Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Egocentrism? Dacă centrul lumii infinite este oriunde, de ce să nu-l caut în mine?

aforism de din Noroi aurifer
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Este disponibilă și traducerea în italiană.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
daniel stanciu [din public] a spus pe 18 ianuarie 2011:
Centrul lumii infinite e oriunde. Insa egocentricul accepta izocentristul spatial, nu si pe cel personal. El nu este oricine, el e Centrul. O data stabilit "buricul" lumii, relativismul fizic este suspendat si lumea devine "absolut" ordonata (prin raportare la centru).
2
antipa [din public] a spus pe 18 ianuarie 2011:
Eu cred că autorul argumentează, ironic desigur,(folosind ca material didactic propria sa piele) dreptul fiecăruia de a accede la mult râvnitul titlu de "buric" al Universului.
Pe undeva, are dreptate. Fiecare om are propriul său Univers, centrat pe propria sa personalitate.
3
daniel stanciu [din public] a spus pe 18 ianuarie 2011:
Sintagma "pe undeva" are dreptate va face extrem de agreabil. Daca ati adauga si ca undeva-ul e in partile esentiale riscati sa deveniti irezistibil. Intocmai ca un personaj "etern" al lui nenea Iancu.
4
Mihail Mataringa [utilizator înregistrat] a spus pe 12 februarie 2012:
Nimeni nu a demonstrat cum că Universul ar fi infinit.Si-apoi, de ce vor toți să fie"pi șentru?"Uneori e mai bine mai pe la margine.
5
Paul Preda Păvălache [din public] a spus pe 13 februarie 2012:
Dragă Mihail, este foarte interesant de știut că, Universul acesta are un centru unde telescoapele au descoperit multe galaxii tinere și mai înghesuite, ca să mă exprim așa, iar spre periferie, galaxiile devin din ce în ce mai depărtate unele de altele, pierzându-se în spațiul infinit, intunecos și rece, la miliarde de ani lumină de Tera, de unde... noi, nimicul, nu mai putem vedea nimic... fără lumina care să poată ajunge până la noi în miliarde de ani viteză. Și apropo de viteză, tot așa s-au făcut măsurători exacte ale mișcărilor corpurilor cerești, și galaxiile, culmea, se deplasează cu o viteză constant accelerată, ca și cum ar cade într-un gol, sau ar fi atrase de ceva necunoscut, iar pe ce se apropie de acel ceva, atracția, viteza lor de deplasare, este, din ce în ce mai mare. Întrebare: "Într-un spațiu infinit, mai contează cu ce viteză se deplasează o galaxie rătăcită și rămasă singură(viteza se calculează în funcție de alte obiecte în staționare sau ușoară deplasare), sau viteza acestora este egală cu zero, adică stă pe loc?" V-am pus această întrebare, deloc întâmplătoare, deoarece, nu este precum gândim noi zicând că, pământul este rupt din soare, când soarele a... strănutat, și planetele în jurul lui s-au format, ci... este rachetă cosmică, are un reactor în miezul pământului, are și o altă lume acolo... precum a bănuit omul și a și făcut filme precum "Călătorie spre centrul pământului", și ca atare, își poate lua zborul cu oameni cu tot, prin spațiul infinit, într-o viață infinită împreună cu Dumnezeu, Creatorul și Geniul de necontestat pe care noi, oamenii, încă nu-L cunoaștem suficient de mult când zice... "Eu Sunt, Cel ce sunt". Noi, cine suntem?
6
Mihail Mataringa [utilizator înregistrat] a spus pe 13 februarie 2012:
Discuția referitor la teoriile cosmogonice și la dimensiunile Universului poate dura...la infinit.
Noi, pământenii nu ne aflăm în centrul casei noastre-calea Lactee-ci mai la periferie.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook