Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

iubire (vezi și dragoste)
Iubirea este un împrumut ipotecar asupra unui viitor nesigur și enigmatic.

definiție celebră de în Iubirea lichidă. Despre fragilitatea legăturilor afective (2003)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Liquid Love: On the Frailty of Human Bonds Paperback" de Zygmunt Bauman este disponibilă pentru comandă online la 81.99 lei.

 

1
Homo Novus [din public] a spus pe 7 aprilie 2012:
Stimată doamnă Enache, în primul rând, mă bucur să văd că nu sunt singurul care l-a citit pe Bauman. Drept care, țin să vă felicit! Și, nu în ultimul rând, aș avea o întrebare: cartea "Liquid love" a fost tradusă și în limba română sau ați tradus dumneavoastră această definiție pentru a o publica pe acest site?
2
Simona [din public] a spus pe 8 aprilie 2012:
Stimate domn, în primul rând, mulțumesc pentru felicitări. Sper să fie sincere! În al doilea rând, considerați că, dacă și eu l-am citit pe Bauman, am fi doar noi doi? Chiar vreți să aprindeți furia cărturarilor de pe acest site?! Nu eu am tradus definiția, și nici nu știu numele traducătorului acesteia. Eu fac traduceri din limba italiană. Făcând o paranteză, deși anul trecut am tradus o carte de aforisme din italiană în română, fiind singura traducătoare a cărții (așa credeam eu, în naivitatea mea), anul acesta, constat că există încă un traducător (cică ar fi un așa-zis profesor erudit, școlit în Franța, unde a învățat șapte limbi străine, printre care și limba italiană! – un geniu cu acte în regulă, nevoie mare!). E ca și cum dv. ați traduce din Shakespeare sau Neruda, iar eu aș pretinde că poemele au fost tălmăcite de subsemnata. Așa stând lucrurile, mă gândesc să renunț complet la traduceri. În ceea ce privește cartea autorului amintită de dv., știu că nu a fost tradusă în limba română, fiindcă am căutat s-o achiziționez, dar nu am găsit-o nici în librării, nici pe internet.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook