Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Sunt și voi fi toată viața mea pentru Unirea Principatelor Române. Voturile din 5 și 24 ianuarie 1859, prin care am înălțat pe Alexandru Ioan I pe tronul Principatelor, nefiind decât sublima expresie a eternei dorințe a românilor, voi susține cu orice preț tronul la a căruia fundare am participat eu... Sunt pentru întemeierea guvernului constituțional reprezentativ în toată puterea și întinderea cuvântului... Sunt pentru libertatea conștiinței, a presei, a întrunirei, a petiției... Sunt pentru așăzarea dărilor pe un sistem de dreptate pentru toți cetățenii... Sunt pentru organizarea marilor lucrări publice: drumuri de fier, canale, porturi... Sunt pentru cea mai mare răspândire a învățăturii publice, astfel încât fiecare oraș să-și aibă gimnaziul său și fiecare sat să-și aibă școala sa primară, încât fiecare român să știe să scrie și să citească... Sunt pentru emanciparea țăranilor prin desăvârșita lor împroprietărire. Sunt pentru cea mai strictă și temeinică responsabilitate a miniștrilor și funcționarilor Statului. Iată principiile pe care le-am profesat de-a pururea și pe care și în viitor le voi apăra în orice ocazie și în orice poziție mă voi afla".

în Almanah "Viața Românească", "Mărturii autobiografice" /"Profesiunea de credință"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

Nu sunt comentarii până acum. Ne-am bucura să vedem o primă impresie despre textul de mai sus.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook