Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

u ești vinovat pentru toamna din sufletul meu, pentru toată cromatica gândurilor firave, tăinuite cu grijă printre aparențe. Vinovat asumat pentru apusuri melancolice, ispite nestăpânite, orgolii hâde care ne frâng amintirile în jumătăți imperfecte. E rost de tine pretutindeni, în adâncuri de sine neștiut de nimeni, în subconștient și vădit printre evidențe de necontestat. Fug de noi închipuit și real cu tălpile goale de trecut și uneori cu prea multe idealuri purtate de vântul schimbării până la margini de răsărit tăcut. Ești prizonier acestei umbre de gând și câteodată te respir prelung, potolindu-mi neputințele, ca un hoinar dator pe vecie timpului nestatornic. Am nevoie să mă strângi în brațe cu putere, ocrotindu-mă de oameni străini, lacomi, fățarnici. În liniște, despărțindu-ne de frivolități lumești și apartenențe sociale doar așa îmbătați de melancolie să-ți ascult cuminte ritmul inimii. Ajută-mă să cresc, să-mi iert fricile, imperfectiunile, insuficiența. Dar nu brusc, abuziv și obligatoriu cum au crezut alții că ar fi imperios necesar. Tu înțelegi că sufletele nu seamănă și nu se vând la duzină pe vorbe goale. Vreau să plouă peste noi cu dimineți de septembrie blând. Să ne vorbim din priviri fără să știe nimeni. Să uităm orice e necesar. Și când suntem departe unul de altul să ne aduce aminte că doar de cei pe care i-am hrănit cu iubire suntem cu adevărat responsabili.


Adăugat de Andreea PalasescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook