Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Doamne, îți mulțumesc că nu ești orgolios ca oamenii!

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
necunoscutNu cunoaștem unde a fost publicat prima dată acest citat. Dacă știi, poți trimite o semnalare.
cumpărăturiCartea "Fluturi" de Irina Binder este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -55.00- 26.99 lei.
calendarNu este introdusă data nașterii pentru Irina Binder. [Caut pe Google] [Adaug data nașterii]

 

1
Mihaela_G [din public] a spus pe 15 iulie 2013:
Din cate vad autoarea asta le are cu Doamne-Doamne. Altceva nimic!!! Slabe citatele ca si cartea ei Fluturi, pierdere de vreme.
2
Irina Binder [autorul] a spus pe 16 iulie 2013:
Din câte văd, aveți ceva împotriva mea. Nu ar trebui să vă mai irosiți energia zadarnic, fiindcă nu mă interesează. Nu am pretenția să fiu plăcută de toată lumea, cu atât mai puțin de persoane insensibile și lipsite de respect.
3
Ana C. [din public] a spus pe 16 iulie 2013:
Stimata Mihaela_G, imi dati impresia de a fi o persoana frustrata si neimplinita . Va inteleg, spre deosebire de dumneavoastra, doamna Irina, a scris o carte. Are o realizare, plus ca prin cuvintele dansei ajunge la sufletului omului. Sunteti cumva critic ? Sau mai bine, puneti mana pe o masina de scris si scrieti o carte, care sa unga sufletul omului . Sunteti in stare ? Inainte sa va legati de o persoana, pe care nici macar nu o cunoasteti, in locul dumneaoastra m-as uita in traista mea, sa vad daca am ceva de spus bun sau nu, daca am ceva de aratat sau nu Barem, daca tot criticati sa fie, in mod constructiv, zic si eu, in calitate, atat de cititoare, cat si de scriitoare . Felicitari doamna Irina, pentru carte! La cat mai multe carti! Toate cele bune!
4
Irina Binder [autorul] a spus pe 16 iulie 2013:
Mulțumesc mult, dragă Ana C! M-aș bucura dacă mi-ai spune pe nume, fiindcă îi simt prieteni pe toți cititorii mei.
5
Manina Ionescu [din public] a spus pe 7 septembrie 2013:
Doamne, cat esti de tanara! Cand ai avut timp sa acumulezi atata experienta, dar mai ales intelepciune?
Eu am o expresie pentru astfel de oameni-au trecut prin viata cu ochii deschisi.Tu nu ai avut doar ochii deschisi, ci toate organele de simt, care te-au ajutat sa vezi, sa asculti sa mirosi, tot ceea ce este VIATA.
Ai stiut sa-ti deschizi inima si sa iubesti, sa-ti iubesti prietenii, sa-ti iubesti iubitul, sa iubeti tot ce merita iubit.Asa trebuie sa fii, pentru ca asa te percep din carte.Inca ma mai gandesc la eroii carti.
Nu trebuie sa-ti recomand eu, stiu sigur ca o sa ignoricomentariile rautacioase.Scrie, scrie, mai ai multe sa spui! Ai spus ca ai prietene mai in varsta, numara-ma printre ele
6
M. Arin [din public] a spus pe 8 septembrie 2013:
Despre caracterul
lui Dumnezeu
știm destul de puțin.

Dumnezeul
descris în Vechiul Testament
este autoritar și răzbunător.

Gândiți-vă numai
ce au pățit Adam, Eva,
participanții la Potop
(cu excepția familiei Noe),
Sodoma, Gomora, doamna Lot
etc., etc.

Orgoliul Domnului
atinge cote maxime,
când supușii săi
și-au făcut Vițel de Aur.

Dumnezeul biblic
e la fel de orgolios
ca și oamenii
care au scris Biblia.

Pentru că acești oameni
au fost făcuți
după chipul și asemănarea Lui.
7
Mihaela_G [din public] a spus pe 11 septembrie 2013:
Ana C. - Nu m-am legat de persoana Irinei Binder, ci de scrierile ei. Nu sunt nici frustrata, nici neimplinita. Intamplarea a facut ca am citit cartea Fluturi si mi-am spus parerea despre aceasta carte, fiecare are acest drept. Este foarte adevarat ca nu imi plac cartile mediocre.
Nu va priveste cu ce ma ocup eu, iar critica literara o las in seama criticilor literari de profesie. Scrierile Irinei Binder nu au fost laudate pana acum de criticii literari renumiti, nici nu ma mira pentru ca sunt foarte slabe.
8
Atena Dumbravă [utilizator înregistrat] a spus pe 11 septembrie 2013:
Mihaela_G, dacă ție nu-ți place ce scrie Irina Binder, nu ne poți obliga și pe noi să nu ne placă. Nu îți place, nu citești, la fel cum nu ți-ar plăcea un fel de mâncare, refuzi să mânânci. Se vede însă de la o poștă că ai o frustrare... și dacă respecți limba română, cum de mai multe ori ai spus, scrie fetițo cu diacritice, alminteri dai divadă de o crasă indolență.
9
M. Arin [din public] a spus pe 11 septembrie 2013:
Dumbrăvițo!

De când ești tu "noi"?

Vorbește "fetițo",
în nume propriu,
adică la singular.

Ai tu minte
măcar cât doi,
ca să vorbești la plural?

Poate ai kilograme
în plus.

Dar nici supragreutatea
nu te împuternicește să vorbești
în numele altora.

Încearcă să spui ceva
despre citat,
dacă-ți permite cerebelul.

Modul tău de a te gudura
pe lângă unii,
lovindu-i pe alții,
este detestabil...
10
Mihaela_G [din public] a spus pe 11 septembrie 2013:
Nu va obliga nimeni sa nu va placa scrierile Irinei Binder. Am dreptul de a comenta ceea ce am citit, nimeni nu poate sa ingradeasca dreptul la opinie, chiar daca este diferita de a voastra. Ca voi nu acceptati decat laudele pentru niste scrieri mediocre, va priveste. Pe internet se poate scrie fara diacritice, nu este cazul sa invoci indolenta. Atacul la persoana ma lasa rece.
11
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 12 septembrie 2013:
Doamna Mihaela G. Comentariile dvs. sunt devastatoare ca și inundațiile din ultima vreme, prin faptul că acestea fac o referire absolut obsesivă asupra creațiilor unei singure persoane. Nu vi se pare că abordând astfel subiectul de fapt nu faceți nimic altceva decât să manipulați cititorii într-o direcție dorită de dvs. Prin maniera abordată atacați nu doar creația ci și autorul deși sustineți inversul. Nu vă înțeleg jocul care seamănă cu o sirenă de alarmare, dar îi faceți un mare bine autoarei. Îi faceți de fapt reclamă în sensul benefic.
12
Girel Barbu [utilizator înregistrat] a spus pe 12 septembrie 2013:
Mărturisesc sincer regretul că nu am citit cartea distinsei scriitoare Irina Binder, "Fluturi", dar cunosc o bună parte din scrierile sale, și am rămas impresionat plăcut cât este de prețuită și stimată de un cerc larg de prieteni. Că nu tuturor le place un autor, sau altul, nu e de mirare, sunt stiluri diferite, gusturi diferite, nici nu ar fi benefic ca toți să avem aceleași opinii despre o scriitură. Ceea ce mă intrigă pe mine, nu este faptul că un/o anume Mihaele_G, își exprimă poziția proprie vis-a-vis de o carte, ori un citat, ci, faptul că nu-și asumă responsabilitatea celor afirmate. Sub umbrela unor pseudonume, poți spune orice, aceștia fiind niște lași, niște fricoși notorii, oameni care le este rușine de numele lor, ori nu au un nume consacrat, își ascund identitatea doar cei fără personalitate, neputincioșii, care nu știu altceva să facă decât să strâmbe din nas la orice. Cunosc o personulitate pe site, care se crede critic literar, și care mă povățuia la începutul activității mele pe Citatepedia să-mi aleg un pseudonim pentru comentarii. Nu am recurs niciodată la astfel de artificii, chiar dacă numele meu cu care am ieșit pe piața literară, și cu care mă cunoaște de multă vreme lumea, nu este cel care semnez documentele oficiale, nu mi-e rușine de el. Irina Binder, dincolo de faptul că este o scriitoare consacrată, recunoscută, apreciată, cum spuneam, și-a format un stil propriu bine conturat, inconfundabil, curat, mai are și un comportament demn și este de o generozitate care pe mine mă face să spun: IRINA, DACĂ NU EXISTAI, NOI TREBUIA SĂ TE INVENTĂM!
13
Mihaela_G [din public] a spus pe 12 septembrie 2013:
Betty, gusturile in materie de literatura nu se discuta. Nu priveste pe nimeni despre cine scriu eu. Ceea ce este foarte adevarat este faptul ca sunt impotriva scrierilor modeste, indiferent de autorii care le-au scris. Si ca sa iti aduc mai multe precizari cu privire la "jocul care seamănă cu o sirenă de alarmare", iti redau doua citate dintr-un foarte cunoscut critic literar, Alex Stefanescu – din articolul Carti proaste, revista Romania literara:
“Literatura proastă trebuie totuși denunțată ca literatură proastă, nu pentru a-i pedepsi pe autori, ci pentru a împiedica instaurarea confuziei de valori. Deja e destul de târziu, judecând după tirajele relativ mari pe care le au unele romane-kitsch, scrise de diletanți. “
“O fabrică de reciclat hârtie, asta ne lipsește! Funcționarea ei, în afară de faptul că l-ar îmbogăți pe proprietar, ar contribui la purificarea culturii scrise din România.”

Asta este si cartea Fluturi de Irina Binder, o carte-kitsch ce trebuie denuntata ca atare.
14
M. Arin [din public] a spus pe 12 septembrie 2013:
Ei,
cine spune că pe Irina
nu o laudă critici importanți,
chiar fără să o citească?

Norocul ei că există,
alfel o inventa
un domn agricultor
și poet în timpul liber,
cunoscut la piață
(cea literară, desigur)
sub numele de Girel Barbu,
autorul monumentalei lucrări
"Monografia comunei Pinu",
nominalizată la Premiul Nobel
de către fundția cu același nume.

Pentru fostul brigadier,
a fi scriitor consacrat
înseamnă să publici trei prostioare
în revista prietenului său din Mizil.

Biata Irina!
Dacă o laudă și fostul brigadier
Barbu Girel
este iremediabil pierdută!

Păcat!
15
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 13 septembrie 2013:
Doamna Mihaela G. Am o întrebare pentru dumneavoastră, dar nu din acelea obsesive, eu vă respect, dumneavoastră de ce nu vă respectați și mă tutuiți?
16
Fabian Sorescu [din public] a spus pe 13 septembrie 2013:
Câtă discrepanță, Doamne: țăranii, scriu monografii, academicienii, comentarii!
17
Atena Dumbravă [utilizator înregistrat] a spus pe 13 septembrie 2013:
Girel Barbu, are un cuvânt greu de spus. A girat mulți tineri scriitori, unii dintre ei, membri ai USR, cunoscuți și apreciați. În literatură nu contează ce ai fost, contează ce ești. M.Arine, și orbul găinilor de ai avea, și tot ai vedea că G.B. spune în intervenția sa - justă - dealtfel, că este familiarizat cu scrierile D-nei Irina, chiar dacă nu a citit cele două volume. Aici, nimeni nu comentează cele două cărți, ci doar citatul de mai sus. Mare ți-e grădina, Doamne! Și în ea unele uscături...
18
Veta M.Arin [utilizator înregistrat] a spus pe 13 septembrie 2013:
Monografie, s. f. studiu științific care tratează un subiect anumit cât mai cuprinzător, mai complet (fr. monographie) DEX. A scrie o monografie, nu înseamnă a scrie un comentariu în versuri, e un lucru serios care implică multă căutare, multă dăruire, curaj, și timp investit. Și har în primul rând.
19
Mihaela_G [din public] a spus pe 13 septembrie 2013:
Betty, care este problema cu tutuitul intr-un spatiu virtual? Nu am adresat jigniri nimanui, nu ai de ce sa te simti ofensata. Nu ne cunoastem, identitatea noastra nu conteaza intrucat suntem simplii useri ai unui site. Asa se procedeaza pe internet: avem un nickname si atat, fara alte titluri sau diferente de varsta ca doar nu este postata nicaieri cartea de identitate a fiecaruia. Important este sa nu existe atac la persoana, fara injurii.
20
Betty Marcovici [utilizator înregistrat] a spus pe 13 septembrie 2013:
Îți mulțumesc Mihaela, m-am lămurit. Comentariul tău este cu adevărat mobilizator.
21
Anamaria Gîrbea-Buciuman [din public] a spus pe 14 septembrie 2013:
Domnule Arin, comentariile domniei voastre, seamănă cu niște fluturi care se rotesc în jurul luminii, până când li se ard aripile. Denigrând țăranul român, nu faceți altceva decât să vă îndepărtați de adevăratele valori, ale patrimoniului cultural. O țară fără țărani, e doar un stat secularizat. Marea majoritate a oamenilor de cultură, se trag de la țară, locul unde s-a născut veșnicia. Fără să vreți, faceți un mare serviciu, scriitorului, pe care-l credeți brigadier, de parcă această meserie, ar echivala cu aceea a unui hoț. E mult mai rușinos să fi, astăzi politician, cum se aude că sunteți, decât țăran. Un picuț de raționament nu v-ar strica.
22
M. Arin [din public] a spus pe 14 septembrie 2013:
Dumbrăvioaro,

Nu pricep
cum poate fi cineva
"familiarizat"
cu niște scrieti
pe care nu le-a citit.

Desigur,
un autor consacrat
la Căminul Cultural din Brăiești
are un cuvânt greu de spus
în literatură universală.

Dar domnul Delapinu
nu face referire la citat.

Sare și el pe Mihaela,
crezând că-i face
o mare o mare favoare Irinei.

De la o treabă asemănătoare
a izbucnit,
cândva,
Războiul Troian!
23
Irina Binder [autorul] a spus pe 21 octombrie 2013:
Eu nu pot decât să vă mulțumesc pentru ceea ce am învățat de la voi, din toate aceste comentarii!
Cât despre cartea mea, este adevărat, nu este o capodoperă, nu am nici talentul, nici studiile necesare pentru a mă putea ridica la nivelul pretențioșilor. Ceea ce nu s-a înțeles este că nu am avut ambiția de a scrie o capodoperă, această carte având un alt scop... pe care mi l-am atins. Faptul că tot anul a fost cea mai vândută carte din librării li se datorează oamenilor care știu să citească și cu inima. Este o poveste de viață, mediocră sau nu, asta a fost. Nu e metaforizată, împopoțonată și nu am încercat să forțez stilul sau să îmi însușesc calități pe care nu le am.
Cât despre cei care mă laudă... dacă ați face un minim efort, ați vedea ce personalități și ce valori ale țării mă citesc și mă recomandă... scuzați-mi infatuarea. Sunt totuși o persoană care își cunoaște lungul nasului.
Să aveți parte de pace și de iubire!
24
Mihaela_G [din public] a spus pe 10 decembrie 2013:
Irina Binder, cartea ta este scrisa slab, fara vreun stil literar, povestea nu are nimic iesit din comun decat pentru tine, pentru ca iti apartine. Cartea Fluturi nu este nici pe de parte cea mai vanduta carte a anului, nu apare in niciun anuar, nici macar nu a fost luata in seama de vreun critic literar de valoare. Totul nu este decat lauda din partea ta. Apropo, care sunt personalitatile si acele "valori ale țării" care zici tu ca te recomanda? Cumva faci referire la Alex Stefanescu, Nicolae Manolescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu?
25
Eduard Zalle [din public] a spus pe 10 decembrie 2013:
Stimată Mihaela_G, gusturile în literatură, precum și în artă în general, se discută întotdeauna! Îmi permit să vă semnalez cât de prost primit și cât de criticat a fost Tudor Arghezi la începuturi. Sau câte decenii au trebuit să se scurgă pentru ca, în sfârșit, George Bacovia să fie repus în drepturi, adică să-i fie recunoscut meritul de a fi cel mai important poet simbolist român. Iar toate aceste judecăți au fost făcute de către critica literară și unii confrați de breaslă, mulți de notorietate, și nu de cititori (a se citi și amatori uneori). A nu-ți plăcea un autor e una, a-l cataloga slab e cu totul altceva... Numai bine.
26
daniel stanciu [din public] a spus pe 10 decembrie 2013:
Mihaela are dreptate in fond. Sunt sigur ca volumul Irinei nu e cea mai vanduta carte a anului in (nicio librarie din) Romania si nici nu cred ca e recomandata de nume cunoscute (ca sa nu zic ilustre) ale criticii literare. Insa, distinsa doamna Mihaela greseste grav in privinta formei (a modalitatii de abordare). Are o vehementa care seamana mai curand cu o vendeta, decat cu o critica (fie ea si aspra). Mihaela nu ataca o "carte slaba" sau o autoare "lipsita de talent", ci o persoana (ca sa folosesc un eufemism) pe care in mod vadit o antipatizeaza. N-am citit cartea Irinei si nici nu cred ca voi intreprinde vreodata acesta aventura culturala. Sa zicem ca am alte preferinte. Cu toate astea, nu pot sa nu o sustin cand e defaimata. Faptul ca se indeletniceste cu literatura, chiar daca n-o face la fel de bine ca Alice Munro, n-o transforma intr-o persoana condamnabila. Literatura, chiar si cand trateaza subiecte "imorale", nu se preteaza la judecati morale. Literatura si cei care o slujesc cu mai multa sau mai putina abnegatie si inspiratie.
27
Mihail Arin [din public] a spus pe 11 decembrie 2013:
Mihaela
nu atacă o persoană.

Mihaela are o obsesie
vizavi de o persoană.

Singurele ei comentarii
de pe acest imens sait
sunt legate
strict de această persoană.

Nu are
și nici nu caută
argumente.

Irina Binder
este marota ei,
ideea ei fixă.

Invidia, răutatea
și gelozia
pot lua forme
dintre cele mai abjecte.
28
daniel stanciu [din public] a spus pe 12 decembrie 2013:
Mihail, stii cat ador distinctiile tale. Deci, Mihaela nu ataca o persoana ci are o obsesie fata de ea. Da-mi voie sa te contrazic. Nu toate obsesiile sunt maligne. De pilda poti a fi obsedat de un scriitor sau de un star de cinema (Sioran sau Sophia Loren), dintr-o admiratie cronicizata. Apoi, nu toate fixatiile negative sunt defulate. De pilda, ai putea dezvolta o obsesie fata de Caligula, fata de asasinul lui John Lennon, sau fata de tipul care i-a sutit prietena fara sa iti versi fierea (clondirul cu vitriol) prin spatii virtuale (sau reale) in crestetul sus-mentionatilor.
29
Mihail Marin [din public] a spus pe 13 decembrie 2013:
Danilo!

Știi cât de mult
prețuiesc eu
sentințele tale.

Ca de obicei,
biopsiile tale
sunt indiscutabile.

Mă grăbesc
să subscriu:

Obsesia Mihaelei
este benignă.

Dar tot nu pricep
ce are Caligula
cu Prefectura?
30
daniel stanciu [din public] a spus pe 13 decembrie 2013:
Fixatia asupra lui Caligula e livresca, moser. Individul nu mai traieste, dar lectura il desteapta la viata. De pilda, chiar si azi ai putea sa detesti profund tipul uman reprezentat de Caligula. Cu putin efort maniacal ai putea sa mergi pana acolo incat ori de cate ori vezi un barbat cu cizmulite (Caligula - lat. cizmulita) - d.ex Mos Craciun - sa-l tarnoseti pe motiv ca e un descndent indepartat al sceleratului imperial.
31
Mihaela_G [din public] a spus pe 14 decembrie 2013:
Ca sa va lamuresc, si sa va spulber din pareri - intamplator am dat peste cartea Fluturi, am citit-o, nu mi-a placut (despre carte vorbesc, nu despre autoarea ei pe care nici nu o cunosc, nu ma intereseaza) si n-am facut decat sa-mi exprim parerea pe acest site in care am gasit citate din scrierile Irinei Binder (slabe si acestea). Din punct de vedere literar, scrierile ei nu au vreo valoare nici stilistica si nici de conceptie. In carte si-a povestit viata si nimic mai mult. Se pare ca sunt la moda astfel de carti comerciale, nu sunt genul meu.
N-am facut nicio fixatie, nu este problema nimanui unde si de ce imi exprim eu opiniile despre cartile citite. Asa cum afirma un critic literar cunoscut, problema nu este aparitia unor asemenea carti pe piata, este ingrijoratoare aparitia confuziei in sistemul de valori dat peste cap ca urmare a scaderii nivelului de cultura al populatiei (rezultatele de la examenele de la bacalaureat sunt cele mai elocvente). Sper ca acum s-a inteles ca nu am nimic cu Irina Binder, ci cu scrierile proaste, indiferent care sunt autorii. De regula imi selectez cartile pe care urmeaza sa le citesc. Oricui i se poate intampla sa-i cada in mana si o carte mediocra, asta e!
32
Mihail Arin [din public] a spus pe 16 decembrie 2013:
Da.
M-ai lămurit
și mi-ai spulberat
părerile,
Miha...

Mai puțin una.

Că "Fluturii"
Irinei
ți-au pătruns adânc
în cutia craniană.

Și nu pot fi scoși
decât cu sprijinul
unor cadre medicale.

N-a spus nimeni
că volumul Fluturi
este o capodopera.

Este o carte
ca multe altele.

Nu e cartea anului,
desigur.

Dar nici polul neghiobiei
literare nu este,
așa cum te opintești
să ne convingi,
obsesiv,
de trei luni încoace.

Despre ce
"confuzie de valori"
vorbești?

A încercat cineva
să-l detroneze pe Rebreanu
pentru a o încorona pe Irina Binder?

O carte
este și un exercițiu
de limbă.
Ce ți se pare
atât de scandalos?

Eu nu sunt Hussain Bolt!
Dar dacă vreau să alerg
prin parc,
e dreptul meu.
33
Mihaela_G [din public] a spus pe 16 decembrie 2013:
Mihail Arin,

Nu ai cum sa nu reactionezi in fata unor scrieri proaste, indiferent ca este vorba despre "Fluturi" sau despre o alta carte. Daca incurajezi scrierile mediocre, te priveste. Nu ma adresez numai tie, ci tuturor admiratorilor unor creatii de acest gen. Apararea constanta pe care multi o luati acestor scrieri mediocre o faceti fara a avea argumente care sa va sustina afirmatiile. Eu am comentat citatele postate aici, am venit cu exemplificari care demonstreaza lipsa de valoare literara si de logica a acestor scrieri. Cam tot de 3 luni (deci, suntem chit) tu si altii va chinuiti sa ma convingeti ca nu am dreptate, ca am ceva cu o persoana pe care nici macar nu o cunosc si care imi este indiferenta. Nu ati inteles nici pana acum ca aici se comenteaza despre citate/carti si nu despre persoane.
"Polul neghiobiei literare" nu exista pentru simplul motiv ca aceste scrieri nu fac parte din literatura (sunt destainuiri banale, aforisme lipsite de logica, poezioare scolaresti). Orice conotatie cu literatura nu isi are sensul. Scandaloase mi se par, cu precadere, absenta unui nivel minimal de logica a textelor ce se vor filosofia vietii si incoerenta unor afirmatii privind natura umana.
Exercitiul de limba sunt si cartile de bucate, brosurile despre masini-unelte etc.

P.S. Depinde ce fel de alergator esti (nu neaparat campionul jamaican Usain Bolt): unul de cursa lunga, sau doar un amator care dupa prima 100 de metri parcursa intra in fibrilatie.
34
Tatiana Pogor [din public] a spus pe 25 august 2014:
Draga Mihaele -G, cea care a castigat este IRINA BINDER. Ti-a luat si banii pe carte si ti-a " mancat" si timpul pe care l-ai alocat lecturarii. O carte proasta o abandonezi dupa primele pagini, nu dupa doua volume.
35
cris. [din public] a spus pe 4 iunie 2015:
Tatiana Pogor,
un comentariu scris la subiect. Te felicit!

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook