Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Frica de ridicol face ca și până cele mai mari genii să cadă în mediocritate.

citat celebru din
Adăugat de ZoraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

 

1
Ionuț Caragea [din public] a spus pe 2 august 2008:
Foarte reusit si foarte adevarat acest citat al lui Emil Cioran. La polul opus, daca nu hranesti geniul din tine, cel putin cu iluzii, vei ramane intotdeauna la modul ridicol. Daca nu te vizualizezi in ipostaza geniului, nu vei ajunge niciodata. Modestia nu este un atribut al celor mari, cu totii o stiu. Insa unii vor sa fie iubiti, altii nu...
Ma vor contrazice crestinii, insa eu sunt de parere ca si Iisus a fost un mare orgolios, ca a stiut cum sa atinga nemurirea, si la cei care i-au adus nemurirea pe tava, le-a vandut gogosi...
In fond, cel mai mare filosof al umanitatii ramane Iisus, sau cum spunea cineva, cel mai mare prestidigitator. Poate ca a fost unul dintre cele mai mari genii ale umanitatii care au reusit sa-si ascunda orgoliul si puterea, dupa multa iubire. Iar pentru asta, a platit cu propria viata. Nu trebuie sa fiti de acord cu mine, nici nu doresc.
2
Sorin Cerin [din public] a spus pe 2 august 2008:
Ai dreptate Ionut!
3
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 2 august 2008:
Iubirea și orgoliul nu merg împreună. Nu le poți avea pe ambele simultan.

Geniul, dacă are cu adevărat valoare, se găsește cine să-l laude, poate fi modest liniștit
4
Sorin Cerin [din public] a spus pe 2 august 2008:
Modestia in genialitate este prostie.Orice geniu care se considera modest e un impostor fiindca altfel nu ar mai avea propria sa genialitate prin care sa-si recunoasca calitatile.
5
Ionuț Caragea [din public] a spus pe 2 august 2008:
Lucian, daca este sa ne luam dupa carti, asa este, cum zici tu. Insa adevarul nu este o avutie a celor multi. Adevarata lume apartine celor putini. A celor care stau cu Dumnezeu la masa si scriu istoria lumii. Lumea nu o poti conduce prin iubire, lumea se conduce prin dezinformare si frica.
Cand m-am intalnit cu Dzeu, mi-a spus ca ii plac oamenii curajosi, nu cei smeriti. Oamenii curajosi au curajul de a crede in ceea ce simt, oamenii smeriti cred tot ceea ce li se spune si simt in consecinta. Credinta in Dzeu incepe cu credinta in sine. De ce sa ne facem mai mici decat suntem? Nietzsche a fost cu siguranta un geniu. Insa singur a marturisit-o inaintea tuturor. Eminescu la fel, si s-a simtit extrem de pustiit, in ciuda tuturor poemelor sale de iubire, scrise din(atentie) revolta. De ce spun revolta? Pt ca Eminescu a fost un geniu si asta i-a adus nefericirea pamanteana. Niste iubiri iluzorii i-au hranit inspiratia. Micle a fost oriucm o tipa descurcareata care stia sa profite de viata.

Problema este alta. Sa te declari geniu este cea mai mare nenorocire intr-o lume mediocra. Sa nu fii ca ceilalti, sa te simti mai presus. Sa aspiri catre cele mai inalte idealuri. Geniile innebunesc, se sinucid, realizand incompatibilitatea cu lumea, cu mediocritatea, cu micimea ei. Iisus a fost un geniu. Iisus s-a sinucis!!!. Daca ar fi trait, s-ar fi gasit milioane de mediocrii sa il readuca picioarele pe pamant.
Vorbind despre iubire, cred ca adevarata iubire este intre cei ce isi simt geniul launtric si il impart cu ceilalti, fara a competitiona. O adevarata fuziune atomica.
Nu vreau sa am dreptate, vreau doar sa gandesc.
6
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 2 august 2008:
Sorin Cerin, cine stabilește că "geniul" chiar este geniu? El însuși? Ar fi prea simplu pentru impostori
7
Ionuț Caragea [din public] a spus pe 2 august 2008:
Sorin, sa spunem ca unele genii sunt extrem de talentate la arta diplomatiei. Probabil ca au nevoie de timpul si tihna de a mai pune la cale o genialitate, care sa fie un lucru solid la temelia nemuririi lor.
Foarte bun raspunsul tau.
8
Domnica [din public] a spus pe 2 august 2008:
Ce este rău în modestie definită ca lipsă de îngâmfare? Cu ce este de folos geniului îngâmfarea? Socrate a fost un geniu, dar din câte am citit eu, aroganța i-a fost cu desăvârșire străină. A făcut mai puțin pentru Atena și pentru Grecia? Sau pentru cultura dvs. filozofică?
9
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 2 august 2008:
Cred că totul se reduce la ce înțelegem prin "smerenie". După mine, a fi smerit nu e totuna cu a fi docil, așa cum cred mulți. Gandhi a fost smerit, dar curajos. A făcut ce a avut de făcut fără violență, cu iubire, asumându-și orice risc, chiar propria moarte. A fost dispus să accepte că este neînsemnat, tocmai de aceea este atât de mare.
10
Sorin Cerin [din public] a spus pe 2 august 2008:
Lucian, niciodata un geniu nu-ti va spune ca este geniu fiindca nici el nu poate sti acest lucru! In schimb va fi mereu convins de valoarea sa si niciodata nu va lasa tot felul de nemernici infantili sa-l calce in picioare doar fiindca acestia sunt cu "puterea" sau cu orice alta forma de mafie ce apartine acestei lumi.Atat timp cat esti constient de tine vei fi constient si de talentul tau.Indivizii falsi care isi vor abroga tot felul de calitati vor disparea de le sine.Cel mai usor in aceasta lume este sa faci critica! Cel mai greu este sa faci creatie la nivel genial! Orice individ care-ti va spune ca e geniu va fi un impostor fiindca genialitatea nu este o calitate ci o simtire!
11
Domnica [din public] a spus pe 2 august 2008:
Bun, lumea se conduce prin dezinformare și frică. Spre CE se conduce? Dacă ai avea puterea, presupând și că ți-ar plăcea acest lucru, spre CE ai conduce o lume dezinformată și fricoasă?
12
Sorin Cerin [din public] a spus pe 2 august 2008:
Citatul e mediocru si ieftin.Nu cred in el! Doar fiindca l-a scris Cioran nu inseamna ca e si ceva deosebit din punct de vedere calitativ.Fiecare mai are si deraieri.Stiu, ca multi nu vor fi de acord cu mine dar asta sunt eu! Nu pot vota si striga ca-mi place o idiotenie doar fiindca e scrisa de un tip cu publicitate.
13
Ionuț Caragea [din public] a spus pe 2 august 2008:
Sorin, pe scara genialitatii, o singura afirmatie poate fi considerata erezie: EU sunt Dumnezeu. Nici Iisus nu a avut curajul sa o spuna, el a zis ca este fiul lui Dumnezeu. Asta pentru ca nici macar Iisus habar nu avea cine este de fapt Dumnezeu, dar era perfect convins ca il va intalni dupa moarte.

Socrate a fost un mare orgolios. Insa nu a vrut sa arate acest lucru. E un secret cu care a murit si nicio carte nu va mentiona acest aspect. De unde stiu? Am si eu sursele mele.

Sa fim intelesi la un aspect. Ceea ce gandeste cu adevarat un om nu se reflecta intotdeauna in faptele sale. Nu este o obligatie. Cuvantul si arta sunt uneori manifestari abstracte ale gandului, sau de ce nu suprarealiste.

Geniul este ca termen cuvantul ce defineste o insusire de calitati, de aptitudini, pe care le are orice om. Orice om este Geniu. Eu sunt Geniu. Insa cati se complac si nu fac absolut nimic pentru a pune in valoare propria genialitate, pentru a crea.

Asa ca, mai bine sa declaram ca nu suntem genii, o scuza buna pentru lasitate, lene, complacere.

Imi place discutia dar trebuie sa merg la un tenis. Restul geniilor sa continue discutia:
14
Ionuț Caragea [din public] a spus pe 2 august 2008:
Dominica, eu am puterea si fac deja acest lucru. Insa dumneata, de ce nu esti atenta la ceea ce fac? Merg totusi pe legea rezonantei universale, nu caut sa impun ceva umanitatii. Insa iti pot recomanda Donator Universal.

Am plecat. Va salut pe toti cu mare drag.
15
Sorin Cerin [din public] a spus pe 2 august 2008:
Tocmai de aceea am spus Ionut ca genialitatea este doar simtire a fiecaruia dintre noi si atat.Degeaba citesti despre cutare sau cutare individ ca e un "mare" geniu daca el e doar asa fiindca astfel ti-l da mass media dar nu simti tu ca suflet acest lucru! Fara sa incerc a deveni lingau sau alte forme de manifestare "artistica" ii dau dreptate lui Lucian, fiindca timpul poate cu adevarat sa discearna genialitatea, dar, repet, doar pe aceea simtita in adancul sufletelor celor care intra in contact cu ea si nu al revistelor sau altor "organe" de informare in masa care te aununta ca "ala" e geniu.Hai sa fim seriosi dar si sanatosi!
16
Domnica [din public] a spus pe 2 august 2008:
Ionuț, eu nu te cunosc și nu cred în tine. Se pare că "dezinformarea" mea nu e în avantajul tău.
Mulțumesc pentru recomandare, o să citesc "Donator Universal". Sper ca după aceea să nu-mi fie "frică" să mai deschid vreo carte.
17
Sorin Cerin [din public] a spus pe 2 august 2008:
Cred ca o lume dezinformata si fricoasa Domnica nu ar mai trebui sa se conduce spre nimic altceva fiindca se conduce in prezent! Asta e luma in care te invarti ca un titirez besmetic care mai are tupeul sa puna astfel de intrebari!
18
Domnica [din public] a spus pe 2 august 2008:
Domnule Cerin, ați deviat nu numai de la subiect, ci și de la bunele maniere. Oi fi eu "titirez besmetic" (care, culmea, mai are si tupeul să pună întrebări!), dar aveți grijă, la cât mă învârtesc de repede, s-ar putea să vă tai limba.
19
Sorin Cerin [din public] a spus pe 2 august 2008:
Cred ca domnia voastra nici macar nu a inteles ce anume am vrut sa spun.Personal cred ca cu totii suntem fiecare in parte un titirez in aceasta societate care nu ne apartine noua ci papusarilor din spatele cortinei.Cu aceleasi salutari cordiale, al dumneavoastra,
Sorin Cerin
20
Domnica [din public] a spus pe 2 august 2008:
Nu împărtășesc viziunea dumneavoastră asupra condiției omului în societate, dar atunci când vreți să vă exprimați părerea personală în fața unui om pe care nu-l cunoașteți și nu vă cunoaște, nu uitați că tonul face muzica.
21
Sorin Cerin [din public] a spus pe 2 august 2008:
Perfect, dar cine e cu orchestra?
22
Bulă [din public] a spus pe 3 august 2008:
Domnica, Elena Denisa,

Îmi permit să vă întreb:
Ce e cu epidemia aceasta de genialitate
pe sait?

Văd că un șofer de camion l-a călcat pe Emil Cioran,
tocmai pe trecerea de pietoni!

Domnule Lucian Velea,
vă rog să anunțați poliția rutieră!

Eu sunt Bulă!
Nu mă supărați, că mă declar și eu genial!
23
Ionuț Caragea [din public] a spus pe 3 august 2008:
Si uite asa am aflat mai multe despre voi. Sorin se pare ca este un vanator de citate. Ceilalti sunt ori curiosi, ori contrariati de unele afirmatii.
Haideti sa vorbim un pic si de celebritate, si anume de citate.
Vad ca foarte multi au obiceiul sa faca integrame, citate, poezii si sa le posteze aici, pe un site cu nume frumos, alaturi de alti autori cu nume frumoase, cu speranta ca aceste cuvinte vor fi molipsite si ca, prin nu stiu ce minune cereasca, sa fie chiar votate de prietenii care stiu de ce.
Eu, domnule Lucian, daca as fi fost admin al acestui site, nu acceptam decat creatii deja publicate, intrucat, un citat prin definitie inseamna un fragment dintr-o lucrare scrisa, cu indicarea exacta a sursei.
Ca daca e sa ne luam asa doar dupa criteriul modestiei, imi scot vreo 100 de citate din comentariile mele de aici si ajung in cartea recordurilor.
Ce ziceti domnule Lucian Velea, propunerea mea nu este interesanta? Doar materiale publicate pe hartie!
24
elena denisa [din public] a spus pe 3 august 2008:
aoleuu... ce sa s-au intaritat spiritele pe aici...
pai ce crezi tu Bula... a tavali marile spirite in noroi pentru uni a devenit un motiv de fala... macar de ar fi facut acest lucru (obiectiv) intrun mod intemeiai... cinstit... la subiect...
cerin afirma ca : -"Citatul e mediocru si ieftin." nu observ nici o motivatie serioasa in acesta fraza... care sa conteste citatul lu' Cioran... si sa poti ajunge la aceasta concluzie
-"Nu cred in el! Doar fiindca l-a scris Cioran nu inseamna ca e si ceva deosebit din punct de vedere calitativ." aici are dreptate... dar tot ia scapat din vedete motivatia onesta care sta la baza acestei repulsi...
-"Fiecare mai are si deraieri." cred ca aici... de fapt... se scuza pe sine
-"Nu pot vota si striga ca-mi place o idiotenie doar fiindca e scrisa de un tip cu publicitate."... domnule cerin... cioran nu mai traieste... nu isi poate face publicitate... genialitatea lu Cioran e mult prea mare ca sa aive vreodata nevoie de asa ceva... genial nu e ce crezi tu ci ceea ce se dovedeste... a te crede genial nu te va putea face niciodata genial... genialitatatea este o veste care razbate timpul... este cel mai sublim lucru care ar putea sa i se intimple uni artist...
25
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 3 august 2008:
Am deschis un subiect pe Forum, ca răspuns la sugestia lui Ionuț Caragea:
http://forum.citatepedia.ro/index.php/topic,23.0.html
26
gradinaru emanuel [din public] a spus pe 4 august 2008:
se pare ca acest site, in dezamagirea mea, a devenit chat.a trecut vremea cand era un site doar cu citate.dam dovada de foarte multa "genialitate".
27
gradinaru emanuel [din public] a spus pe 4 august 2008:
frica de ridicol te face ridicol.mai bine am renunta la frica...ridicoli oricum suntem (va reamintesc ca asta este doar o parere).acum va astept...sa ma judecati.
28
isolda [din public] a spus pe 19 noiembrie 2008:
ea se imparte intre fricosi! cei cu adevarat fricosi o vor devora! genii, furii, sau ce-oti fi! de ce atata competitie?ce mare pacat a omis marele dumnezeu si sinucigasu' de Fie'su!!! ingamfarea! ea rescrie cele 10porunci...le face 5 sau mai putin...
29
alexunder [din public] a spus pe 15 ianuarie 2009:
Cel putin stiti cine e Ionut Caragea cu care vorbiti? Respect.
30
B. George [din public] a spus pe 15 ianuarie 2009:
Stimate Alexunder. Știm cine e dl. Caragea cu care vorbim. E un tânăr talentat care vrea să se facă Dumnezeu. E unul din miile de români care scoate cărți pe banii lui, iar în baza acestor cărți se proclamă geniu. Respect.
31
Eden [din public] a spus pe 22 noiembrie 2011:
Taceti, domnilor...nu mai patati citatele geniilor. Nu mai transformati citatul intr-o oportunitate de a abera si a incerca sa iesiti voi in fata. Tacere si admiratie! Avem minunata sansa de a-i aplauda intelepciunea lui Emil Cioran, nu o irositi vorbind...
32
cti1976 [utilizator înregistrat] a spus pe 23 noiembrie 2011:
Geniul nu se poate manifesta fără încredere în propriile forțe. Asta a vrut să spună Cioran.
33
daniel stanciu [din public] a spus pe 23 noiembrie 2011:
Frica de ridicol (de uitatura piezisa, de ranjetul condescendent, de compasiunea ignorantului) inhiba pana si creativitatea unor insi geniali. Pentru a nu fi etichetati drept bizari, ticniti sau caraghiosi geniile fac pasul inapoi spre mediocritatea majoritara. E un gest pur adaptativ. A trai in permanenta cu ochiul "vigilent" si intransigent (cu ranjetul lui stramb indreapta extravagantele intelectuale ale unor lunatici care se erijeaza in genii) al mediocrului atintait asupra lor e o cazna pe care nici macar spiritele cele mai luminate si mai indraznete nu su dispuse sa o suporte.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook