Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

globalizare
Globalizarea nu este un fenomen economic și/sau politic; este cea mai dramatică mutație pe care specia umană a cunoscut-o în istorie.

definiție de în Națiunea virtuală. Eseu despre globalizare.
Adăugat de Mircea Bolocan.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cartea oglinzilor" de Eugen Ovidiu Chirovici este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -39.99- 17.99 lei.

 

1
Offside [din public] a spus pe 5 iunie 2008:
Pidosnicia este universala ea atinge deopotriva toate rangurile pana la 33 si mai sus.
2
Adela Ionescu [din public] a spus pe 20 august 2008:
Offside, este la fel de valabil pentru prostie si nemernicie...Cartea "Natiunea virtuala" este formidabila si este studiata in SUA. Bleah, popor...
3
sorin [din public] a spus pe 20 august 2008:
Daca admitem ca globalizarea este un lucru rau, inghetarea in sistemul actual inseamna ca este buna Efectele: dezvoltare la nivel de stat national(aceasta tara se ridica prin eforturi proprii...)circulatie restinsa a fortei de munca, circulatie restrinsa a capitalului, cresterea dobinzilor, exacerbarea nationalismului In conditiile unei reduceri drastice a materiilor prime, combustibililor prin secarea rezervelor coroborata cu cresterile de preturi efectul pentru o tara mica si renumita pentru lenea sa ar fi fost catastrofal
4
Viorel Muha [din public] a spus pe 20 august 2008:
Globalizare

Acest început de globalizare cu efecte pozitive și negative este un prim pas spre unificare globală. Cu poticneli, disensiuni, interese economice divergente, interese financiare, acaparare de piețe, prăbușiri de burse, ruinarea unor economii fragile, folosirea resurselor de energie și materii prime ca mijloc de șantaj politic și economic, această globalizare este necesară, întrucât va aduna într-un final diferite rase, națiuni, popoare sub o singură "umbrelă", pentru a putea face față noilor și gravelor probleme cu care ne confruntăm.

O parte de "bătălie" se duce pentru cel care va ține umbrela.

Numai gândul că un meteorit ar putea lovi planeta și că numai cu efortul financiar și ștințific al întregii lumi, justifică printre multe altele fenomenul globalizări.

Aceasta vrem sau nu vrem, este un produs al acestui stadiu de dezvoltare a societății umane. Unitatea duce întodeauna la progres, pace și dezvoltare, bineânțeles cu frământările și efectele negative inerente oricărui început.
5
silviu [din public] a spus pe 29 august 2008:
sincer, cand omul a spus ce a spus, cred ca s-a referit la lucruri a caror explicare publica ar fi fost exact degeaba. nivelul la care lucrurile acestea se discuta in general e unul inferior.
6
marian grigorescu [din public] a spus pe 30 octombrie 2008:
Este cea mai buna catre despre globalizare pe care am citit-o (in 2002...). Cine o citeste - nu doar un citat din ea - isi da seama ce a vrut autorul sa spuna.
7
P.Avel Dumitru [din public] a spus pe 2 iunie 2009:
Semantica: Nu ma prea pricep da sunt sigur ca maestrul nu a vrut sa spuna evolutie ci a spus cu intentie "MUTATIE". Din cate stiu un mutant este rezultatul unei interventii externe asupra unui organism care deturneaza dezvoltarea naturala a acestuia. Da de ce sa fiu carcotas? Mai bine ma uit in DEX. Totusi, o privire succinta ( si absolut profana) asupra istoriei omenirii ma trimite cu gandul mai degraba la praguri decat la dezvoltari liniare, naturale. Adevarate MUTATII.
In ceea ce ma priveste, dar pana una alta si pana globalizarea se va coace, o sa consider REVOLUTIA INDUSTRIALA ca fiind cea mai mare mutatie. E MUTATIA preferata de mine.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook