Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Suntem pe o planetă care se învârte, fără să fi întârziat vreodată măcar 2 secunde... Dimineața, avem cafea. Seara, avem bere. Doar nu suntem proști. Și unii încă cred că Dumnezeu nu există.

aforism de (martie 2014)
Adăugat de Iustinian CruceanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
Agamiță [din public] a spus pe 25 martie 2014:
Dumnezeu există, fără discuție. De aceea avem bere seara și cafea dimineața.
El învârte planete, cu precizie de ceasornicar. Numai cei proști, așa ca mine (puțini la număr) cred că lucrurile stau altfel.
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 25 martie 2014:
Dumnezeu exista. Carcotasii n-au decat sa pretinda contrariul. E dreptul lor sa parieze ca nu exista (pot pretinde ca nici macar ei nu exista cu adevarat). Cata vreme isi joaca propria mantuire, n-au decat. Ei au chiar dreptul moral sa bea cafea dimineata si bere seara (cand e meci), ba chiar vin rosu cand e programata o "partida". Einu simt in aceasta regularitate cotidiana, pe "regulatorul" divin. Vine, insa un timp cand cafeaua e pre amara, berea prea salcie, iar vinul nu mai ridica decat tensiunea. Atunci incep sa simta ca ceva e in neregula cu viata lor si cu universul(care e un fel de anexa imensa si in mare parte inutila a existentei lor). Si-l invoca pe Regulator. Reglajele divine se simt doar in momentele in care nu mai functioneaza in cazul nostru. Insa e prea tarziu. Nu am apreciat regula, cu regula vom fi pedepsiti (adica .... regulati). Iadul nu e altceva decat regula divina indreptata asupra celor care i-au contestat valabilitatea.
3
Agamiță [din public] a spus pe 25 martie 2014:
Danielitto! La cât ești de citit, cu siguranță ai dubii serioase vizavi de existența Dumnezeului Evreiesc, împrumutat de aproape jumătate de glob terestru, grație unei excelente instrucțiuni de utilizare: Biblia.
Dar n-ai curajul să te îndoiești public. Ar fi păcat să rămâi fără mântuire, de dragul unor presupuneri eretice, oricât ar fi ele de tentante.
Mă întreb dacă Dumnezeu are motive temeinice să mântuiască și ipocriții, nu doar habotnicii.
4
daniel stanciu [din public] a spus pe 25 martie 2014:
Gagamita, eu nu sunt naiv ca d-l Eminescu sa declar public ca nu cred in Iehova sau in Budha sau in vecina domiciliata pe langa niste plopi celibatari. Traiesc intr-o tara rudimentara in care declaratiile astea pot starni pasiuni periculoase. Pe mosia lui Traian Pazvanoglu cine declara ca nu crede in Hristos este ateu, iar daca e ateu este o scarna ambulanta (o scarna vie). Dovezile filosofice ale existentei lui Dumnezeu nu ma conving, cele ale teologilor si mai putin, iar ale oamenilor de stiinta mi se par celemai neispirate (nici macar haz nu au). Tocmai acest vid probatoriu ma ispiteste. Nimeni n-a putut dovedi existenta lui Dumnezeu, prin urmare Dumnezeu exista. Si stii de ce? Fiindca nu dau doi bani pe capacitatea cogitativa a mamiferului biopsihosociocultural.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook