Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Numărul sfinților a crescut proporțional cu cererea de moaște.

aforism de din Noroi aurifer
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Este disponibilă și traducerea în italiană.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
Anton [din public] a spus pe 8 februarie 2009:
În bisericile din lumea întreagă există șapte mâini și peste șaizeci de degete ale Sfântului Ioan Botezătorul, toate cu certificat de origine.
2
Laura Soare [din public] a spus pe 8 februarie 2009:
Acum doua mii de ani, multi refuzau sa creada in Invierea lui Hristos sub pretextul ca ar fi vrut s-o vada ei, cu ochii lor. Nu voiau sa accepte minunea prin credinta. Nu intelegeau ca Domnul Hristos nu li Se arata, pentru ca vrea ca ei sa creada in El de buna voie. Daca L-ar fi vazut, n-ar mai fi crezut de buna voie. Nu ar mai fi putut tagadui ceea ce ar fi vazut. Dar Dumnezeu nu ne vrea asa. El vrea sa Il acceptam din tot sufletul si nu constransi printr-un miracol, ci din iubire si in deplina libertate. Totusi, Dumnezeu ni S-a descoperit in multe moduri. Sfintele moaste sunt o dovada a prezentei lui Dumnezeu in cei care-L iubesc. Se repeta situatia despre care am vorbit. Nu vrem sa acceptam minunea, pentru ca ar contrazice logica, stiinta, sau mai stiu eu ce... Da, minunile neaga orice logica, altfel nu ar fi minuni. Dumnezeu a creat legile universului, dar, pentru noi, le mai si modifica uneori. Ironia adresata celor care stau ore intregi pentru a vedea ramasitele pamantesti ale unui om care a trait o viata sfanta, placuta lui Dumnezeu este total nejustificata. Existenta moastelor este un exemplu de minune discreta a lui DUmnezeu.
Numarul sfintilor a crescut si va mai creste cat va exista lumea, pentru ca in orice timp exista oameni buni si rai, oameni bineplacuti lui Dumneze, dar si necredinciosi. Exista si multi sfinti pe care ii stie doar Dumnezeu, dar m-am indepartat mult de subiectul citatului. Am vrut sa spun ca moastele reprezinta o minune(desi deloc senzationala), pe care Dumnezeu o savarseste in Sfintii Sai. Numarul Sfintilor, repet, va creste si acest lucru nu trebuie sa ne mire. Trebuie sa ne bucuram pentru fiecare dintre semenii nostri care printr-un mod de viata deosebit a reusit sa dobandeasca sfintenia.
Dumnezeu nu face minuni senzationale, asa cum ar vrea unii dintre noi, decat in fata celor care au crezut. Intai sa credem si apoi vom vedea, nu invers.
3
Anton [din public] a spus pe 8 februarie 2009:
Doamna Soare are explicații documentate și pertinente. Aș vrea să știu de ce există atâtea mâini, despre care se spune că sunt moaște ale aceluiași sfânt. Un sfânt normal, oricât ar fi el de sfânt, ar trebui să dețină maxim două mâini!
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 17 ianuarie 2011:
Sunt de acord cu observatia (cu iz voltairian)lui Anton potrivit careia sfintii au o anatomie multipla. In limbaj matematic, putem formula teorema: nr. sfintilor creste in progresie aritmetica, iar nr. moastele in progresie geometrica. Acest fenomen nu poate fi explicat cu instrumentele imperfecte ale logicii clasice. Numai credinta ne poate ajuta sa intelegem semnificatia lui adanca.
5
Victor Rareș [din public] a spus pe 4 februarie 2011:
Adîncă???

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook