Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Cel care are putere, care are mintea și sufletul tare, acela domnește peste ceilalți! Cine cutează mult, acela are dreptate în ochii lor. Cine îi înfruntă și îi disprețuiește, acela ajunge la ei legiuitor și cu cât cuteașă mai mult, cu atât e mai respectat. Așa a fost totdeauna și așa va fi mereu.

în Crimă și pedeapsă
Adăugat de Andrei MorarSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.

 

1
Alexandra-Alina Marian [din public] a spus pe 7 martie 2011:
Desi putini tineri apreciaza acest lucru, Dostoievski este unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a cunoscut omenirea.. Cartile sale sunt o adevarata lectie de viata... si o adevarata dependenta. Nu ai cum sa nu apreciezi modul in care acest om apreciaza pozitia sa in raport cu ceilalti. E inutil a-i contesta meritul..
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 7 martie 2011:
Nu are rost sa deplangeti lipsa de "priza" a lui Dostoievski la tanara generatie. Valoarea unui scriitor nu se masoara in nr. de sms-uri favorabile... Beletrisitica "esemistica" (sau "mesengeristica") este singura specie literara agreata de tinerii (ma refer la masa lor, nu la creierele lor individuale) de azi. Daca Dostoievki nu se face la scoala si nu le da profa tema despre el, inseamna ca tipul nu exista, sau e lipsit de valoare literara. Faptul ca Dostoievki nu se studiaza la scoala e un lucru foarte bun si chibzuit curricular. Lecturile fortate (obligatorii) sunt cele care dauneaza sanatatii mentale ale unui tanar care "stie ce vrea de la viata" si face selectiile cognitive in functie de interese practice. Dostoievki nu are cum sa fie un model pentru tanara (si mai sacrificata ca niciodata) generatie. El n-a stiut sa faca avere din scrisul sau, ca doamna care a scris Harry Potter ("romanul mileniului", in cazul in care prin mileniu intelegem o miime de secunda). Dostoievki e un contraexemplu financiar pt. cei tineri (cei multi si cu drept de vot!). Unde mai pui ca era rus, deci nu putea fi decat antipatic.
3
ionel riti [utilizator înregistrat] a spus pe 7 martie 2011:
este trist să constați, în ani, scăderea drastică a cotei de popularitate și interes la tânera generație vis-a-vis de opera acestui genial monstru sacru al literaturii universale, ostracizat de-a dreptul, în perioada de tristă amintire, pe cosiderentul că opera sa, (înfierată pe toate planurile ideologiei roșii ca una decadentă, amorală și periculoasa), exercita o influență negativă, nefastă chiar, asupra... tinerei generații a iepocii respective!!!
O, tempora...

Unele dintre comentariile pe care le-ați adăugat în ultima lună au fost eliminate, nerespectând Regulamentul. Pentru a evita o suspendare a dreptului de a scrie comentarii, este recomandat să respectați regulile și să nu vă angrenați în certuri sau alte discuții care derapează.


Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook