Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nu, de abia acum te invit să ieși din ceață! Așadar, nu mă crede, nu-l crede, nu-i crede și mai ales NU TE CREDE! Tărâmul Acesta este un tărâm fără căi! Sau cum atât de profund spunea Iisus: "Necunoscute sunt căile Domnului!" Cum ar putea atunci mintea omenească să-l cunoască și să facă o "cale a pupilelor"?0 Sinele e continu, cum îți vei ține pupilele nemișcate în somn? Acolo respirația și bătăile inimii rămân suverane. Tot ceea ce natural faci tu, ții tu, vei pierde tu. Doar Sinele e veșnic. Ești de destul timp pe această pagină Satsang ca să fii ceva mai serios în introspecție decât să crezi o joacă de copil drept vreun adevăr absolut? Am întâlnit de-a lungul timpului: hoți, cerșetori, actori, ca să nu mai zic yoghini care își țineau pupile nemișcate timp îndelungat, nu mai zic de trăgătorii de elită, lunetiști sau simpli vânători, care nu își mișcă pupila perioade lungi de timp, oare să însemne aceasta că au vreo realizare lăuntrică? Ceea ce ești, ești dinaintea formei și vei fi implicit după ce această formă va pieri! Așadar la realitatea ta nenăscută și eternă te invit eu, veșnic liberă de formă și nu la cascadoriile oculare ale minții sau formei omenești! Sper să realizezi măcar în germene profunzimea!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook