Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Când am făcut Springtime, românii știau foarte mult despre kebabul turcesc. Ca să fac diferența între artele culinare arabe și turcești, am hotărât să schimb cuvântul "kebab" cu "șaorma", cuvânt arăbesc care nu exista în limba română. Și mă bucur că am putut să adaug un cuvânt în limba română. La început românii nu îl puteau citi, iar acum a ajuns un cuvânt superfolosit. Acum văd că și turcii din România au început să-l folosească.

în Business Magazin (2012)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Mohammad Murad. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Michelle Rosenberg [din public] a spus pe 27 noiembrie 2014:
Mohammad Murad a venit în România în 1982 din Liban ca să studieze medicina și a deschis primul restaurant Springtime, care a devenit între timp o afacere de succes (peste 30 de restaurante), cu mare priză la cetățenii Capitalei. A ajuns după 30 de ani să fie unul dintre cei mai mari hotelieri din țară, să construiască și să vândă peste 2000 de apartamente, să dezvolte un lanț de fast-food-uri și să dețină o fabrică de pateuri.
2
Michelle Rosenberg [din public] a spus pe 27 noiembrie 2014:
"Shaorma își are originile în taberele de războinici din zona Persiei, adică a Iranului de astăzi. Cea mai la îndemână modalitate de a găti pentru aceștia era frigerea cărnii pe sabie și, pentru că acest proces lua destul de mult timp, s-a găsit o soluție în a îngrămădi carnea pe sabie și a o consuma progresiv de la exterior către interior. Firimiturile de carne erau așezate apoi pe o lipie."

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook