Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Omul nu a învățat încă să guste frumusețea singurătății. El caută mereu să se angajeze într-o relație, să fie cu cineva - cu un prieten, cu un părinte, cu o soție sau un soț, cu un copil... cu cineva. El a creat societăți, cluburi. El a creat partide politice, ideologice. El a creat religii, biserici. Însă toate acestea sunt necesare pentru a-l face să-și uite singurătatea. Fiind în mijlocul acestor mulțimi, încerci să uiți ceva, ceva de care îți amintești uneori în întuneric: că te-ai născut singur, că vei muri singur, că, indiferent ce ai face, trăiești singur.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

 

1
andrei123 [din public] a spus pe 30 august 2009:
imi pare rau de locul unde se afla acest citat vreau sa spun ca nimeni nu se naste singur si prea putini mor singuri iar de frumusetea trairi in compania celor pe care ii iubeste... eu nu zic ca nu ii frumos sa meditezi la viata, moarte, bine, rau, etc. Dar va asigur ca nu are acelas efect meditatia ne impartasita cu cea impartasita si osho stie asta dar ii mult prea ignorant sa o recunoasca dar o practica din plin asa ca bla bla pa
2
Radu C [din public] a spus pe 15 septembrie 2009:
Antrei, dupa cat de usor "etichetezi", vrei sa convingi, cu tot dindinsul, ca detii "monopolul" celei mai mari ignorante.Tu, de fapt, nu sti ce inseamna a fi IGNORANT. Inainte de a formula un comentariu, primul si cel mai important lucru, este sa nu te "napustesti".Renunta la clisee si nu te simti "lezat" intr=un mod personal, de alte idei, deacat ale talePleaca de la ideea ca nimeni nu detine monopolul adevarului.Adevarul este mai presus de credintele si dorintele noastre.Poate ca Osho vorbeste, da-i aceasta circumstanta, de o singuratate meditativa, care, poate, te pune intr-o unitate, intr-o comuniune,"nevazuta"cu ochiul liber, cu un TOT, cu un INTREG, la care el, poate, a ajuns.Este foarte greu sa-l "comentezi"pe Osho, scos din context.Nu te "speria"cand auzi de "biserica"pusa in alt context, decat cel pe care il consideri"tabu".Tine-ti biserica in suflet si da-i fiecaruia "sansa"de a fi EL INSUSI.
3
bogdan3k [din public] a spus pe 30 septembrie 2009:
andrei123 "Omul nu a învățat încă să guste frumusețea singurătății." Daca iti accepti singuratatea atunci nu v-a mai fi o problema, ea nu a fost de la inceput o problema, dar daca o creezi atunci aceasta se va accentua si la un moment dat iti vei da seama ca ti-ai facut-o cu mana ta... vei fi singur si vei stii asta in sinea ta, si atunci vei suferi. Problema ti-o creezi singur zicand "nu suntem singuri" iar atunci... atunci te vei zbate sa nu ramai singur, pentru ca problema va fi deja creeata. Chiar de tine. Incearca sa privesti din perspectiva asta. Asta nu inseamna sa traim in singuratate, departe de restul lumii. Citatul nu spune asta, nu spune sa traim singuri.
4
Claudia Her. [din public] a spus pe 2 septembrie 2010:
De acord cu Radu c, dacă se accepta si părerea unei femei...
5
"Oana" [din public] a spus pe 29 martie 2013:
Singurătatea la care se referă Osho este cea în care te găsești mereu, din totdeauna, dar nu vrei să o recunoști. Agățându-te mereu de ceva nu vei observa că ești singur/ă. Dacă stai în prezent (lași trecutul acolo unde este și încetezi să mai visezi la viitor...) ai să vezi că ești singur/ă chiar dacă ai persoane în jurul tău (abordându-le sau abordându-te în vreun fel) și aparent rezolvați ceva împreună. Îl înțeleg perfect pe Osho. Deține adevărul cel mai înalt la toate cele pe care le-am putut întâlni în exteriorul meu până acum. Citesc cu plăcere discursurile pe care le-a lăsat în urma sa... prin el mereu găsesc confirmare la toate prin câte trec. Multumesc Osho oriunde ai fi!
6
Lucian Feraru [din public] a spus pe 15 decembrie 2013:
Ne vrand sa fie prea direct: a spus - "nu a învățat încă să guste frumusețea" in loc sa spuna ca omul e incapabil de singuratate, incapabil sa inteleaga singuratatea sau religia - lucrul pe care l-a creat fara succes pentru a scapa de un lucru pe care nu il intelege... bla bla bla acum ca ati citit randurile astea, ia mai cititi o data randurile lui OSHO si observati; nu cumva asta a vrut sa spuna insa nu a spus-o asa direct ca sa nu se atace cititorii prea repede.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook