Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ne-a dat Dumnezeu doi ochi. Dacă unul nu mai vede, măcar putem vedea cu celălalt... Și mâini ne-a dat, tot două. Dacă nu ne mai putem ajuta de una, măcar ne putem ajuta de cealaltă... Mă întreb: de ce nu ne-o fi dat și două suflete? Pentru momentele acelea în care sufletul nu mai poate și ar avea nevoie să fie ajutat de celălalt...

citat din (13 ianuarie 2014)
Adăugat de Alex DSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fluturi" de Irina Binder este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 26.99 lei.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Irina Binder. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
July [din public] a spus pe 14 ianuarie 2014:
Buna, Irina!
Cred ca Dumnezeu ne-a dat un singur suflet si o singura inima, pentru ca doreste sa venim la El, sa-I impartasim Lui ceea ce simtim, orice ne bucura, orice ne intristeaza! El doreste ca noi sa-L implicam in viata noastra pt ca El ne-a dat viata. Este un dar scump!
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 24 ianuarie 2014:
Doamna, din ratiuni stilistice n-ati continuat inventarul organelor anatomice. Dumnezeu (sau natura) ne-a daruit doar un creier, un nas,, o inima, un ficat (din politete n-am sa nu cobor mai jos de buric). Ar fi trebuit sa va intrebati de pilda de ce ne-a inzestrat numai cu un nas si nu doua? Cu unul sa mirosim, si cu altul sa strambam din el ca s-o facem de simandicosii (cand nu ne convine izul unei idei, al unui sentiment sau al unei fapte).
De ce sa ne ofere Dumnezeu doua suflete, cand nu ne descurcam nici cu unul? Sunt milioane de indivizi care nu pun pret pe sufletul lor sau al altora. Ii intereseaza exclusiv carcasa somatica. Sufletul, cred ei, e dipensabil, daca nu chiar nociv. Te poti lipsi de el cand mergi la slujba. E obligatoriu sa faci abstractie de el cand e vorba de afaceri. Relatiile interumane devin tot mai impersonale. Sufletul nostru implicat in astfel de relatiii se inaspreste, se pietrifica. Ce e sufletul omului de azi, care se instraineaza tot mai mult de Dumnezeu si de semeni? O piatra tombala. Oamenii actuali nu mai au suflet, ci psihic. Ei nu iubesc, se ataseaza (de aia ajung sa pretinda ca iubesc nu stiu ce potaie de rasa, inghetata cu fistic si muzica lui „50 de copeici”)nu sufera, ci au nevroze. Doamna, vremea oamenilor cu suflet a trecut. Prezentul apartine entitatilor bio-psiho-sociale.
3
insomniac [din public] a spus pe 19 mai 2014:
Cine spune că sufletul nu mai poate? Doar o minte slabă! Mi se pare absurd să dăm vina pe suflet, când nici măcar nu știm ce reprezintă. Voința, motivația, sunt funcții psihice, iar sufletul, dacă îl asociezi cu Dumnezeu, înseamnă cu totul și cu totul altceva. Întrebările astea existențiale, care folosesc cuvinte mari fraze ridicole, le folosesc copiii noștri din clasele primare.
4
Barbu Georgeta [din public] a spus pe 6 martie 2016:
Buna Irina, pe celalalt suflet trebuie sa il cauti sau sa te caute...uneori celalalt suflet are nevoie de ajutorul tau. ../sau fiecare suflet are un ingeras, el te ajuta neconditionat

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook