Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Omul n-a provenit de la maimuță. A coborât de pe... Marte.

aforism de
Adăugat de Mihai CucereaviiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

 

1
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 2 februarie 2012:
Ei, asta-i bună ? Omul a venit de pe Marte. Nu este adevărat, omul vine de unde a plecat, dar se îndreaptă tot mai mult spre maimuță
2
Mihai Cucereavii [autorul] a spus pe 3 februarie 2012:
Domnule Ion, Omul se depărtează de maimuță și se pregătește pentru a efectua zborul spre Rai, spre Steaua de unde au venit Adam și Eva, strămoșii noștri. Acum e la început de cale, e doar la primii pași. Dar maimuței sau papuasului, deocamdată, îi este bine și în junglă.
3
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 3 februarie 2012:
Domnule Mihai, omul se apropie de maimuță, uitați-vă ce se întâmplă în lume, câte maimuțării, câte scălâmbăieli. Lumea este o veritabilă junglă domnule. Povestea cu Adam făcut cadou pământului de o stea numită Marte, spuneți-o oamenilor de zăpadă .Ei sunt singurii care vă vor da crezare.
4
Mihai Cucereavii [autorul] a spus pe 3 februarie 2012:
Știu că medalia are două fețe și că democrația de azi adie a junglă.
Însă Omul cult prin greutăți își face drum spre stele.
Viitorul omenirii este pe un pământ nou și un cer nou,
deoarece pământul dintâi și cerul dintâi, și marea, și oamenii de zăpadă… vor pieri.
5
Paul Preda Păvălache [din public] a spus pe 3 februarie 2012:
Aș înclina să cred că, pe Marte au existat cândva cu 2-3 milioane de ani, oameni. Lucrul acesta se deduce din ceea ce spune Dumnezeu și despre pământ, anume că, va fi pustiu omie de ani. Cum la Dumnezeu o zi este egal cu un an, câte zile are 1000 de ani. Pe Dumnezeu nu-L interesează partea materială, ci doar cea spirituală: sufletele adică. Și se va descoperi de om, sper, urme clare a existenței vieții nu sub formă bacteriană, ci a unor civilizații apuse, care au făcut agricultură, având atracția mai mică au zburat mult mai ușor, și... foarte probabil, și-au luat zborul și au poposit în urmă cu peste două milioane de ani, aici, pe pământ, Dumnezeu le-a creat condiții de trai, avem o lume apusă a lui Noe, avem o altă lume pe cale să apună și pe care o vedem, apoi un alt cer nou, și un alt pământ nou, poate însemna o altă planetă pe care noi o vedem a fi imposibilă a întreține viața, dar nu și la Dumnezeu, care poate face condiții de viață, oriunde în sistemul nostru solar, și nu numai. Mulțumesc.
6
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 3 februarie 2012:
Paule,
Hai să rămânem cu picioarele pe pământ și să-l curâțim de păcate și de zăpadă.
Zborul pe alte planete nu se poate realiza deocamdată cu un IVECO. Cât despre Marte, mai ai puțintică răbdare, vreo 26 de zile...
7
Mihai Cucereavii [autorul] a spus pe 3 februarie 2012:
Domnule Păvălache,
de acord cu cele spuse de Dvs.
Domnule Vedetot,
e imposibil să curăți Pământul de păcate.
De zăpadă - DA! Vine Zeul Marte peste vreo lună... și-l curăță.
8
Paul Preda Păvălache [din public] a spus pe 3 februarie 2012:
Se zice că de pe pământ s-ar vedea ceva uman precum Sfinxul de pe pământ. Apoi Sfinxul de pe pământ încă nu este studiat, există posibilitatea de a se descoperi(se cunosc deja), galerii subterane complicate, un adevărat labirint în care, nimeni nu a avut până acum acel curaj al cerceta. Se mai zice că, acolo, sub acest edificiu foarte vechi ce poate avea chiar 2 milioane de ani, sunt documente despre originea omului, căci suntem extratereștri, nu suntem nici pe departe rudă cu maimuța, uța legănuța, i se vede... țâța. Cum stăm cu... Adam și Eva și facerea omului? Rău. Rău de tot stăm, căci Dumnezeu nu a putul spune copilului mic despre facerea lui, decât că l-a adus "Barza". Bine că nu a fost "Bărzoi". Acum "Săndel", a crescut, a devenit "Sandu", apoi v-a deveni cât de curând... "Săndoi". Cine rămâne... "Sandilov" la acest capitol al Creațiunii, rămâne să râdă de el însuși, să caute în continuare extratereștri printre stele, și să moară... "Maimuț", cu picioarele de "Mâț". Aia e.
9
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 3 februarie 2012:
O întorci ca la Glina, Paule. Până mai ieri ne țineai prelegeri despre Geneză,
cu argumente biblice, azi când vântul s-a intensificat, ai trecut la ocultism, ezoterism și continui cu teoria chibritului. Ce va urma?
10
Mihai Cucereavii [autorul] a spus pe 3 februarie 2012:
Domnule Vedetot, aceasta nu este teoria chibritului.
Extratereștrii care ne-au vizitat în trecut Pământul nu-i puteau lămuri “omului primitiv” că au coborât de pe o altă planetă. În Biblie Hristos ne vorbește prin pilde, ca să fie înțeles de toți: „…Am ieșit de la Tatăl, și am venit în lume; acum las lumea, și Mă duc la Tatăl” …
"…Vă este de folos ca să Mă duc. Căci dacă nu Mă voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacă Mă voi duce, îl voi trimite la voi. Și El venind va vădi lumea de păcat “...
“Hristos S-a înălțat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor și a doi îngeri. Îngerii le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos”…
Fără îndoială, Biblia este scrisă într-un limbaj cifrat. A sosit timpul ca acest Adevăr să fie descifrat pentru toată lumea.
11
Paul Preda Păvălache [din public] a spus pe 4 februarie 2012:
Nu mă așteptam să găsesc pe cineva care să țină cu mine în ale creațiunii. Adevărul acesta este. Noi, oamenii, suntem o "Sămânță": Lumina Lumii. Dumnezeu a semănat această "Sămânță" în lumea creată de El. Pilda "Neghinei" ne explică despre un fapt probabil nemaiîntâlnit până acum de la creațiune, și anume că, pe această planetă, în urma războiului ce s-a iscat în ceruri(alte lumi mult mai civilizate), Lucifer și îngerii lui alungați(nu li s-au mai văzut piciorul pe acolo - zice Biblia), din ceruri, au poposit aici în așteptare, și când Dumnezeu a semănat grâul, Lucifer, necuratul acesta, a venit și a semănat neghina... stimabile, care nu poate fi zmulsă altcumva decât, la "Seceris". Ce este "Secerișul"? Citiți explicația Domnului, căci "Secerișul" este sfârșitul lumii, iar "Secerătorii", sunt îngerii stimabile, sunt îngerii, sau mai binezis, extratereștrii care precis vor veni precum au venit ei și înainte de potopul lui Noe(nu toți au fost păcătoși și atunci), și care vor face ce? Vor "Treiera" stimabile. Adică mai pe înțelesul nostru, vor separa grâul curat, de neghina aceasta semănată de Lucifer peste grâul curat semănat de Dumnezeu. Și, mai departe, Dumnezeu spune că, în timp ce grâul curat este depozitat și pregătit să încolțească... unu' 30, altu' 60, altu' 100, într-o altă lume mult mai frumoasă în care ochiul nu a văzut, urechea nu a auzit, și la mintea omului nu s-a suit, în timpul acesta, neghina va arde, v-a fi distrusă stimabile, distrusă, adică Lucifer și îngerii aceștia nemuritori ce au pus stăpânire pe grâul semănat de Dumnezeu, vor pieri aliluia, cum? Păi nu oricum, căci sunt ființe altele decât cunoaștem noi ca oameni, și atunci singurul mod de a se scăpa de aceste ființe necurate și dușmani ai Creatorului, este focul: un foc foarte mare și necunoscut de noi, prin care se spune că sfârșitul tuturor lucrurilor va veni: cu un trosnet mare, și pământul împreună cu toate corpurile cerești(alte planete și sateliți din sistemul solar), se vor topi DE CĂLDURĂ.

Pentru cine nu înțelege ființa om ce este, dau comparație fluturele. Ce este fluturele? Fluturele la început este un vierme. El, viermele, mănâncă și tot mănâncă... până epuizează mâncarea(vezi resursele de pe pământ stabilite de Dumnezeu). Când se vede mare și tare, și când hrana lui este insuficientă, se transformă. Transformarea aceasta necesită un proces oarecare, dar și un timp oarecare de transformare. Dacă, transformarea aceasta are loc aici pe pământ, viermele aflat în pupă(pământ... decedat adică), nu va reuși: v-a fi omorât imediat(vezi pilda lui Lazăr cerșătorul, și a bogatului). Dar, dacă pupa aceasta(viermii de mătase se urcă pe mături, se asigură că nu mor, și apoi se transformă în pupe: gogoși), este păzită în locașuri special amenajate de Dumnezeu, unde hoțul nu pătrunde, nu ruginește, și nici molia... nu o atacă; atunci da, reușește și viermele de altădat(așa trebuia să fie pe acest pământ), devine "Fluture", devine... ca îngerii din ceruri, este explicația Domnului, îngeri nemuritori, prin expresia tot a Domnului, care ne zice că, nu ne vom mai însura(bărbații), și nici mărita(femeile). Mai revin, dacă este cazul, căci "viermele" unora, greu moare; greu pricepe adică facerea aceasta a lumii create de Dumnezeu. Mulțam.
12
Mihai Cucereavii [autorul] a spus pe 4 februarie 2012:
Mă bucură faptul că am găsit un adept al “teoriei chibritului”, vorba domnului Vedetot, care lămurește celor ce încă nu au pătruns în tainele Cuvântului Biblic. Să ne ajute Dumnezeu!
13
Paul Preda Păvălache [din public] a spus pe 4 februarie 2012:
Tragedia mare este alta, căci sunt foarte mulți iubitori ai "Teoriei... chibritului", și că doar unul s-a spovedit recunoscând acest fapt. Este strigător la cer în zilele noastre să mai fii ateu sau adept al credinței Darviniste: evoluționismul. Da, am evoluat și vom mai evolua de la stadiu de început către stadiu de sfârșit, dar prin intervenție Divină la timpul potrivit, precum ne și spune Domnul când zice: "Acum, pentru că nu le puteți înțelege dacă Eu vi le-aș spune, Mă voi duce la Tatăl Meu și totodată Tatăl vostru ceresc, voi ruga pe Tatăl, și Tatăl care Mă iubește pentru că și Eu L-am iubit și am făcut voia Sa, nu vă va lăsa singuri, părăsiți și neștiutori, ci, la vremea sorocită de El, vă va trimite pe Mângâietorul, pe Duhul Sfânt Atotcunoscător, și vă va descoperi, adică... vă va spune despre lucrurile cerești existente. Și tot Domnul întreabă dacă le vom crede, adică vom avea credință în noi când Duhul Sfânt ne va cerceta și ne va judeca prin Dreapta Sa Cuvântare. Mulțumesc încă odată.
14
I.Ulian [din public] a spus pe 4 februarie 2012:
Ați făcut un ghiveci călugăresc că nici maimuței nu-i place.
15
Mihai Cucereavii [autorul] a spus pe 4 februarie 2012:
Referitor la ghiveci:
Hristos a spus că Tatăl va trimite pe Terra un Mângâietor pentru oameni, dar nu pentru... maimuțe. De aceea ele și sunt nemulțumite.
16
Vedetot Ion [utilizator înregistrat] a spus pe 4 februarie 2012:
Nea Mihai, înaintezi pe un teren minat. Mântuitorul a spus - citez din memorie:" Vor veni prooroci mincinoși.Să nu-i credeți". Spuneți că Biblia a fost scrisă într-un limbaj cifrat, nu este adevărat asta-i numerologia care este altceva. Acest adevăr trebuie descifrat pentru toată lumea susțineți mai sus. De peste două mii de ani se tot încearcă acest lucru. Nimeni nu a reușit până acum, însă. Vine acum un șoferaș pentru care am toată stima să ne predice adevăruri pe care nici el nu le știe. Le amestecă exact cum spunea I.Ulian într-un ghiveci religios din care nimeni nu poate gusta. Dați câteva citate, urmărițile cu ochii minții, nici pomeneală de extratereștrii, sunt rătăciri ale necunoașterii sensului adevărat al Cuvântului lui Dumnezeu. Înainte de a vă asocia cu așa zișii cunoscători, obișnuiți-vă să-i distingeți bine.
17
Mihai Cucereavii [autorul] a spus pe 5 februarie 2012:
Nea Ioane, Biblia este scrisă într-un așa-zis limbaj “cifrat” și a fost finalizată cu circa 2 mii de ani în urmă, adică ne vorbește prin pilde, după cum înțelegeau oamenii de atunci lumea înconjurătoare, care nu știau de rachete ș.a.m.d. Iată un exemplu din Scriptură: Sf. Ilie a fost luat în cer de un car de foc tras de cai albi, înaripați. Și descifrarea acestui text: profetul Ilie a fost luat de extratereștri într-o navă cosmică pentru a face o călătorie pe planeta… (zeilor din constelația Orion, spre exemplu).
“Descifrarea” Bibliei nu putea fi făcută în decursul a 2 mii de ani, deoarece toate se fac la vremea lor. Știința de ieri nu se compară cu cea de azi și ne dă posibilitate să înțelegem de ce “carul de foc tras de cai înaripați” din Biblie e o navă cosmică. Dar pentru acel ce nu pricepe aceasta, desigur că e un ghiveci religios.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook