Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cei ce sunt experți în arta războiului supun armata inamică fără luptă. Ei cuceresc orașele fără a le asedia și doboară un stat fără operațiuni prelungite.

în Arta războiului
Adăugat de AurasSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Arta razboiului" de Sun Tzu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 10.99 lei.

 

1
Simona [din public] a spus pe 30 aprilie 2009:
Este vorba despre o victorie politică. Pentru chinezi nu războiul este continuarea prin mijloace militare a politicii, ci invers, politica este o continuare a războiului, mai exact, modul cel mai eficient de ducere a războiului prin mijloace non-violente, deci politice. Potrivit concepției chineze, războiul este permanent, pentru că permanentă este și confruntarea (economică, politică etc.), iar bătălia armată trebuie evitată pentru că ea nu construiește, ci distruge. Acesta este primul fundament al strategiei militare chineze.
2
narcisu [din public] a spus pe 2 decembrie 2009:
eu cred ca se refera la altceva, acest pasaj. se refera la faptul ca cel mai bine e sa faci cumva sa castigi un razboi (o lupta) fara a-i provoca adversarului pierderi pe cara sa le suporti si tu, adica acel oras pe care il cuceresti, daca il cuceresti prin asediu, o sa suferi si tu datorita faptului ca noul tau oras are zidurile pe jumatate daramate.... cel mai bine e sa reusesti sa-l cuceresti intreg si sa-i faci si pe fostii lui aparatori sa fie de partea ta, astfel vei avea in posesie un oras intreg si cu o mai buna parare!
3
Cătălina Bobicioiu [din public] a spus pe 26 martie 2010:
Este un citat bun, dar nu l-am înțeles. Noi am fost cuceriți de conducerea noastră, fără să se fi purtat nici o bătălie, nici o campanie îndelungată. Dar de unde să fi știut Sun Tzu acum 2500 de ani că o vom păți astfel?

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook