Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Scriitorul ne pune la dispoziție partitura, iar cititorul este solistul care execută bucata muzicală.

citat din , traducere de Dan Costinaș
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în spaniolă.

 

1
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 2 martie 2014:
Perfect. Dar o bună parte din guguștiucii noștri literari nu cunosc notele muzicale, deci fac niște partituri ridicole.
Și pe urmă vine un absolvent de Conservator, care constată că partitura e prost scrisă. Și să vezi atunci supărare, înjurături și blesteme.
Marele argument al guguștiucilor "creatori". "Soliștii" care le execută partiturile, urechiști din naștere, sunt mai aproape de baronul manelist Nicolae Guță decât de baritonul Nicolae Herlea.
2
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 2 martie 2014:
”baritonul Nicolae Herlea”?!
Domnule, invocați un diamant al muzicii românești -Ncolae Herlea- într-un comentariu peiorativo-comic! E foarte trist că faceți aceasta, după ce, chiar acum două ore, marele Nicolae Herlea a fost înmormântat la cimitirul Bellu!

Trubadurul nostru ne-a părăsit pentru totdeuna! Supremația ni l-a dat o vreme ca să ne bucure sufletul iar acum ni l-a luat, pentru a-i încredința partitura veșniciei divine!
Dumnezeu să-l odihnească!
3
Dorin Găgăuță [din public] a spus pe 2 martie 2014:
Baritonul Nicolae Herlea a fost pentru mine un idol. Nu m-am adrestat peiorativ față de El, ci față de Guță.
Nu știam de moartea Sa. Dumnezeu să-L odihnească în pace!
4
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 3 martie 2014:
Domnule, v-am înțeles, că doar nu sunt în întregime turcoaică!
M-am referit la moment, care ar fi fost, obligatoriu, de reculegere!
Spuneți că l-ați iubit dar, nu i-ați fost alături, în ultimele sale zile? Păi, vedeți, de aceea susțin eu că, libertate înseamnă să existăm acolo unde vrem să existăm! Oare de ce existăm pe Pământ, dacă lipsim de la momentele importante?
Nicolae Herlea a murit departe de pământul său, de noi, pentru care a trăit! Ar fi meritat să ne gândim la nedreapta suferință din ultimele sale clipe!
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 5 martie 2014:
Doamna si eu il ador pe Saramago si n-am fost la incinerarea lui. Mea culpa. N-am reusit sa zbor pana in Portugalia. Covorulpersan cu care ma deplasez prin lue era in service. Mai mult chiar, idolatria mea e si mai ingrata. Am ratat si ziua in care a murit Jose. De cand s-a desfiintat TVR Culturalul mai simt mai altfel si mai incult.
6
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 6 martie 2014:
Ilustre Daniel di Stancio! Tot pe ”tron” ați scris acest comentariu? Păi, de-aia ...! Eu am spus, cât se poate de rămânește: ar fi meritat să ne gândim! N-am pomenit nimic despre zboruri ingenioso, covoare persane (nu covorpersan, sunteți sudor, cumva?)! Atenție: când vă mai deplasați prin ”lue”, ca să executați vreo bucată muzicală, nu mai ratați partitura bunelor maniere!
Pe Jose Carreras, de ce-l omorârăți? Cu ce v-a supărat?

Eu credeam că, la cât sunteți de gentil, deja ați fost dat pe la icoane, astăzi! Dar nu disperați, putem rezolva problema!
7
daniel stanciu [din public] a spus pe 6 martie 2014:
Scumpa doamna, ati reprosat unui domn ca nu "a fost alaturi" de altul (pe care-l idolatriza) in ultimele lui zile. Probabil ca v-ati referit la vibratia sufleteasca nu la proximitatea spatiala atunci cand a-ti folosit sintagma "a fi alaturi". Sa fii alaturi de un ins care e la kilometri distanta e laudabil, sublim chiar, dar complet ineficient mai ales in cazul in care nu poti vorbi cu el la telefon pentru simplul motiv ca nu te cunoaste. "D-le Herlea, ma numesc Gagauta, sunt un admirator devotat al dvs., va inteleg drama si va sunt alaturi." Eu cred ca o asemenea informatie (telefonica) l-ar intrista pe maestru. Alaturarea cu un Gagauta nu e decat rareori reconfortanta.
In al doilea rand Jose e Saramago, nu Carreras. E un scriitor portughez exponential. L-am pomenit la inceputul comentariului cu numele, apoi cu prenumele ca sa nu ma repet. Observ ca desfiintarea TVR Culturalului v-a coborat si dvs. plaja de expunere culturala.
8
Iulia Mirancea [din public] a spus pe 7 martie 2014:
Scumpe domn! ” ... pentru simplul motiv că nu te cunoaște”. Serios? Extraordinar! Dumneavoastră știți câți oameni (necunoscuți) mă sună pe mine, doar ca să-mi audă vocea? Cică ar fi auzit ei că, nu știu ce voce am și că, le-ar face și lor bine, să mă asculte vorbind! Ce ziceți de asta, domnule ... necunoscut?

Aveți dreptate: desființarea TVR Culturalului mi-a tăiat și mie craca pe care țopăiam de colo-colo! Dar eu am un post miraculos, de care nu m-aș despărți nici moartă, care mă umple de energie! Ia să vedem, ghiciți?
9
Zori de zi [din public] a spus pe 8 martie 2014:
Răspuns: Postul Paștelui!
10
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 8 martie 2014:
Sau, postul Radio Europa Liberă care promovează stelele destinului.
11
Alex Dospian [utilizator înregistrat] a spus pe 13 martie 2014:
Sau noul post Crimeea Libera care va promova stelele Rusiei.
12
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 13 martie 2014:
Asta-i fain Alex, ca un lapte răcoritor în care plutește ghiața.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook