Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Da, sunt recunoscător că exist și disperat că va veni o vară în care nu voi mai putea să urmăresc cum înnegrește lumina chiparoșii la amiază, nu e firesc la vârsta mea? Mă doare tot ce iubesc acum, pentru că presimt în orice frumusețe sfârșitul, dar poate că așa arată adevărata iubire. Bucură-te de acest dar vremelnic, strigă o voce în mine. Căci nu există decât daruri vremelnice.

în interviu în revista "Tango" (2007)
Adăugat de LauraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Vremea intrebarilor" de Octavian Paler este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

 

1
indru_36 [utilizator înregistrat] a spus pe 1 iunie 2009:
Daca am sti sa ne bucuram de ceea ce avem, de toate aceste minunate daruri vremelnice si nu ne-am mai intrista si tangui mereu de ceea ce ne lipseste, am deveni mai buni, mai drepti, mai intelepti.CARPE DIEM!...
2
Cxecaterina [din public] a spus pe 24 decembrie 2010:
E din "Apararea lui Galilei," nu prea inteleg ce are a face revusta Tango cu asta...
3
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 24 decembrie 2010:
Poate confirma cineva?
4
mormanita [din public] a spus pe 21 septembrie 2011:
Cata frumusete, cata durere, cat adevar.......
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 21 septembrie 2011:
Chiparosii care isi inegresc scoarta in soarele e la zenit ofera fara doar si poate un spectacol vizual de neuitat. Ce pacat ca sunt atat de rari in peisajul autohton! Te apuca disperarea ca nu-i poti vedea in fiecare zi insorita. Darurile iubirii sunt vremelnice. Fireste, nu ifiindca depind de starea vremii (duduia e meteodependenta) ci in sensul ca sunt efemere. Sunt chiar mai efemere decat cel care tanjeste dupa ele. Intr-o viata poti degusta veninul mai multor "deziluzii" amoroase. Pleaca, una vine alta ca in "viata pe un peron". Dar poate ca atasamentul de o singura persoana e imposibil tocmai din cauza constiintei ca esti angajat in aceasta viata intr-o cursa contra cronometru. Sunt atatea de experimentat si atat de putin timp la dispozitie incat incat incremenirea intr-o relatie devine insuportabila. Iubirea e dureroasa nu doar fiindca ii adulmeci sfarsitul, ci fiindca stii ca n-o poti trai la capat. Ca in tine o voce (serpeasca, sasaitoare) nu striga, ci iti sopteste: NU fii naiv, mai sunt atatea de gustat. Bunioara, nitica coaja de chiparos. Import Liban.
6
daniel stanciu [din public] a spus pe 21 septembrie 2011:
Sau aia sunt cedrii? Mestecenii ei de botanica! Ma duc sa privesc cerul (copacul) cum se profileaza pe cerul instelat. Paler are dreptate. Uneori esti atat de recunoscator incat te apuca disperarea.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook