Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Violența nu naște violență, dacă iei pozitivul din ea.

aforism de (14 februarie 2013)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 20 februarie 2013:
Tare aș fi curios să aflu un exemplu. Mi-a stat mintea-n loc când am citit grozăvia asta.
2
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 20 februarie 2013:
Adică violența ar rămâne în "moarte cerebrală"dacă extirpăm binele din ea? Așa ceva, nu s-a mai văzut. De fapt, din citatul dvs.nu se înțelege nimic. Reformulați-l.
3
Mihail Mataringa [utilizator înregistrat] a spus pe 20 februarie 2013:
Revin cu propunerea de a fi eliminate acele aforisme, precum și toate textele care vor fi considerate..."ușurele".Dar fără aplicarea vreunei duble măsuri.Timpul și cititorii avizați vor decide ce rămâne și ce se va duce pe apa sâmbetei.
4
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 20 februarie 2013:
Domnule Mataringa, nu insistați cu această idee, dacă s-ar pune în aplicare textele de valoare ar fi eliminate iar cele slabe ar rămâne neatinse. Așa s-a întâmplat de multe ori cu textele mele, de aceea vă atrag atenția în sensul bun. Cu stimă.
5
daniel stanciu [din public] a spus pe 20 februarie 2013:
Lucian, dar e o sarada usor de dezlegat. Gandeste-te la un ritual sado-masochist. Violenta naste placere. Apoi, daca nu esti convins, ia in calcul pedagogia negativa, practicata cu "batul". Fireste, materialul didactic de forma alungita nu iti ofera o cunostinta de ordin teoretic, ci de ordin practic. Nu asculti, sau nu inveti - jart! Batul disciplinineaza, cuminteste hormonul care tulbura neuronul.
Sunt unii psihologi care afirma ca violenta mediatica nu amplifica, ci atenueaza energia negativa a receptorului (teoria cathartica). Anumite pulsiuni negative (care tin de ceea ce Freud numeste "Thanatos") sunt canalizate pe un plan imaginar. Receptorul empatizeaza cu agresorul si se defuleaza luandu-l pe un ovrei, pe un cioroi, sau pe umflat arogant la palme, pe un comandant de nava la palme imaginare. Dupa ce-l lovesti figurat, te ploconesti in fata (sau dosul, daca vrem sa fim rigurosi) unor ovrei, colorati, marinari, care intamplator (sic!) iti sunt sefi.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook