Este minunat sa stim ca Dumnezeul nostru ne-a iubit atat de mult incat S-a dat viata pentru noi. Cred ca Sfantul Ioan gura de aur a fost inspirat de Dumnezeu cand a scris acest adevar, caci stim din Sfanta Evanghelie dupa Ioan ca: Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat pe Fiul Sau Cel unul nascut L-a dat ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
3
Sorin Cerin [din public] a spus pe 11 august 2008:
Depinde de religie.Alte religii consideră ca fiind Dumnezeu pe pământ alte personaje.Cred că fiecare religie are partea sa de simțire și nu poate fi negată fiind o formă superioară a iubirii și anume sfințenie.Ca să se ajungă la acest nivel, cei care au determinat religia respectivă, credincioșii ca atare au iubit mai mult decât propria lor persoană crezul respectiv.De fapt acesta devine unul dintre paleativele care duc în cele din urmă la eliminarea celui mai greu gând din sufletul omului și anume, moartea.De aceea prin religie omul poate să înfrunte moartea.
4
Ager M. [din public] a spus pe 26 august 2008:
Aici trebuie sa spun cateva aspecte
-Nu v-ar interesa sa stiti ca nu va veti mai desparti de corp(moartea trupului)
- Din cate stiu eu nu cunosc o religie care sa vorbeaca de cineva care sa invieze din morti
-Omenirea inca nu a gasit raspunsul cum sa nu mai aiba parte de moartea trupeasca chiar daca vin uni si spun ca au gasit raspunsul cu toate acestea daca ar fi adevarat toata lumea nu ar mai fi trecut prin aceasta experienta(moarte trupeasca)
-Cea ce este ciudat este diversitatea religiilor care n-ar trebui sa existe cand omenirea nu a gasit acest raspuns
Ar trebui ca sa existe o singura religie Crestinismul(asa cum a fost la inceput in vremea celor 12 apostoli si din cate stiu nu erau protestanti ortodocsi catolici ci doar o singura religie Crestinismul....chiar daca era la inceput)
deoarece se marturiseste ca IIsus este FIul Lui Dumnezeu El a sculat mortii din mormant(Lazar)El a vindecat oamenii si mai ales El a Inviat din Morti deci El este o fiinta din Duhul Sfant si Tatal care toti sunt in totul(un om placut lui Dzeu spunea ca Fiul Sf.Duh si Tatal sunt Una si dadea exemplu,, precum vedeti aceasta caramida care desi o vedeti intreaga ea are in compozitie foc pamnt si apa)"
Din acest motiv Cunvantul(IIsus Hristos Fiul lui Dzeu) intrupat in aceasta lucare au invins moartea trupeaca a omului!
-Acesta este unul din motivele pt care treb.sa existe o singura religie Crestinimul
-Un alt motiv este rezistenta Religiei Crestine in Istria lumii daca era falsa aceata intamplare nu ar fi rezista in istorie!
5
Laura Soare [din public] a spus pe 27 august 2008:
Sunt de acord cu dumneavoastra. Ar trebui sa existe numai crestinismul si toti crestinii sa fie cu adevarat credinciosi. Domnul Iisus Hristos a invins moartea, asa cum foarte frumos ati spus si dumneavoastra, si stim din Sfanta Scriptura ca si noi vom invia fizic la a doua venire a Domnului Hristos. Comentariul dumneavoastra este deosebit de intelept.
6
Mr. M [utilizator înregistrat] a spus pe 22 mai 2011:
Domnule Ager,
Vorbele dvs sunt cel putin jignitoare la adresa multor religii, pe care le excludeti din start ca fiind aplicabile.Domnule, cunoasteti dvs Adevarul Suprem??Altfel nu vad cu ce cutezanta spuneti acestea.Este crestinismul religia ideala???Crestinismul a trimis la moarte mai multi oameni decat toate celelalte religii la un loc(cruciade, "eretici" arsi pe rug).Bogatii imense au fost stranse de biserica de pe urma oamenilor.Preotii se lafaie in bani, au jeepuri si vile.Asta este smerenia crestina??Vorbiti de rezistenta religiei crestine in timp??Va rog sa va documentati!! Exista religii mult mai vechi, inca practicate.Hinduismul este un bun exemplu, fiind practicata de peste 5000 de ani.Si are foarte multi adepti.Admitand o singura religie este ca si cum, de maine, toata lumea ar purta haine albastre, ar avea masini albastre si ar manca ketchup albastru.

Draga Laura,
Ai repetat constructia "stim din..." de foarte multe ori.Ai dreptate! Stim din...x carte ca x lucru s-a intamplat.Stim din Sf Scriptura ca exista D-zeu.Si stim din cartile lui Petre Ispirescu faptul ca exista balauri si copaci care fac mere de aur.Ambele variante pot fi admise ca fiind adevarate(doar nu l-ai intrebat tu pe Petre Ispirescu daca minte, la fel cum nu l-ai intrebat pe D-zeu).Asadar, inainte sa afirmati unele chestiuni, domnilor si doamnelor, va rog precizati ca este numai parerea voastra umila si neimportanta.Nu de alta, dar unii chiar v-ar putea crede.Pana raspunde cineva la commentul meu, eu astept "invierea mortilor si viata veacului ce va sa vina".AMIN!
7
a din carpați [din public] a spus pe 22 mai 2011:
ai avut noroc nu
ai așteptat mult
în câteva minute
nu avea cum să
se întâmple proorocia
din simbolul credinței
oricum așteptarea ta
se va prelungi mult și
bine nu vei vedea
niciodată învierea morților
pentru că ești mort definitiv
încă de la naștere și un om nenăscut
nu se poate gândi la ÎNVIERE amin!!!
8
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 1 mai 2013:
La umbra Crucii lui Isus Cristos cu toții reînviem!
9
M. Arin [din public] a spus pe 1 mai 2013:
Dragă Betty!

Ai sintetizat
foarte bine
populismul creștinismului.

Mântuitorul
suferă pe Cruce
iar cei mântuiți
joacă table
"la umbra Crucii",
așteptând Învierea
promisă
în campanie.
10
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 2 mai 2013:
Isus Cristos așterne peste noi roua îndurării și iubirea seninului.
11
Damian Ivascu [din public] a spus pe 2 mai 2013:
Citate evlavioase ca o prajitura cu lavanda.
12
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 3 mai 2013:
Să trăim și să iubim în Lumina Învierii Lui Isus Cristos!
13
Stirbu Luca [din public] a spus pe 28 iunie 2013:
Pai daca stim clar cum ca omul este format din suflet si corp care nu au o relatie directa, ci stabilita de Creator prin armonie prestabilita, iar Absolutul este neconditionatul limitat si Infinitul este neconditionatul nelimitat si mai stim ca odata cu nasterea mântuitorului nostru Isus Hristos, spatiul si timpul puncteaza cu absolutul lui Divin prin misterul teandriei, adica Divinitatea devenita om si omul divinizat, ce mai ...Pt.ca omul trece sau ar trebui sa treaca de la stadiul de om animal, om trezit spiritual, iluminat si Îndumnezeit si in felul acesta putem transcede.
14
Adina Minodora [din public] a spus pe 26 septembrie 2013:
Laura, te rog sa imi zici si mie unde scrie in Biblie,, noi vom invia fizic la a doua venire a Domnului Hristos''. Multumesc
15
apostol bologa [utilizator înregistrat] a spus pe 26 septembrie 2013:
În Biblie scrie în foarte multe locuri, dar pentru asta trebuie să ai ochi de văzut și urechi de auzit. Dacă astea îți lipsesc, Biblia nu te ajută la nimic. Dar atenție unii vor învia pentru a intra în Împărăția cerească, iar alții vor învia pentru osândă.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook